Vega nacho bowl met barbecue jackfruit

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Daar is er weer eentje hoor! Een recept met jackfruit. Ik leerde het twee weken geleden kennen en ik ben fan. Je hoeft er niet voor naar de toko want je koopt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Uit enthousiasme kocht ik gelijk vier blikken dus na het succes van mijn gevulde Chinese pannenkoekjes, ging ik aan de slag met deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit! Nu is barbecuesaus natuurlijk allesbehalve gezond, maar gelukkig kun je super makkelijk zelf een verantwoorde variant maken. De barbecuesaus maak je met onder andere tomatenpuree, ahornsiroop en gerookt paprikapoeder. Meng dat door een portie jackfruit, bak het geheel even aan en verdeel alles over een groot bord knapperige nacho’s met parmezaanse kaas (net iets minder vet dan cheddar) en lente ui. Dit wil je de volgende keer op tafel hebben wanneer er vrienden komen borrelen. Promise!

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Dit heb je nodig voor deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit / 2 tot 3 personen als borrelhap

  • 1 zak nacho’s – 185 gr 
  • 1 blik jackfruit – 565 gr 
  • 1 lente ui
  • 2 el parmezaanse kaas – vervang de parmezaanse kaas door vegan kaas voor een veganistische nacho bowl!
  • avocado
  • 1 citroen

Voor de barbecuesaus

  • 200 gr tomatenpuree
  • 30 ml appelazijn – een ander soort azijn kan ook
  • 40 gr ahornsiroop
  • 1 tot 2 tl gerookt paprikapoeder – je kunt ook gewone paprikapoeder gebruiken, maar gerookt paprikapoeder geeft de saus die lekkere smokey barbecuesmaak! 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1/2 tl uienpoeder

 

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Zo maak je het

Begin met de saus. Meng de ingrediënten in een kleine pan en roer tot een gladde massa. Laat de saus tien minuten op (heel) laag vuur pruttelen. Breng de barbecuesaus op smaak met een snuf zeezout. Ik houd wel van een beetje pit dus ik voegde twee theelepels gerookt paprikapoeder toe.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Giet de jackfruit af en spoel na met water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan voeg de helft van de barbecuesaus toe. Bak het geheel tien minuten op laag vuur. Druk daarna de jackfruit met een vork plak tot je een mooie vlezige structuur hebt. Voeg naar wens nog wat barbecuesaus toe.

Doe de nacho’s in een ovenschaal. Strooi de parmezaanse kaas erover gevolgd door het jackfruitmengsel en zet de schaal voor 5 tot 8 minuten in het midden van de oven. Het liefst op hete lucht en bovenhitte, zodat alleen de bovenkant wordt verwarmd.

Maak ondertussen de topping door de avocado te pureren met citroensap. Snijd de lente ui in dunne ringetjes.

Drizzle de avocadosaus over de nachos, strooi de lente ui erover en serveer met extra barbecuesaus.

Genietennn :D

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!