Vega burrito’s met falafel en Gruyère

VEGA BURRITO’S MET FALAFEL EN GRUYÈRE

Volgende week zaterdag ben ik jarig! Ik vier het op vrijdag en dit jaar eens een keertje thuis in plaats van een borrel te geven in de stad. Ik ga overdag aan de slag met verschillende gerechten, zodat iedereen ’s avonds naast een cocktail of een wijntje ook kan genieten van een lekker hapje. Een soort walking diner zeg maar. Vuurkorf in de tuin, lichtjes in de bomen en heel veel gezelligheid. Love it!

Kaas en cocktails

Wat er op tafel komt te staan? Een grote lange plank met verschillende kazen, met daarbij membrillo of wat appelstroop. Een lekkere quiche in kleine puntjes gesneden. Honingolijven (hemels zijn die), toast met homemade kruidenkaas en geroosterde aubergine rolletjes met feta. Misschien nog een koude pastasalade met gamba’s en truffelolie. Maar weet je wat het altijd echt goed doet op zo’n hapjestafel? Wraps! Daarom ging ik aan de slag met een lekker recept voor burrito’s met falafel, Gruyère en creamy avocado. Leuk servetje eromheen, een groot wit bord en stapelen maar. Deze burrito’s zijn makkelijk te maken, smaakvol en ze staan onwijs leuk op tafel. Een goede borrel kan niet ontbreken op mijn verjaardag en daarom maak ik er een bijpassende cocktail bij. Kaas en cocktails smaken fantastisch bij elkaar wanneer je de juiste smaken combineert. Pittige Gruyère met zoete dadellikeur bijvoorbeeld. Onderaan het recept voor de burrito’s vind je daarom ook het recept voor een Date Old Fashioned cocktail!

Beloof me dat je voor deze vega burrito’s Le Gruyère AOP gebruikt want dit Zwitserse kaasje van KALTBACH is echt een van mijn lievelingskaasjes. Het is een fruitige, pittige en smaakvolle kaas van koemelk die twaalf maanden is gerijpt in een zandsteengrot. Daardoor krijgt de kaas van die fijne zoutkristallen en smaakt hij onwijs lekker met avocado en walnoten.

Geniet ervan!

 

Vega burrito’s met falafel en Gruyère, Vegetarische borrelhapjes, Lekkere en makkelijke hapjes, Kerstborrel hapjes, Falafel recepten, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Emmi KALTBACH recepten, Gruyère recepten

Vega burrito’s met falafel en Gruyère, Vegetarische borrelhapjes, Lekkere en makkelijke hapjes, Kerstborrel hapjes, Falafel recepten, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Emmi KALTBACH recepten, Gruyère recepten

Vega burrito’s met falafel en Gruyère, Vegetarische borrelhapjes, Lekkere en makkelijke hapjes, Kerstborrel hapjes, Falafel recepten, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Emmi KALTBACH recepten, Gruyère recepten

 

Dit heb je nodig voor deze vega burrito’s met falafel en Gruyère / 4 personen als hapje of 2 personen als maaltijd

  • 4 medium tortilla’s
  • 1 avocado – in reepjes
  • 150 gr Le Gruyère AOP van KALTBACH – in reepjes (te koop bij de Appie XL)
  • 12 kleine falafels – ik nam bietenfalafels
  • handje walnoten
  • 4 el hummus – naturel
  • flinke hand verse spinazie
  • 2 el honing

 

Zo maak je ze

Bereid de falafels volgens de bereidingswijze. Ik doe dit zelf altijd in de oven met een drupje olie erover. Haal de falafels eruit en leg de tortilla’s ook even in de oven om ze te verwarmen.

Beleg de tortilla’s (zie foto hierboven) en sluit af met een honing en walnoten. Rol ze zo strak mogelijk op. Zet ze eventueel vast met een prikkertje als ze niet dicht blijven zitten.

Leg de vega burrito’s op een groot wit bord of een lange houten plank. Heb je nog wat kaas over? Snijd dat in reepjes en serveer het erbij op de plank. Plus een schaaltje extra hummus.

Hieronder vind je het recept van de cocktail die hier heerlijk bij smaakt.

 

Dit heb je nodig voor de Date Old Fashioned (per persoon)

45ml Bols Corenwyn
15ml Bols Date liqueur
15ml Cane Sugar syrup
3 dashes Angostura bitters

Mix alle ingrediënten door elkaar, vul een glas met ijs en schenk de cocktail erbij. Serveer met een ontpitte dadel op een prikker.

Vega burrito’s met falafel en Gruyère, Vegetarische borrelhapjes, Lekkere en makkelijke hapjes, Kerstborrel hapjes, Falafel recepten, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Emmi KALTBACH recepten, Gruyère recepten

 

 

Psst.. Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met KALTBACH. Ik moest er ook even bij zeggen dat je nog even moet wachten op deze lekkere cocktail tot je 18 bent ;)
Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
  1. Wachten met de cocktail tot je 16 bent? 18 toch? ;) heerlijk trouwens. Dit wordt morgen mijn lunch, met een wrap van havermout ipv kant en klaar.
    Je site is mooi geworden! Maar hij werkt nog niet altijd fijn op mobiel… De advertenties laden langzaam en dat zorgt ervoor dat mijn beeld steeds verspringt als er één klaar is met laden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont