Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!
Dit heb je nodig voor vier vegan carrot hotdogs
- 4 pistoletjes – neem glutenvrije broodjes voor glutenvrije hotdogs
- 4 dikke wortels
- 1 ui – in ringen
voor de marinade
- 3 el appelazijn
- 2 el ahornsiroop
- 2 el sojasaus
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 knoflookteen – geperst
- 1 el liquid smoke
- peper en zout
topping suggesties
- plakjes augurk
- avocado
- zuurkool
- ketchup
- mosterd
- veganaise
- koriander
PS. De liquid smoke is een echte must in dit recepten is te koop bij de Aziatische toko of biowinkel!
Zo maak je ze
Schil de wortels en maak de uiteinden helemaal rond, zodat ze de vorm krijgen van een hotdog. Blancheer de wortels 3 minuten in kokend water. Laat afkoelen en doe de wortels samen met alle ingrediënten van de marinade in een afsluitbaar vrieszakje. Doe het zakje goed dicht en schud even zodat de wortels de marinade kunnen opnemen. Laat de wortels minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
Karemelliseer de ui in 15 minuten met een beetje olie op laag vuur. Pak de gemarineerde wortels uit de koelkast en bak met marinade in een koekenpan tot ze beetgaar zijn.
Vul de broodjes met een laagje ketchup, de carrot hotdogs, gekaramelliseerde ui en sluit af met augurkplakjes, avocado en mosterd.
Heb je weinig tijd? Je kunt de wortels even voorkoken en daarna 10 minuten marineren. Nog gezonder? Rooster de gemarineerde wortels in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin
Psst.. De foto’s uit het boek van Lisa zijn gemaakt door Puur by Dyana.
0 reacties