Vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Als ik bij het kerstdiner zou mogen kiezen tussen het maken van een voor, hoofd of nagerecht dan ga ik graag voor het voorgerecht. Het liefst neem ik alles voor mijn rekening (ik ben zo iemand die niets uit handen kan geven in de keuken..), maar als je met een groot gezelschap dineert, is het natuurlijk super gezellig als iedereen wat maakt. Ik serveer mijn voorgerechten met Kerst in cocktailglazen, want dat staat zo lekker feestelijk. Liefst ook nog met gouden lepeltjes erbij. Jullie vroegen mij massaal om vegetarische kerstrecepten en daar ga ik maar al te graag mee aan de slag. Het zijn deze kruidig gebakken paddenstoelen geworden, op een romige toef van guacamole crème met toast en amandel crumble! Vegetarisch, smaakvol en easy peasy te maken.

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

In plaats van losse doosjes kocht ik een grote doos met een gemixte selectie van paddestoelen. Zo heb je van alle soorten wat. Misschien ben jij wel net als ik zelfstandig ondernemer en kun jij je kerstboodschappen bij een groothandel doen. Het voordeel is héél veel keus en alles is onder een dak. Van groenten en tropisch fruit (wat vaak niet in de winkel verkrijgbaar is), tot kakelverse vis en een uitgebreide kaasdeling. Makro heeft laatst haar groenten en fruit assortiment verbeterd. Hierdoor is het assortiment uitgebreider en is de kwaliteit er nog meer op vooruit gegaan. Kerstboodschappen doen bij Makro is ook handig voor als je geen cocktailglazen in huis hebt, want die kun je hier ook kopen. Ze hebben namelijk een nonfood afdeling met servies en keukenapparatuur. En niet te vergeten een grote wijnafdeling. Kun je meteen op pad voor een lekkere bijpassende wijn voor bij dit voorgerecht ;)

Komt er iemand bij je eten die veganistisch eet? Geen probleem! Laat de crème fraîche weg en je hebt een geheel veganistisch voorgerecht.

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

 

Dit heb je nodig voor dit vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème / 4 personen

  • 400 gr paddestoelenmix
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 35 gr amandelen
  • klein bakje tuinkers
  • 1 afgebakken bruine pistolet
  • 2 el crème fraîche

Voor de crème van guacamole

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/4 rode ui
  • drupje tabasco
  • snuf zout

 

Zo maak je het

Snijd de paddenstoelen klein, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak het geheel zo’n 5 minuten. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met peper, zout en balsamicoazijn.

Maak ondertussen de guacamole crème. Schil de avocado’s en pureer het vruchtvlees samen met limoensap, rode ui, tabasco en een snuf zout tot een romige massa. Proef even en voeg naar smaak nog wat tabasco toe.

Snijd de pistolets in dunne plakken. Rooster ze kort in de oven (of in een koekenpan) met olijfolie tot ze knapperig zijn.

Hak de amandelen fijn.

Je kunt dit voorgerecht op twee manieren serveren. Op een bordje of in een mooi cocktailglas. Ik kies graag voor cocktailglazen omdat dat lekker feestelijk staat!

Spuit de guacamole crème met behulp van een spuitzak in de glazen. Schep daarover de paddenstoelen, amandel crumble, tuinkers, een toefje crème fraîche en steek er als laatste twee toastjes in. Met een beetje fantasie lijken de toastjes op een hartje, zie je het?

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

 

 

 

*Dit recept is gemaakt in samenwerking met Makro

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.