Turkse yoghurt met granola en verse superfoods

Turkse yoghurt met granola en verse superfoods van inukshuk

Het blijft een van mijn favo snelle onbijtjes. Yoghurt met verse granola en een lekker fruitje. En over dat fruitje heb ik fijn nieuws! Een tijdje geleden leerde ik Nanne kennen, oprichter van Inukshuk, en sindsdien heb ik er een nieuwe verslaving bij: pure superfoods in hun natuurlijk vorm.

Superfoods zijn fruit (of groente)soorten die ontzettend veel goede voedingsstoffen bevatten. Meer dan een appel of een peer zeg maar. Zo kun je boerenkool bijvoorbeeld ook een superfood noemen. Maar hebben jullie al eens gehoord van inca, duindoorn of goji bessen? Deze bessen zitten van zichzelf bomvol vitamines alleen kennen wij ze veelal in gedroogde vorm. Wat heel erg jammer is omdat er bij deze manier veel voedinstoffen verloren zijn gegaan. Nanne besloot om de bessen in hun natuurlijk vorm naar Nederland te halen zodat wij optimaal kunnen genieten van hun smaak en power. Eerlijk, je wilt nooit meer terug naar gedroogd.

In dit recept gebruik ik Turkse yoghurt omdat deze zo lekker romig is, maar je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken. Turkse yoghurt is verkrijgbaar de Turk en ook bij de Appie.

 

Nodig voor twee personen

  • 250 ml turkse yoghurt
  • 100 gram granola (zelf heel makkelijk granola maken? Klik dan hier)
  • 4 el bessen naar keuze (ik ben gek op de inca en goji bessen!)
  • paar blaadjes munt

 

Zo maak je het

Tjah, dat is vrij logisch natuurlijk. Schep de yoghurt in een diep bord, verdeel de granola eroverheen en sluit af met de superfoods en blaadjes munt :)

 

Inukshuk

 

Benieuwd naar de superfoods van Inukshuk en waar je ze kunt kopen? Neem dan een kijkje op hun website. Ik kan je wel alvast verklappen dat ze onder andere bij Boon’s in Utrecht verkrijgbaar zijn..

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.