Vegan citroen cakejes

Vegan citroen cakejes, Cake zonder ei, Cake zonder boter, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zoetigheden, Vegan tussendoortjes, Gezonde foodblogs

De credits voor dit fantastische recept gaan geheel naar lieve Mariette van Zoetrecepten. Het is haar gelukt een heerlijk luchtige vegan cake te maken! Dus zonder boter en eieren. Perfect dus voor iedereen die veganistisch eet óf net als ik geen eieren in huis heeft, maar wel enorm veel trek heeft in iets lekkers ;) Ik maakte er mijn eigen variant op en het werden deze kleine vegan citroen cakejes met kokosbloesemsuiker. Ik kocht laatst bij Action dit leuke bakvormpje (voor twee euro, love it), maar je kunt natuurlijk ook een cupcakevorm of losse vormpjes gebruiken. Het is me nog niet gelukt om er ook een fluffy glutenvrije variant op te maken dus die houden jullie van me tegoed!

Vegan citroen cakejes, Cake zonder ei, Cake zonder boter, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zoetigheden, Vegan tussendoortjes, Gezonde foodblogs

Vegan citroen cakejes, Cake zonder ei, Cake zonder boter, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zoetigheden, Vegan tussendoortjes, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze vegan citroen cakejes / 6 stuks

  • 110 gr bloem
  • 100 ml havermelk
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • sap van 1/2 citroen
  • 45 ml rijstolie – of een ander soort geurloze olie, zoals zonnebloemolie 

Vegan citroen cakejes, Cake zonder ei, Cake zonder boter, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zoetigheden, Vegan tussendoortjes, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de vorm of vormpjes in.

Meng in een kom de bloem samen met het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en een snuf zout.

Rasp de schil van een halve citroen pers het sap uit. Roer dit met een garde samen met de rijstolie en amandelmelk door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes en bak de cakejes in 35 tot 40 minuten gaar. Ik kon niet wachten om er meteen eentje in mijn mond te proppen toen ze uit de oven kwamen, maar ze zijn op hun best na een uurtje afkoeltijd ;) Als ze afgekoeld zijn krijg je ze beter uit de vormpjes, maar dat geldt natuurlijk voor alle cakes.

Vegan citroen cakejes, Cake zonder ei, Cake zonder boter, Beaufood recepten, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zoetigheden, Vegan tussendoortjes, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!