...

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek, Kookboek zoete aardappel, Collete Dike zoete aardappel, Gezonde kookboek reviews, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije snacks, Glutenvrije shortbread maken, Suikervrij shortbread recept, Beaufood recepten

Zoals de titel je misschien al deed vermoeden staat het nieuwe kookboek van Colette Dike volledig in het teken van zoete aardappel. En dat is niet zo gek ook want zoete aardappel is bijna niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Na het succes van haar Avocado kookboek ging ze daarom aan de slag met onze geliefde zoete bataat. Ik maak ontzettend veel gerechten met deze topper, maar om er een gezonde shortbread a la twix mee te maken? Daar was ik niet opgekomen!

Voor iedereen die denkt ‘huh, shortbread?’, dit is een klein vierkant koekje met een vulling van karamel en een knapperig  chocoladelaagje. Heeeel lekker maar wel ongezond. Mits je hem van zoete aardappel, havermout en amandelmeel maakt. Als je ook nog eens zo puur mogelijke chocolade gebruikt dan is deze shortbread ineens niet meer zo ongezond en is ie heerlijk als klein tussendoortje :D

 

Psst.. Deze shortbread is vrij van gluten en geraffineerde suikers!

 

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek, Kookboek zoete aardappel, Collete Dike zoete aardappel, Gezonde kookboek reviews, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije snacks, Glutenvrije shortbread maken, Suikervrij shortbread recept, Beaufood recepten

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek, Kookboek zoete aardappel, Collete Dike zoete aardappel, Gezonde kookboek reviews, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije snacks, Glutenvrije shortbread maken, Suikervrij shortbread recept, Beaufood recepten

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek, Kookboek zoete aardappel, Collete Dike zoete aardappel, Gezonde kookboek reviews, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije snacks, Glutenvrije shortbread maken, Suikervrij shortbread recept, Beaufood recepten

 

 

Dit heb je nodig voor 12 stukjes twix shortbread

voor de bodem

  • 100 gr havervlokken
  • 100 gr cashewnoten – ongebrand
  • 3 el kokosolie
  • 50 gr kokosmeel
  • 10 Medjool dadels – ontpit en fijngehakt

voor de vulling

  • 500 gr zoete aardappel
  • 4 Medjool dadels – ontpit en fijngehakt

topping

  • 150 gr chocolade – zo puur mogelijk

 

Twix shortbread uit het Zoete Aardappel kookboek, Kookboek zoete aardappel, Collete Dike zoete aardappel, Gezonde kookboek reviews, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije snacks, Glutenvrije shortbread maken, Suikervrij shortbread recept, Beaufood recepten

 

Zo maak je hem

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pan en vul aan met water tot de aardappels net onder staan. Kook ze gaar in ongeveer 10 minuten en laat ze daarna afkoelen.

Ga verder met de bodem. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een koekenpan, voeg de havermout toe en rooster tot het goudbruin en krokant is. Stop de haver samen met de overige ingrediënten voor de bodem plus 1 eetlepel kokosolie in je keukenmachine en blend tot tot je een soort deeg hebt.

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en verdeel het havermengsel over de bodem. Druk goed aan en zet aan de kant.

Pureer de zoete aardappelen samen met de dadels tot je een gladde massa hebt. Proef even en voeg naar smaak nog een dadel of wat honing toe als je hem zoeter wilt. Smeer het mengsel uit over de haverbodem en strijk de bovenkant glad.

Smelt de pure chocolade au bain marie en schenk de gesmolten chocolade als laatste over de zoete aardappel vulling.

Zet de vorm afgedekt ongeveer 1 uur in de vriezer en snijd hem daarna in blokjes. Bewaar daarna in de koelkast.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

30 Comments

30 Reacties

  1. Eva

    Ik heb het gisteren gemaakt en hij is super lekker 😍 #beaufood

    Antwoord
  2. Marian

    Deze ga ik samen met mijn 7 jarige Lente maken! We bakken elke week samen iets lekkers en meestal iets gezonds. De volgende dag gaat het in haar bakje mee naar school en is juf vaak jaloers!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Marian, ik mag jullie blij maken met dit Zoete Aardappel kookboek :D Stuur je even je adresgegevens naar info@beaufood.nl? Dan komt het boek zo snel mogelijk jouw kant op!

      Antwoord
  3. Marja vd Hoven

    Zó, dit lijkt mij een fantastisch kookboek. Ik ben gek op zoete aardappel. Waar mogelijk gebruik ik hem als vervanger voor aardappels, maar heb er nog nooit mee gebakken. Ik laat me graag inspireren door het boek!

    Antwoord
  4. Sarah

    oh my!! gezonde shortbread… :O het ziet er superlekker uit. Een healthy lifestyle is zooo leuk als je ook dingen kan maken die overheerlijk én gezond zijn. Het boek lijkt me een super inspiratiebron (en ik zou zo wel een stukje van die pizza van het blad kunnen plukken :) )

    Antwoord
    • Bo

      Haha ja ik kan je vertellen dat ook die pizza heeel lekker was :D

      Antwoord
  5. Deborah

    Lijkt mij een fantastisch kookboek! Deze week alvast aan de slag met deze twixen, leuk!

    Antwoord
  6. John

    Wat een heerlijk recept en wat zou ik graag het Zoete Aardappel kookboek winnen voor meer inspiratie.

    Antwoord
  7. Sophie lin

    Yeesssssss! Ziet er superlekker uit! Ik ga dat sowieso een keertje maken ? Dat boek lijkt me heel erg leuk! Ik hou van zoete aardappelen ?

    Antwoord
  8. Anne

    Ooooh mijn god! Dat boek moet echt de hemel zijn, net als dit recept ?! I want it all, and I want it now haha!

    Antwoord
  9. Anne

    Wat een leuk recept! Ik zou er graag meer zien met het te winnen boek! Ben heel benieuwd. Love zoete aardappel!

    Antwoord
  10. Hanne

    Oh wat lekker! Die komt op mijn to-bake list! En dat boek lijkt mee heel mooi. Ik ben weg van Colette’s styling!

    Antwoord
  11. Natasja

    Ik heb hem net gemaakt en hij is heeeeerlijk!! Geweldige smaak combinatie. Ik ben fan en heel erg benieuwd naar het zoete aardappel boek #nomnomnom

    Antwoord
  12. Christine Dijkstra

    Heeel veel interesse! ??

    Antwoord
  13. Eelke

    Ow kwijl, wat ziet dat er lekker uit! En wat lijkt me dat een leuk boek!! Die wil ik wel winnen, dol op zoete aardappel!

    Antwoord
  14. Judith

    Oh! Dit lijkt me een gewelige aanvulling in mijn kookboek-kast! Ik vind zoete aardappel heerlijk en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten.

    Antwoord
  15. Maxine

    ? Wat een heerlijk recept, en wat een leuk boek! Ik sta graag in de keuken om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Ik zou het super leuk vinden om het boek te winnen en er meteen uit te kokkerellen.

    Antwoord
  16. Judith

    Leuk, leuk, leuk! Zou heel erg helpen in mijn zoektocht naar alternatieven voor baksels met geraffineerde suikers! ?

    Antwoord
  17. Anita H.

    Ik doe mee.

    Antwoord
  18. Mirjam Welbergen

    Ohh heerlijk recept! Ik verwerk de zoete aardappel vaak in mijn avondeten. 12 april is mijn verjaardag en lijkt me leuk om dit op tafel te toveren voor mijn visite!
    Het boek lijkt me leuk :)

    Antwoord
  19. Kiki

    Ziet er heerlijk uit! Lijkt mij een geweldig kookboek voor de collectie!

    Antwoord
  20. Isabel

    Waar kan ik cashewnoten door vervangen? Een andere noot? Ik kan niet goed tegen cashewnoten….

    Antwoord
  21. Rachel Jansen

    Verliefd op de zoete aardappel geworden sinds kort maar nog te weinig mee geëxperimenteerd, dus dit boek zou van h❤rte welkom zijn bij ons!!

    Antwoord
  22. Stephanie De Roos

    Ook al meegedaan op fb. Maar kan wel wat inspiratie gebruiken voor mij en mijn dochter roos!! Gave winactie!!!

    Antwoord
  23. Gea

    Wiehoe!!!
    Ziet er super lekker uit!
    Zou graag vele recepten maken uit het geweldige kookboek?colette dike

    Antwoord
  24. Lauri

    Aaah wat een super leuke actie! Wij hebben echt altijd zoete aardappel in huis & vanmiddag wilde ik er zelfs wat gaan poten in de tuin om ze zelf te laten groeien. Een zoete aardappel kookboek kan bij kan bij ons in de keuken eigenlijk gewoon niet ontbreken! ??☺

    Antwoord
  25. Astrid

    Ik heb een heel erge zoete aardappel verslaving dus dit boek klinkt echt fantastisch! Dit recept ga ik sowieso al uitproberen…

    Antwoord
  26. Elsa

    Ik hou ontzettend van zoete aardappel. Heb er al een ontbijtje van maar wil er graag verder mee variëren!

    Antwoord
  27. Tanja

    Mijn dochter Eris van Twist lust er wel pap van… Dit gaan we zeker uit proberen.

    Antwoord
  28. Marieke

    Oeh dat klinkt heerlijk & lijkt mij een fantastisch kookboek.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *