...

Vega sushi met avocado en geitenkaas

Vega sushi met avocado en geitenkaas

door | feb 16, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vega sushi met avocado en geitenkaas

Today is my LUCKY DAY! Ik heb namelijk zojuist een vakantie geboekt naar het intens heerlijke Ibiza. Samen met Mike twee weken rond het eiland touren, de mooiste strandjes ontdekken, verse vis eten aan de vele baaitjes, op zoek naar lekkere wijnen en vooral heel veel genieten en relaxen. Relaxen in de zin van ontdekken want wij zijn beide niet zo goed in stil zitten. Daarom is een auto voor ons een pré en ik kan echt niet wáchten om samen op pad te gaan. Eigenlijk wilden we een verre reis maken naar Kaapstad (Daisy van I Love Health schreef hier een super tof stuk over) of Vietnam, maar we zijn van die lekkere treuzelaars en toen vriendinnetje S. begon over Ibiza waren we om. Die verre reis schuiven we op naar later dit jaar en we kiezen eerst voor een reisje dichterbij huis. Met 2.5 uur vliegen zit je al in dit heerlijke pararijs. Dus bij deze zijn tips over de lekkerste restaurants en mooiste plekjes van Ibiza meer dan welkom! Ik ben er jaren geleden al eens geweest maar toen heb ik vooral de binnenkant van de clubs gezien en dit jaar ga ik dat natuurlijk ieeetsje anders aanpakken.

Om mijn zomerse stemming te vieren maakte ik een deze heerlijke (en snelle!) vegetarische sushi van linzen, geitenkaas en avocado. Eigenlijk stopte ik dus gewoon al mijn favoriete ingrediënten in een van mijn lievelingsgerechten.  Ik gebruik in dit recept kant en klare linzen dus het is lekker snel klaar. En wist je dat sushi eigenlijk onwijs gezond is? De all you can eat  restaurants verpesten dat imago een beetje omdat ze er veel mayonaise, suiker en zout in verwerken. Daarnaast is witte sushi rijst niet echt voedzaam en linzen daarentegen wel. Voeg daar wat kiemen, avocado en wortel aan toe say hello to this healthy good food!

 

Nodig voor 4 rollen / voor 2 personen

  • 400 gr linzen
  • 4 nori vellen
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 1 avocado
  • 60 gr kiemgroenten
  • 50 gr wortel – julienne gesneden 
  • voor erbij: soja saus, mierikswortel en gember

 

Vega sushi met avocado en geitenkaas

 

 

Zo maak je het

Zet eerst alles klaar. Spoel de linzen schoon in een vergiet en snij de avocado (zonder schil) in reepjes.

Let een nori vel op een plank en schep er ongeveer drie eetlepels linzen op (zie foto). Druk de linzen een beetje plat met de bolle kant van de lepel zodat de rol straks goed blijft plakken.

Beleg de linzen met geitenkaas, avocado, kiemgroenten en wortel. Rol op tot een mooie rol en dep wat water op het laatste stukje zodat hij dicht blijft zitten.

Herhaal dit met alle vier de vellen en snijd ze vervolgens in stukjes. Dit lukt het beste met een scherp en vochtig mes. Eet je niet alles in een keer op? Bewaar de overgebleven rol dan in een stukje folie in de koelkast voor later.

Serveer de sushi met wat soja saus, mierikswortel en gember.

 

Vega sushi met avocado en geitenkaas

 

Ik gebruik mierikswortel ter vervanging van wasabi. Echte wasabi is moeilijk te verkrijgen en namaak wasabi is niet zo lang houdbaar. Mierikswortel is vergelijkbaar qua smaak en kun je veel langer bewaren, mits gekoeld

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *