Vega pita shoarma met tzatziki

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Een tijdje geleden maakte ik tijdens een foodtrip naar Finland kennis met pulled oats. Een super lekkere én voedzame vleesvervanger. Nu ben ik eigenlijk niet zo van de kant en klare vleesvervangers omdat veel van dat soort producten bomvol onnodige troep zitten. En je kent me, daar houd ik niet zo van ;) De naturel variant van Pulled Oats bestaat daarentegen enkel uit haver en boneneiwitten. Voeg daar zelf een portie kruiden aan toe en je maakt er bijvoorbeeld heel eenvoudig vegetarische shoarma van, die naast voedzaam ook gewoon suuuper goed smaakt. Ik zeg, probeer het zelf en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden :D Oh, zelfgemaakte tzatziki is natuurlijk het áller lekkerst dus hieronder vind je ook een recept voor tzatziki.

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze vega pita shoarma met tzatziki / 2 personen

  • 4 pitabroodjes – Of maak ze zelf! Bijvoorbeeld deze pitabroodjes van havermout
  • 175 gr pulled oats – Verkrijgbaar bij de Appie
  • 100 gr botersla
  • 1 rode ui
  • 1 el shoarmakruiden – Dit kun je kant en klaar kopen (let wel even op de suikers e.d) maar ook heel makkelijk zelf maken! Meng hiervoor 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gemberpoeder en 1/2 tl uienpoeder. Klaar is kees!

Voor de tzatziki

  • 150 gr kwark
  • 1/2 komkommer
  • klein teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde dille
  • klein bosje bieslook
  • 1 el olijfolie

 

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Begin met de tzatziki. Rasp de halve komkommer en laat dit vijf minuten uitlekken in een vergiet. Meng ondertussen de kwark met de gedroogde dille, olijfolie, gehakte bieslook en een geperst knoflookteentje. Breng op smaak met peper en zout. Knijp het vocht uit de geraspte komkommer en roer dit door het kwarkmengsel.

Maak je de shoarma kruidenmix zelf? Meng de ingrediënten hierdoor dan door elkaar. Verhit een flinke scheut olie in een pan en fruit de kruiden kort aan. Voeg de pulled oats toe, schep de boel even goed om en bak het geheel 5 tot 7 minuten.

Verwarm ondertussen de pitabroodjes in de oven of (zoals ik) tussen een tosti-ijzer.

Snijd de ui in kleine ringetjes.

Snijd de pita broodjes bijna helemaal open en vul ze met botersla, vegetarische shoarma, ringetjes rode ui en sluit af met een flinke klodder zelfgemaakte tzatziki.

Eeeeet smakelijk :D

Vega pita shoarma met tzatziki, Vegetarisch avondeten, Gezonde vleesvervangers, Vleesvervangers havermout, Vleesvervangers zonder soja, Gezonde shoarma, Zelf shoarmakruiden maken, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.