Vega kool rolls met zoete aardappel

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Als ik aan Mike vraag wat hij wil eten dan antwoord hij steevast: spring rolls! Niet mijn meest ideale antwoord aangezien het nogal wat rolwerk is, maar daarnaast zijn ze ook wel weer érrug lekker. In plaats van rijstvellen leek het me leuk om eens voor koolbladeren te gaan. In de supermarkt heb ik (geen grap) tien minuten staan twijfelen of ik een groene of een rode kool wilde, en uiteindelijk ben ik toch voor de rode gegaan vanwege de kleur. Onder het mom van het oog wil ook wat. Het nadeel van een rode kool is wel dat je handen achteraf pimpelpaars zijn ;) Daar staat dan wel weer het voordeel tegenover dat rode spitskool bárst van de vitamine C. Ik vulde de kool rolls met zoete aardappel (gebakken in gerookt paprikapoeder..) en serveerde er als dip zelfgemaakte pindasaus bij. De combinatie van pittige zoete aardappel, zoete mango en pindasaus is echt top!

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Dit heb je nodig voor deze vega kool rolls met zoete aardappel / 6 stuks, 2 personen

  • 1 rode spitskool – gewone rode kool kan ook, maar een spitskool heeft langwerpige bladeren waardoor je er makkelijker rolls van kunt rollen. 
  • 1/2 komkommer
  • 1 zoete aardappel
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 100 gr biet – julienne gesneden, kocht ik kant en klaar 
  • 1/2 verse mango
  • 60 gr gemengde kiemen
  • optioneel: 2 el cashewnoten – fijngehakt 

Voor de pinda dip

  • 2 flinke el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 100 tot 150 ml water

 

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook voor de kool. Snijd met een schep mes de harde kern uit de kool. Hierdoor trek je de bladeren er straks makkelijk vanaf. Ze de kool in de pan (met zijn kont naar beneden) en kook hem zo’n 20 minuten.

Was de zoete aardappel snijd hem in dunne reepjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de zoete aardappel frieten vijf minuten (ze mogen best nog wat knapperig zijn) en breng op smaak met een snuf zout en gerookt paprikapoeder.

Snijd de komkommer en mango in dunne reepjes.

Maak de pinda dip. Verhit 100 ml water in een kleine pan en roer er de pindakaas, sojasaus  en ketjap door. Voeg water toe tot je de juiste dikte hebt. Proef even en voeg naar smaak nog wat sojasaus toe.

Haal de kool uit de pan en laat even afkoelen. Haal voorzichtig zes bladeren van de kool. (Gaat dit niet helemaal soepel? Kook de kool dan nog wat langer). Vul de bladeren met zoete aardappel, mango, komkommer, biet, kiemen en rol ze op.

Serveer de rolletjes direct en met een bakje zelfgemaakte pindasaus on the side.

 Heb je springrolls over? Geen probleem, de volgende dag smaken ze ook nog!

Vega kool rolls met zoete aardappel, Gezonde avondmaaltijden, Beaufood recepten, Vega avondmaaltijden, Springrolls zonder rijstvellen, Koolhydraatarm avondeten, Gezonde recepten

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.