Vanille cheesecake met pure chocolade

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Deze heerlijke vanille cheesecake met pure chocolade maakte ik speciaal voor Valentijnsdag. Echte liefde gaat door de maag toch? Verras je lover met deze taart óf laat een subtiele hint achter door dit recept ergens rond te laten slingeren ;) Zeg daarbij iets over “kuchuchroderozenkuch” en laat jezelf maar eens goed verwennen. Ik ben benieuwd hoe jullie Valentijnsdag vieren? Blijf je thuis en duik je gezellig de keuken in voor een romantisch diner of trakteren jullie jezelf op een etentje in jullie lievelingsrestaurant?

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Dit heb je nodig voor deze Vanille cheesecake met pure chocolade

Voor de bodem

  • 250 gr havermout
  • 150 gr zachte dadels – ontpit
  • 50 gr kokosvet – gesmolten
  • 75 ml melk

Voor de vulling

  • 600 gr roomkaas
  • 150 gr zure room
  • 75 gr honing
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 tl bloem
  • het merg van 1 vanillestokje

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 150 graden. Ik gebruik een siliconen vorm van 20 cm in de vorm van een hart, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een ronde vorm gebruiken!

Begin met de bodem. Stop de havermout, ontpitte dadels, de melk en het gesmolten kokosvet in je keukenmachine en zet hem aan tot zich een deegbal vormt. Heb je geen keukenmachine? Pureer de dadels en het kokosvet in dat geval en kneed dit samen met de havermout tot een samenhangend deeg. Het is wel een plakkerig klusje.

Verdeel het deeg met de hand over de bodem in de vorm. Zorg dat de randjes iets omhoog staan.

Ga verder met de vulling. Mix de ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een egaal beslag. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe. Schenk het beslag in de vorm.

Schuif de cheesecake voor minimaal een uur in de oven. Is hij na een uur nog niet stevig genoeg? Laat hem dan gewoon net zo lang in de oven staan totdat hij stevig genoeg is. Let op, hij hardt nog wat uit in de koelkast.

Nu komt het moeilijkste gedeelte.. Wachten! Zet de cheesecake minimaal een dag of een nacht in de koelkast. Snijd hem daarna in mooie puntjes en maak hem af met gehakte pure chocolade.

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

6 Comments
  1. Heerlijk recept lijkt me; ik ben het nu aan het maken. Mag nog best na Valentijn, toch? ;-). Maar wanneer voeg je de melk toe?
    Groetjes, Manja

  2. Dankjewel Bo voor dit heerlijke recept. Vooruitlopend op Valentijnsdag heb ik de cake vandaag gemaakt. Na 4 uur in de koelkast konden we de verleiding om een stuk te niet weerstaan. We hebben heel erg genoten en behalve dat de cake ontzettend lekker is zitten veel gezonde ingrediënten erin waardoor je jezelf echt dubbel verwent.

    1. Voor de bodem gebruik je het liefst dadels Marlene, voor de structuur. Je kunt de dadels wel vervangen door gedroogde pruimen, vijgen of abrikozen bijvoorbeeld. Liefs! Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.