Daar is er weer eentje hoor! Een recept met jackfruit. Ik leerde het twee weken geleden kennen en ik ben fan. Je hoeft er niet voor naar de toko want je koopt het tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Uit enthousiasme kocht ik gelijk vier blikken dus na het succes van mijn gevulde Chinese pannenkoekjes, ging ik aan de slag met deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit! Nu is barbecuesaus natuurlijk allesbehalve gezond, maar gelukkig kun je super makkelijk zelf een verantwoorde variant maken. De barbecuesaus maak je met onder andere tomatenpuree, ahornsiroop en gerookt paprikapoeder. Meng dat door een portie jackfruit, bak het geheel even aan en verdeel alles over een groot bord knapperige nacho’s met parmezaanse kaas (net iets minder vet dan cheddar) en lente ui. Dit wil je de volgende keer op tafel hebben wanneer er vrienden komen borrelen. Promise!
Dit heb je nodig voor deze vega nacho bowl met barbecue jackfruit / 2 tot 3 personen als borrelhap
- 1 zak nacho’s – 185 gr
- 1 blik jackfruit – 565 gr
- 1 lente ui
- 2 el parmezaanse kaas – vervang de parmezaanse kaas door vegan kaas voor een veganistische nacho bowl!
- avocado
- 1 citroen
Voor de barbecuesaus
- 200 gr tomatenpuree
- 30 ml appelazijn – een ander soort azijn kan ook
- 40 gr ahornsiroop
- 1 tot 2 tl gerookt paprikapoeder – je kunt ook gewone paprikapoeder gebruiken, maar gerookt paprikapoeder geeft de saus die lekkere smokey barbecuesmaak!
- 1 teentje knoflook – geperst
- 1/2 tl uienpoeder
Zo maak je het
Begin met de saus. Meng de ingrediënten in een kleine pan en roer tot een gladde massa. Laat de saus tien minuten op (heel) laag vuur pruttelen. Breng de barbecuesaus op smaak met een snuf zeezout. Ik houd wel van een beetje pit dus ik voegde twee theelepels gerookt paprikapoeder toe.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Giet de jackfruit af en spoel na met water. Verhit een scheutje olie in een koekenpan voeg de helft van de barbecuesaus toe. Bak het geheel tien minuten op laag vuur. Druk daarna de jackfruit met een vork plak tot je een mooie vlezige structuur hebt. Voeg naar wens nog wat barbecuesaus toe.
Doe de nacho’s in een ovenschaal. Strooi de parmezaanse kaas erover gevolgd door het jackfruitmengsel en zet de schaal voor 5 tot 8 minuten in het midden van de oven. Het liefst op hete lucht en bovenhitte, zodat alleen de bovenkant wordt verwarmd.
Maak ondertussen de topping door de avocado te pureren met citroensap. Snijd de lente ui in dunne ringetjes.
Drizzle de avocadosaus over de nachos, strooi de lente ui erover en serveer met extra barbecuesaus.
Genietennn :D
0 reacties