...

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit

door | mrt 15, 2019 | Hartige hapjes, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Daar is er weer eentje hoor! Een recept met jackfruit. Ik leerde het twee weken geleden kennen en ik ben fan. Je hoeft er niet voor naar de toko want je koopt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Uit enthousiasme kocht ik gelijk vier blikken dus na het succes van mijn gevulde Chinese pannenkoekjes, ging ik aan de slag met deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit! Nu is barbecuesaus natuurlijk allesbehalve gezond, maar gelukkig kun je super makkelijk zelf een verantwoorde variant maken. De barbecuesaus maak je met onder andere tomatenpuree, ahornsiroop en gerookt paprikapoeder. Meng dat door een portie jackfruit, bak het geheel even aan en verdeel alles over een groot bord knapperige nacho’s met parmezaanse kaas (net iets minder vet dan cheddar) en lente ui. Dit wil je de volgende keer op tafel hebben wanneer er vrienden komen borrelen. Promise!

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Dit heb je nodig voor deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit / 2 tot 3 personen als borrelhap

  • 1 zak nacho’s – 185 gr 
  • 1 blik jackfruit – 565 gr 
  • 1 lente ui
  • 2 el parmezaanse kaas – vervang de parmezaanse kaas door vegan kaas voor een veganistische nacho bowl!
  • avocado
  • 1 citroen

Voor de barbecuesaus

  • 200 gr tomatenpuree
  • 30 ml appelazijn – een ander soort azijn kan ook
  • 40 gr ahornsiroop
  • 1 tot 2 tl gerookt paprikapoeder – je kunt ook gewone paprikapoeder gebruiken, maar gerookt paprikapoeder geeft de saus die lekkere smokey barbecuesmaak! 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1/2 tl uienpoeder

 

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Zo maak je het

Begin met de saus. Meng de ingrediënten in een kleine pan en roer tot een gladde massa. Laat de saus tien minuten op (heel) laag vuur pruttelen. Breng de barbecuesaus op smaak met een snuf zeezout. Ik houd wel van een beetje pit dus ik voegde twee theelepels gerookt paprikapoeder toe.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Giet de jackfruit af en spoel na met water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan voeg de helft van de barbecuesaus toe. Bak het geheel tien minuten op laag vuur. Druk daarna de jackfruit met een vork plak tot je een mooie vlezige structuur hebt. Voeg naar wens nog wat barbecuesaus toe.

Doe de nacho’s in een ovenschaal. Strooi de parmezaanse kaas erover gevolgd door het jackfruitmengsel en zet de schaal voor 5 tot 8 minuten in het midden van de oven. Het liefst op hete lucht en bovenhitte, zodat alleen de bovenkant wordt verwarmd.

Maak ondertussen de topping door de avocado te pureren met citroensap. Snijd de lente ui in dunne ringetjes.

Drizzle de avocadosaus over de nachos, strooi de lente ui erover en serveer met extra barbecuesaus.

Genietennn :D

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *