...

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri

door | aug 20, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Woooow wat een smaakexplosie! Ik nam een hap van deze vegan bloemkoolsteak en stopte pas met eten toen mijn bord leeg was. ZO lekker. Op deze manier is het wel heel lekker om je portie dagelijkse vitamientjes binnen te krijgen. Jullie weten dat ik niet 100% veganistisch eet, maar het wel leuk vind om met vegan gerechten te experimenteren.

Een veelgebruikte kruiden in de veganistische keuken is gerookt paprikapoeder. Hiervoor worden paprika’s ongeveer twee weken geroosterd boven een vuurtje van eikenhout en vervolgens langzaam vermalen tot poeder. Je hebt zoete en pittige paprikapoeder en in dit recept gebruik ik de zoete variant. Het geheim van deze smaakvolle steak zit hem in de marinade. Je maakt hem met maar drie ingrediënten waaronder het gerookte paprikapoeder. Maak de bloemkoolsteak af met gezouten amandelen een flinke klodder zelfgemaakt avocado chimichurri.

Hemels.

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten
Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Dit heb je nodig voor deze vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri / 2 personen

  • 1 grote bloemkool
  • klein bakje tuinkers
  • klein handje gezouten amandelen
  • Voor de marinade: een flinke scheut (minimaal vier eetlepels) olijfolie, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 flinke tl grove mosterd.

Voor de avocado chimichurri

  • 1 kleine avocado
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • scheut olijfolie
  • 1 sjalot
  • bosje verse munt
  • bosje verse koriander
  • snuf zout

 

 

Zo maak je het

Verwijder het groen van de bloemkool. Was de kool en snijd er met een groot mes twee dikke plakken uit. De zijkanten zullen waarschijnlijk afbrokkelen, maar van het middelste gedeelte kun je mooie dikke plakken snijden.

Maak van de bloemkool die je overhoudt bijvoorbeeld de volgende dag deze bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout. Kwast beide kanten van de bloemkoolsteaks in met de marinade. Zet even aan de kant.

Maak de chimichurrie. Verzamel alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en blend tot een egale massa. Voeg eventueel een scheutje water toe om het wat smeuïger te maken.

Verhit een grill of koekenpan.  Je hoeft geen olie in de pan te doen. Leg de steaks voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten gaar op medium hoog vuur. Houd zo’n drie minuten per kant aan. De binnenkant zal hierdoor nog een bite hebben. Persoonlijk vind ik dit het lekkerst, maar voor een zachtere steak bak je hem gewoon net zo lang tot je hem zacht genoeg vindt.

Serveer de steaks met de avocado chimichurrie, amandelen en een pluk kiemen. Eet hier bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes bij of een simpele salade van veldsla, tomaatjes komkommer en feta.

 

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *