Soms is het leuk om het avondeten nét even wat spannender te presenteren. Zo zou je de ingrediënten voor deze vega burrito bowl met tomatensalsa en sriracha mayo gewoon kunnen serveren in een opgerolde tortilla óf je maakt van deze tortilla een awesome eetbare kom! Eerlijk, leuk toch? En ook nog een súper makkelijk te maken. Je bakt de tortilla’s krokant in de oven met behulp van een muffinvorm. Hieronder in dit artikel laat ik je precies zien hoe dat moet.
Krokante (eetbare!) kommetjes
We vullen de krokante tortilla bowls met verse ingrediënten als spinazie, zwarte bonen en een super smaakvolle tomatensalsa met limoen, rode ui en koriander. Zelfgemaakt natuurlijk he, jullie kennen me. Je kunt daarnaast biologisch gehakt gebruiken als vulling of net als ik gaan voor een vleesvervanger, zoals Pulled Oats. Deze vleesvervanger bevat anders dan soortgelijke varianten geen troep als suiker en onnodige kleurstoffen en bestaat uit ingrediënten als (de naam zegt het al) haver, maar ook tuinbonen en erwten. Echt een top product. No spon, gewoon fan! O, en die sriracha mayonaise.. Die is echt om je vingers bij af te likken. In onderstaand recept gebruiken we een theelepel, maar voeg vooral extra sriracha toe als je wel van een beetje pit houdt.
PS. Tja, het eet natuurlijk niet heeeel handig, die krokante kommetjes. Maar goed, dat heb je met taco schelpen natuurlijk ook. Krokant gebakken tortilla’s eten misschien wat lastig, maar de smaak is echt top én ze staan ook nog eens leuk op tafel tijdens een etentje. Kortom: go for it :D
Deze vegetarische avondmaaltijden al gezien?
Plaattaart met gegrilde aubergine, feta en taggiasca olijven
Vegan stoofpot met jackfruit en appelstroop
Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s
Vega oesterzwam shoarma met knoflook-kruidenyoghurt
Vega burrito bowl met tomatensalsa en sriracha mayo
- 4 tortilla’s
- 150 gr zwarte bonen (uitlekgewicht)
- flinke hand verse spinazie
- 175 gr vegetarisch gehakt – Pulled Oats of een andere vlees/gehakt vervanger naar keuze. Eet je niet vegetarisch? Ga dan voor biologisch rundergehakt.
- 30 gr feta
- 4 tl zure room
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Sriracha mayo: 2 el mayonaise + 1 tl sriracha (of meer naar smaak)
Voor de tomatensalsa
- 1 limoen
- bosje verse koriander
- 4 kleine zoete tomaatjes
- 1/2 rode ui
- teentje knoflook
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een muffinvorm klaar. Deze heb je nodig om de tortilla’s tot kommetjes te vormen. (Heb je geen muffinvorm? Dan zou je ook eventueel zilverfolie kunnen gebruiken. Maak in dat geval een grote prop van een stuk zilverfolie en vouw om elke prop een tortilla.)
Verwarm de tortilla’s kort in de magnetron of oven. Hierdoor worden ze soepeler en kun je ze makkelijker vormen. Bestrijk beide kanten van de tortilla’s licht met olijfolie. Zet de muffinvorm op zijn kop en plaats de tortilla’s (zoals op de foto) tussen de holtes. Bak de tortilla’s 8 tot 12 minuten in de oven, tot ze bruin en stevig zijn.
Ga ondertussen verder met de vulling. Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel ze na met water. Bak de Pulled Oats (of andere gehakt/vleesvervanger) in een laagje olie in een koekenpan. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder en een snuf peper & zout.
Snijd voor de tomatensalsa de tomaten in kleine blokjes. Snijd de rode ui heel fijn en pers de knoflook uit. Hak de koriander en meng de helft daarvan samen met de andere ingrediënten in een kom. (De andere helft bewaar je voor op de burrito bowls.) Breng op smaak met het sap van een halve limoen en snijd de andere helft in parten. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Meng de mayonaise met de sriracha en voeg eventueel naar smaak extra sriracha toe.
Nu kunnen de krokante tortilla bowls gevuld worden! Begin met verse spinazie en sluit af met gebakken Pulled Oats, zwarte bonen, tomatensalsa en een dotje zure room. Verkruimel de feta erover en strooi wat verse koriander over de burrito bowls. Serveer met sriracha mayo.
EET SMAKELIJK :D
0 reacties