Vegan carrot hotdogs

Vegan carrot hotdogs

door | mei 11, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Lisa van Lisa Goes Vegan. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Lisa eet veganistisch en bewijst zelfs de grooste carnivoor hoe lekker een vegan lifestyle kan zijn. Ik ken Lisa nu al zo’n twee jaar en haar blog wordt met de dag populairder. Ze bracht zelfs een kookboek uit en vandaag mag ik een recept uit haar boek met jullie delen. Hallo daar heerlijke vegan carrot hotdogs :D

Dit heb je nodig voor vier vegan carrot hotdogs

 • 4 pistoletjes – neem glutenvrije broodjes voor glutenvrije hotdogs
 • 4 dikke wortels
 • 1 ui – in ringen

voor de marinade

 • 3 el appelazijn
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 el sojasaus
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 knoflookteen – geperst
 • 1 el liquid smoke
 • peper en zout

topping suggesties

 • plakjes augurk
 • avocado
 • zuurkool
 • ketchup
 • mosterd
 • veganaise
 • koriander

 

PS. De liquid smoke is een echte must in dit recepten is te koop bij de Aziatische toko of biowinkel!

 

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

 

Zo maak je ze

Schil de wortels en maak de uiteinden helemaal rond, zodat ze de vorm krijgen van een hotdog. Blancheer de wortels 3 minuten in kokend water. Laat afkoelen en doe de wortels samen met alle ingrediënten van de marinade in een afsluitbaar vrieszakje. Doe het zakje goed dicht en schud even zodat de wortels de marinade kunnen opnemen. Laat de wortels minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

Karemelliseer de ui in 15 minuten met een beetje olie op laag vuur. Pak de gemarineerde wortels uit de koelkast en bak met marinade in een koekenpan tot ze beetgaar zijn.

Vul de broodjes met een laagje ketchup, de carrot hotdogs, gekaramelliseerde ui en sluit af met augurkplakjes, avocado en mosterd.

 

Heb je weinig tijd? Je kunt de wortels even voorkoken en daarna 10 minuten marineren. Nog gezonder? Rooster de gemarineerde wortels in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin

Psst.. De foto’s uit het boek van Lisa zijn gemaakt door Puur by Dyana.


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.