Vega nacho bowl met barbecue jackfruit

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit

door | mrt 15, 2019 | Hartige hapjes, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Daar is er weer eentje hoor! Een recept met jackfruit. Ik leerde het twee weken geleden kennen en ik ben fan. Je hoeft er niet voor naar de toko want je koopt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Uit enthousiasme kocht ik gelijk vier blikken dus na het succes van mijn gevulde Chinese pannenkoekjes, ging ik aan de slag met deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit! Nu is barbecuesaus natuurlijk allesbehalve gezond, maar gelukkig kun je super makkelijk zelf een verantwoorde variant maken. De barbecuesaus maak je met onder andere tomatenpuree, ahornsiroop en gerookt paprikapoeder. Meng dat door een portie jackfruit, bak het geheel even aan en verdeel alles over een groot bord knapperige nacho’s met parmezaanse kaas (net iets minder vet dan cheddar) en lente ui. Dit wil je de volgende keer op tafel hebben wanneer er vrienden komen borrelen. Promise!

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Dit heb je nodig voor deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit / 2 tot 3 personen als borrelhap

  • 1 zak nacho’s – 185 gr 
  • 1 blik jackfruit – 565 gr 
  • 1 lente ui
  • 2 el parmezaanse kaas – vervang de parmezaanse kaas door vegan kaas voor een veganistische nacho bowl!
  • avocado
  • 1 citroen

Voor de barbecuesaus

  • 200 gr tomatenpuree
  • 30 ml appelazijn – een ander soort azijn kan ook
  • 40 gr ahornsiroop
  • 1 tot 2 tl gerookt paprikapoeder – je kunt ook gewone paprikapoeder gebruiken, maar gerookt paprikapoeder geeft de saus die lekkere smokey barbecuesmaak! 
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1/2 tl uienpoeder

 

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Zo maak je het

Begin met de saus. Meng de ingrediënten in een kleine pan en roer tot een gladde massa. Laat de saus tien minuten op (heel) laag vuur pruttelen. Breng de barbecuesaus op smaak met een snuf zeezout. Ik houd wel van een beetje pit dus ik voegde twee theelepels gerookt paprikapoeder toe.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Giet de jackfruit af en spoel na met water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan voeg de helft van de barbecuesaus toe. Bak het geheel tien minuten op laag vuur. Druk daarna de jackfruit met een vork plak tot je een mooie vlezige structuur hebt. Voeg naar wens nog wat barbecuesaus toe.

Doe de nacho’s in een ovenschaal. Strooi de parmezaanse kaas erover gevolgd door het jackfruitmengsel en zet de schaal voor 5 tot 8 minuten in het midden van de oven. Het liefst op hete lucht en bovenhitte, zodat alleen de bovenkant wordt verwarmd.

Maak ondertussen de topping door de avocado te pureren met citroensap. Snijd de lente ui in dunne ringetjes.

Drizzle de avocadosaus over de nachos, strooi de lente ui erover en serveer met extra barbecuesaus.

Genietennn :D

Vega nacho bowl met barbecue jackfruit, Gezonde borrelhap, Beaufood recepten, Gezonde snacks, Vegan borrelhap, Vegetarische hapjes, Gezonde barbecuesaus, Jackfruit recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.