Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri

door | aug 20, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Woooow wat een smaakexplosie! Ik nam een hap van deze vegan bloemkoolsteak en stopte pas met eten toen mijn bord leeg was. ZO lekker. Op deze manier is het wel heel lekker om je portie dagelijkse vitamientjes binnen te krijgen. Jullie weten dat ik niet 100% veganistisch eet, maar het wel leuk vind om met vegan gerechten te experimenteren.

Een veelgebruikte kruiden in de veganistische keuken is gerookt paprikapoeder. Hiervoor worden paprika’s ongeveer twee weken geroosterd boven een vuurtje van eikenhout en vervolgens langzaam vermalen tot poeder. Je hebt zoete en pittige paprikapoeder en in dit recept gebruik ik de zoete variant. Het geheim van deze smaakvolle steak zit hem in de marinade. Je maakt hem met maar drie ingrediënten waaronder het gerookte paprikapoeder. Maak de bloemkoolsteak af met gezouten amandelen een flinke klodder zelfgemaakt avocado chimichurri.

Hemels.

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten
Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Dit heb je nodig voor deze vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri / 2 personen

  • 1 grote bloemkool
  • klein bakje tuinkers
  • klein handje gezouten amandelen
  • Voor de marinade: een flinke scheut (minimaal vier eetlepels) olijfolie, 1 tl gerookt paprikapoeder en 1 flinke tl grove mosterd.

Voor de avocado chimichurri

  • 1 kleine avocado
  • 3 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • scheut olijfolie
  • 1 sjalot
  • bosje verse munt
  • bosje verse koriander
  • snuf zout

 

 

Zo maak je het

Verwijder het groen van de bloemkool. Was de kool en snijd er met een groot mes twee dikke plakken uit. De zijkanten zullen waarschijnlijk afbrokkelen, maar van het middelste gedeelte kun je mooie dikke plakken snijden.

Maak van de bloemkool die je overhoudt bijvoorbeeld de volgende dag deze bloemkool ovenschotel met geitenkaassaus

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout. Kwast beide kanten van de bloemkoolsteaks in met de marinade. Zet even aan de kant.

Maak de chimichurrie. Verzamel alle ingrediënten in je blender of keukenmachine en blend tot een egale massa. Voeg eventueel een scheutje water toe om het wat smeuïger te maken.

Verhit een grill of koekenpan.  Je hoeft geen olie in de pan te doen. Leg de steaks voorzichtig in de pan en bak ze aan beide kanten gaar op medium hoog vuur. Houd zo’n drie minuten per kant aan. De binnenkant zal hierdoor nog een bite hebben. Persoonlijk vind ik dit het lekkerst, maar voor een zachtere steak bak je hem gewoon net zo lang tot je hem zacht genoeg vindt.

Serveer de steaks met de avocado chimichurrie, amandelen en een pluk kiemen. Eet hier bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes bij of een simpele salade van veldsla, tomaatjes komkommer en feta.

 

Vegan bloemkoolsteak met avocado chimichurri, Vegan avondeten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Koolhydraatarm avondeten, Bloemkool recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.