Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir!

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

Hoewel ik elke dag bezig ben met food word ik toch nog regelmatig verrast door nieuwe producten of ingrediënten. Zo ook door kefir. Stiekem bestaat kefir al duizenden jaren, maar ik had het gewoon nog nooit geprobeerd. Jij wel? Toen ik laatst van Arla een paar pakken Arla biologische kefir kreeg toegestuurd, besloot ik mezelf erin te verdiepen. Wat is kefir en waarom is het nou zo goed voor je?

Kefir staat ook wel bekend als ‘de drank der honderdjarigen’ vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Nou, in dat geval drink ik graag iedere dag een glas kefir ;) Melkkefir is een gefermenteerde, romige zuiveldrank die te vergelijken is met drinkyoghurt. Het heeft een licht sprankelende smaak en bevat rechtsdraaiende melkzuurbacteriën die normaliter niet in melk voorkomen. Het is een natuurlijke bron van voedingsstoffen en bestaat uit slechts twee ingrediënten: biologische melk en échte kefirculturen. Puur en zonder suiker of andere onnodige toevoegingen. Mijn voorkeur gaat uit naar de naturel variant, ik vind die onwijs lekker. Kefir wordt gemaakt door kefirculturen toe te voegen aan (in dit geval biologische) melk. Deze culturen fermenteren de melk waarna deze vervolgens wordt gefilterd. Dit proces zorgt voor kefirdrank met een frisse en licht sprankelende smaak, dat net zo lekker smaakt als dat het goed voor je is. Hieronder vertel ik je er meer over in een video!

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

Kefir: een echte gezondheidsboost

Maar waarom is deze Arla kefir nou zo gezond? Kefir bevat calcium, eiwitten, vitamine B2 en B12. Van vitamine B12 is bekend dat het een positieve invloed heeft op je immuunsysteem. Samen met vitamine B2 helpen deze vitamines bij vermoeidheid en het behoud van een gezonde huid. Daarnaast bevorderen calcium, vitamine B12 & B2 je energiestofwisseling. Eén van de voordelen van het drinken van kefir vind ik daarnaast de verbetering van mijn darmflora. Deze is bij mij nooit helemaal optimaal geweest. De opname van voedingsstoffen begint echter in je darmen en dat is dan ook precies de reden waarom een gezonde darmflora zo belangrijk is. De rechtsdraaiende melkzuurbacteriën in melkkefir zijn goed voor je darmen en daarom drink ik de laatste twee weken elke ochtend een glas Arla kefir. Na een paar dagen merkte ik al verbetering op. Je kunt kefir eigenlijk de hele dag door drinken, bijvoorbeeld ook als tussendoortje. Nu is het redelijk onhandig om een literpak mee te sjouwen dus vul ik ’s ochtends een flesje die ik dan meeneem voor onderweg. Een glas zorgt bij mij al voor een verzadigd gevoel en dat betekent minder kans op een snack attack in de middag ;) Kortom, probeer het eens! Ik weet zeker dat je het lekker vindt en het is een win-win dat het ook nog eens goed voor je is.

 

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

Vaste prik op mijn ontbijttafel: biologische kefir, Hoe wordt kefir gemaakt, Gezonde start dag, Gezonde foodblogs, Gezonde tussendoortjes, Gezonde zuiveldrank

 

 

 

*Ik leerde kefir kennen via een samenwerking. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Arla!

6 Comments
  1. Dit zag er zo goed uit dat ik het ben gaan halen en ik gebruik het nu ongeveer anderhalve week. Het bevalt me goed om kefir als ontbijt te eten met muesli. Weet jij of de kefir van ah eigen merk net zo goed is als deze van Arla? Op google word ik niet veel wijzer.

    1. Hooi Suzan, super leuk om te horen dat jij dit net zo ervaart als ik! Ik gebruik zelf eigenlijk altijd van Arla omdat ik achter de schermen heb mogen zien hoe puur dit product is. AH eigen merk ik iets goedkoper, maar misschien niet geheel biologisch? Dat weet ik even niet. Tevens vond ik die van AH net ietsje minder romig ofzo. Liefs! Bo

  2. Ik ga het vanmiddag gelijk kopen. Heb het nog nooit gekocht of gedronken, maar sta er wel eens mee in mijn handen bij de supermarkt. Maar nu met deze cashbackactie gaat het zeker weten mijn karretje in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!