Gekarameliseerde appel trifle met walnoten en gojibessen

De dag van de liefde, 14 februari. Ja ja ik weet het, elke dag moet een dag zijn waarop je lief bent voor elkaar. Maar als romanticus vind ik het fantastisch om op zo’n dag als vandaag elkaar éxtra in het zonnetje te zetten. Lees: ontbijt op bed, gezellig naar de stad, om 14.00 al aan de wijn, naar huis om een mooi jurkje aan te trekken en natuurlijk lekker uit eten vanavond.

Vanmorgen aten ik en mijn boyfriend deze appel trifle als ontbijt en aangezien het morgen zondag is (en ik vrij ben yay!) staat hij morgen gewoon weer op het menu. Omdat hij zo lekker is :)

 

Dit heb je nodig voor deze Gekarameliseerde appel trifle met walnoten en gojibessen / twee personen

  • 2 appels
  • 300 gram kwark
  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • 2 el gojibessen
  • 2 el walnoten
  • Optioneel: een paar stukjes bananenbrood indien je dit toevallig in de koelkast hebt staan :)

 

2

 

Zo maak je het

Was de appels en snij deze in kleine stukjes.

Warm in een pannetje een eetlepel honing op samen met de helft van de appels. Roer even tot de appels wat zachter zijn geworden.

Neem twee mooie glazen en verdeel hierin het honing-appelmengsel. Laat even afkoelen en schep vervolgens de kwark eroverheen.

Top af met de koude appel en breng deze op smaak met kaneel en eventueel nog een drupje honing.

Verdeel de walnoten en gojibessen erover.

Happy Valentine!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.