Vanille cheesecake met pure chocolade

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Deze heerlijke vanille cheesecake met pure chocolade maakte ik speciaal voor Valentijnsdag, want echte liefde gaat door de maag. Toch? Daarom vond ik het extra leuk toen Xenos mij vroeg een bakrecept te maken met hun bakartikelen. Ehh, JA! Deze hartvormige taartvorm is toch geweldig? Net zo geweldig als cheesecake. Pak die twee samen en je krijgt een geweldig lekkere én hartvormige cheesecake als resultaat :D Knapperige stukjes pure chocolade maken dit recept helemaal af. Een echt Valentijnsrecept moet natuurlijk de nodige afrodisiac bevatten ;)

Verras je lover met deze taart óf laat een subtiele hint achter door dit recept ergens rond te laten slingeren. Zeg daarbij iets over “kuchuchroderozenkuch” en laat jezelf maar eens goed verwennen. Ik ben benieuwd hoe jij Valentijnsdag viert? Blijf je thuis en duik je gezellig de keuken in voor een romantisch diner of trakteren jullie jezelf op een etentje in jullie lievelingsrestaurant? Confession, ik sla valentijn dit jaar over.. Althans 14 februari zelf omdat Mike en ik beide die dag tot laat werken, maar daar staat wel tegenover dat we het weekend van 10 februari op culinaire toer in Gent gaan! Drie dagen lang gaan we op zoek naar de leukste restaurants, wijnbarren en andere toffe culinaire plekken. Aangezien we dit keer met de trein gaan in plaats van met de auto begin ik dat weekend gewoon lekker Valentijnachtig met een fles bubbels ;) Zin in! Oh, en we beginnen de dag natuurlijk met een stukje van deze taart. Want dat mag als het Valentijnsdag is.

Geniet ervan en ik ben benieuwd wat jullie van deze cheesecake vinden. Heb je hem gemaakt? Laat mij dat dan vooral weten hieronder, op Facebook of Instagram. Klik hier om de hartvormige bakvorm te bestellen.

 

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

 

Dit heb je nodig voor deze Vanille cheesecake met pure chocolade

Voor de bodem

  • 250 gr havermout
  • 150 gr zachte dadels – ontpit
  • 50 gr kokosvet – gesmolten
  • 75 ml melk

Voor de vulling

  • 600 gr roomkaas
  • 150 gr zure room
  • 75 gr honing
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • 1 tl bloem
  • het merg van 1 vanillestokje

Extra: een hartvorminge bakvorm (hier te koop bij Xenos!)

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 150 graden.

Begin met de bodem. Stop de havermout, ontpitte dadels, de melk en het gesmolten kokosvet in je keukenmachine en zet hem aan tot zich een deegbal vormt. Heb je geen keukenmachine? Pureer de dadels en het kokosvet in dat geval en kneed dit samen met de havermout tot een samenhangend deeg. Het is wel een plakkerig klusje.

Verdeel het deeg met de hand over de bodem in de vorm. Zorg dat de randjes iets omhoog staan.

Ga verder met de vulling. Mix de ingrediënten voor de vulling door elkaar tot een egaal beslag. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe. Schenk het beslag in de vorm.

Schuif de cheesecake voor minimaal een uur in de oven. Is hij na een uur nog niet stevig genoeg? Laat hem dan gewoon net zo lang in de oven staan totdat hij stevig genoeg is. Let op, hij hardt nog wat uit in de koelkast.

Nu komt het moeilijkste gedeelte.. Wachten! Zet de cheesecake minimaal een dag of een nacht in de koelkast. Snijd hem daarna in mooie puntjes en maak hem af met gehakte pure chocolade.

Vanille cheesecake met pure chocolade, Gezonde bakrecepten, Suikervrije bakrecepten, Gezonde verjaardagstaarten, Glutenvrije taart recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde cheesecake maken

Eet je glutenvrij? Gebruik voor een glutenvrije cheesecake glutenvrije havermout en glutenvrije bloem in de vulling!

 

 

 

Psst.. Ik heb dit recept gemaakt in samenwerking met Xenos.

6 Comments
  1. Heerlijk recept lijkt me; ik ben het nu aan het maken. Mag nog best na Valentijn, toch? ;-). Maar wanneer voeg je de melk toe?
    Groetjes, Manja

  2. Dankjewel Bo voor dit heerlijke recept. Vooruitlopend op Valentijnsdag heb ik de cake vandaag gemaakt. Na 4 uur in de koelkast konden we de verleiding om een stuk te niet weerstaan. We hebben heel erg genoten en behalve dat de cake ontzettend lekker is zitten veel gezonde ingrediënten erin waardoor je jezelf echt dubbel verwent.

    1. Voor de bodem gebruik je het liefst dadels Marlene, voor de structuur. Je kunt de dadels wel vervangen door gedroogde pruimen, vijgen of abrikozen bijvoorbeeld. Liefs! Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL