Udon noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus

Soba noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus, Beaufood recepten, Voedzaam avondeten, Recepten met tofu, Tofu knapperig bakken, Gezonde wokgerechten, Gezonde foodblogs

Zo, vanavond gaan we voor een lekkere en gezonde wok! Een berg groenten in de pan, portie noodles erbij. En een grote bak kant en klare woksaus erover. Nee grapje, dat laatste doen we natuurlijk niet he. De woksaus maken we natuurlijk ook lekker zelf. Ik probeerde laatst een nieuwe saus uit gemaakt van honing, sojasaus en sesampasta. Met een klein drupje appelazijn om de smaak compleet te maken. Lékker dat ie was! Een heerlijke romige saus die perfect past bij broccoli en knapperig gebakken tofu :)

Soba noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus, Beaufood recepten, Voedzaam avondeten, Recepten met tofu, Tofu knapperig bakken, Gezonde wokgerechten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze soba noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus / 2 personen

  • 250 gr broccoli
  • 300 gr tofu
  • 160 gr udon noodles
  • 2 el maizena (peper en zout)
  • klein handje cashews
  • 2 lente uien

Dressing

  • 1 el honing
  • 2 tot 3 el sojasaus
  • 2 el sesampasta
  • 1 el appelazijn

 

Soba noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus, Beaufood recepten, Voedzaam avondeten, Recepten met tofu, Tofu knapperig bakken, Gezonde wokgerechten, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Snijd de tofu in plakken van zo’n 2 centimeter dik. Pak er een schone handdoek bij en leg de plakken tofu naast elkaar op de handdoek. Vouw de handdoek erover en zet er iets zwaars, zoals bijvoorbeeld een pan, op. Hierdoor druk je er extra vocht uit en bak je de tofu straks lekker knapperig.

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in vijf minuten beetgaar.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Meng in een diep bord twee eetlepels maïzena met een flinke snuf peper en zout. Wentel de plakken tofu erdoor en bak ze aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Kook de udon noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. In mijn geval was dat vier minuutjes in een pan met kokend water. Roer ondertussen de ingrediënten voor de honing-sesamsaus door elkaar en snijd de lente ui in ringetjes.

Giet de udon noodles en de broccoli af. Verdeel dit samen met de gebakken tofu over twee borden, schenk de honing-sesamsaus erover en sluit af met lente ui en cashews.

Eet smakelijk!

Soba noodles met gebakken tofu en honing-sesamsaus, Beaufood recepten, Voedzaam avondeten, Recepten met tofu, Tofu knapperig bakken, Gezonde wokgerechten, Gezonde foodblogs

Heb je tofu over? Maak daar dan bijvoorbeeld deze crispy tofu taco’s mee!

Crispy tofu taco's, Vegetarische taco's, Vegetarische foodblogs, Recepten met tofu, Tofu uit de oven, Slanke avondmaaltijden, Vegetarische comfortfood, Beaufood recepten

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.