Vanillekwark met mango en havermout

VANILLEKWARK MET MANGO EN HAVERMOUT

Ik kocht laatst een berg van deze bekers (die je op de foto ziet) voor een cateringklus, maar ik moet je zeggen dat ik ze ook érg handig vind voor thuis! Ik vind het soms lastig om gezond te ontbijten wanneer ik vroeg de deur uit moet en deze bekers zijn echt een uitkomst, omdat ik ze de avond van te voren kan vullen. Bijvoorbeeld met homemade vanillekwark, mango en havermout. De vanillekwark koop ik niet in de winkel (want: vol suiker) maar maak ik zelf door een mespuntje vanillemerg door mijn kwark te mengen. Kleine toevoeging, groot smaakverschil! Voeg daar wat verse mango aan toe, havermout, gehakte nootjes en je hebt een snel, voedzaam en súper lekker ontbijtje.

 

Dit heb je nodig voor één portie vanillekwark met mango en havermout

  • 200 gr kwark
  • mespuntje vanillemerg – dus echt uit zo’n stokje en geen zakje 
  • 50 gr mango – in blokjes
  • 40 gr havermout
  • 2 el noten naar keuze
  • blaadje munt voor de gezelligheid
  • optioneel: 1 tl honing

 

Vanillekwark met mango en havermout, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt, Ontbijt onderweg, Beaufood recepten

Vanillekwark met mango en havermout, Gezonde ontbijtjes, Ontbijten zonder brood, Beaufood ontbijt, Ontbijt onderweg, Beaufood recepten

 

Zo maak je het

Meng de vanille door je kwark. Gebruik je verse mango? Schil hem dan en snijd 50 gram in kleine blokjes. Je kunt ook kant en klaar gesneden blokjes mango uit de diepvries gebruiken.

Doe de kwark in een pot en schep daarbovenop de havermout, mango en noten.

Genieten!

 

Ik snap dat niet iedereen a la minute makkelijk aan deze bekers kan komen dus heb je een lege glazen pot in de kast? Deze kun je ook prima gebruiken voor dit ontbijtrecept

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.