...

Vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème

Vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème

door | dec 19, 2018 | Kerstrecepten, Recepten, Voorafjes | 5 reacties

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Als ik bij het kerstdiner zou mogen kiezen tussen het maken van een voor, hoofd of nagerecht dan ga ik graag voor het voorgerecht. Het liefst neem ik alles voor mijn rekening (ik ben zo iemand die niets uit handen kan geven in de keuken..), maar als je met een groot gezelschap dineert, is het natuurlijk super gezellig als iedereen wat maakt. Ik serveer mijn voorgerechten met Kerst in cocktailglazen, want dat staat zo lekker feestelijk. Liefst ook nog met gouden lepeltjes erbij. Jullie vroegen mij massaal om vegetarische kerstrecepten en daar ga ik maar al te graag mee aan de slag. Het zijn deze kruidig gebakken paddenstoelen geworden, op een romige toef van guacamole crème met toast en amandel crumble! Vegetarisch, smaakvol en easy peasy te maken.

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

In plaats van losse doosjes kocht ik een grote doos met een gemixte selectie van paddestoelen. Zo heb je van alle soorten wat. Misschien ben jij wel net als ik zelfstandig ondernemer en kun jij je kerstboodschappen bij een groothandel doen. Het voordeel is héél veel keus en alles is onder een dak. Van groenten en tropisch fruit (wat vaak niet in de winkel verkrijgbaar is), tot kakelverse vis en een uitgebreide kaasdeling. Makro heeft laatst haar groenten en fruit assortiment verbeterd. Hierdoor is het assortiment uitgebreider en is de kwaliteit er nog meer op vooruit gegaan. Kerstboodschappen doen bij Makro is ook handig voor als je geen cocktailglazen in huis hebt, want die kun je hier ook kopen. Ze hebben namelijk een nonfood afdeling met servies en keukenapparatuur. En niet te vergeten een grote wijnafdeling. Kun je meteen op pad voor een lekkere bijpassende wijn voor bij dit voorgerecht ;)

Komt er iemand bij je eten die veganistisch eet? Geen probleem! Laat de crème fraîche weg en je hebt een geheel veganistisch voorgerecht.

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

 

Dit heb je nodig voor dit vega voorgerecht: gebakken paddenstoelen met guacamole crème / 4 personen

  • 400 gr paddestoelenmix
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 35 gr amandelen
  • klein bakje tuinkers
  • 1 afgebakken bruine pistolet
  • 2 el crème fraîche

Voor de crème van guacamole

  • 2 grote avocado’s
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/4 rode ui
  • drupje tabasco
  • snuf zout

 

Zo maak je het

Snijd de paddenstoelen klein, snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak het geheel zo’n 5 minuten. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met peper, zout en balsamicoazijn.

Maak ondertussen de guacamole crème. Schil de avocado’s en pureer het vruchtvlees samen met limoensap, rode ui, tabasco en een snuf zout tot een romige massa. Proef even en voeg naar smaak nog wat tabasco toe.

Snijd de pistolets in dunne plakken. Rooster ze kort in de oven (of in een koekenpan) met olijfolie tot ze knapperig zijn.

Hak de amandelen fijn.

Je kunt dit voorgerecht op twee manieren serveren. Op een bordje of in een mooi cocktailglas. Ik kies graag voor cocktailglazen omdat dat lekker feestelijk staat!

Spuit de guacamole crème met behulp van een spuitzak in de glazen. Schep daarover de paddenstoelen, amandel crumble, tuinkers, een toefje crème fraîche en steek er als laatste twee toastjes in. Met een beetje fantasie lijken de toastjes op een hartje, zie je het?

Vega voorgerecht: gebakken paddestoelen met guacamole crème, Vegetarische voorgerechten, Vegetarische kerstrecepten, Vegan voorgerechten, Vegan kerstrecepten, veganistische voorgerechten, Beaufood kerst

 

 

 

*Dit recept is gemaakt in samenwerking met Makro

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. J Verzuu

    Worden de paddestoelen koud of warm geserveerd?

    Antwoord
    • Bo

      Ik serveer ze meestal lauwwarm, maar het kan allebei :)

      Antwoord
  2. Adrie Loedeman

    Welke wijn wordt er geadviseerd bij het gerecht met de guacamole crème.

    Antwoord
  3. Jose

    Lijkt mij erg lekker. Kun je de crème ook van te voren maken😳

    Antwoord
    • Bo

      Bij deze crème zou ik dat niet aanraden omdat je verse avocado gebruikt en die kan nogal verkleuren wanneer je het bewaard :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *