...

Vegan carrot hotdogs

Vegan carrot hotdogs

door | mei 11, 2017 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

Hoi lieve lezer! Op dit moment lig ik met mijn billen op de stranden van Bali. Hoogstwaarschijnlijk met een kokosnoot in mijn hand én mijn camera want ik ga alle heerlijke foodspots en toffe restaurantjes die ik tegenkom voor jullie vastleggen. Ben je van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Houd Beaufood dan zeker in de gaten!

Hieronder vind je een recept van een van mijn lieve collega foodies Lisa van Lisa Goes Vegan. Ik laat jullie natuurlijk niet zonder lekkere en gezonde recepten zitter terwijl ik op vakantie ben. Lisa eet veganistisch en bewijst zelfs de grooste carnivoor hoe lekker een vegan lifestyle kan zijn. Ik ken Lisa nu al zo’n twee jaar en haar blog wordt met de dag populairder. Ze bracht zelfs een kookboek uit en vandaag mag ik een recept uit haar boek met jullie delen. Hallo daar heerlijke vegan carrot hotdogs :D

Dit heb je nodig voor vier vegan carrot hotdogs

 • 4 pistoletjes – neem glutenvrije broodjes voor glutenvrije hotdogs
 • 4 dikke wortels
 • 1 ui – in ringen

voor de marinade

 • 3 el appelazijn
 • 2 el ahornsiroop
 • 2 el sojasaus
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 knoflookteen – geperst
 • 1 el liquid smoke
 • peper en zout

topping suggesties

 • plakjes augurk
 • avocado
 • zuurkool
 • ketchup
 • mosterd
 • veganaise
 • koriander

 

PS. De liquid smoke is een echte must in dit recepten is te koop bij de Aziatische toko of biowinkel!

 

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

Vegan carrot hotdogs, Gezonde hotdogs maken, Vegetarische hotdogs recepten, Hotdogs zonder vlees, Veganistische diner recepten, Recepten Lisa Goes Vegan

 

Zo maak je ze

Schil de wortels en maak de uiteinden helemaal rond, zodat ze de vorm krijgen van een hotdog. Blancheer de wortels 3 minuten in kokend water. Laat afkoelen en doe de wortels samen met alle ingrediënten van de marinade in een afsluitbaar vrieszakje. Doe het zakje goed dicht en schud even zodat de wortels de marinade kunnen opnemen. Laat de wortels minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

Karemelliseer de ui in 15 minuten met een beetje olie op laag vuur. Pak de gemarineerde wortels uit de koelkast en bak met marinade in een koekenpan tot ze beetgaar zijn.

Vul de broodjes met een laagje ketchup, de carrot hotdogs, gekaramelliseerde ui en sluit af met augurkplakjes, avocado en mosterd.

 

Heb je weinig tijd? Je kunt de wortels even voorkoken en daarna 10 minuten marineren. Nog gezonder? Rooster de gemarineerde wortels in een voorverwarmde oven op 180 graden in 30 minuten goudbruin

Psst.. De foto’s uit het boek van Lisa zijn gemaakt door Puur by Dyana.


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *