...

Turkse yoghurt met granola en verse superfoods

Turkse yoghurt met granola en verse superfoods

door | jul 16, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Turkse yoghurt met granola en verse superfoods van inukshuk

Het blijft een van mijn favo snelle onbijtjes. Yoghurt met verse granola en een lekker fruitje. En over dat fruitje heb ik fijn nieuws! Een tijdje geleden leerde ik Nanne kennen, oprichter van Inukshuk, en sindsdien heb ik er een nieuwe verslaving bij: pure superfoods in hun natuurlijk vorm.

Superfoods zijn fruit (of groente)soorten die ontzettend veel goede voedingsstoffen bevatten. Meer dan een appel of een peer zeg maar. Zo kun je boerenkool bijvoorbeeld ook een superfood noemen. Maar hebben jullie al eens gehoord van inca, duindoorn of goji bessen? Deze bessen zitten van zichzelf bomvol vitamines alleen kennen wij ze veelal in gedroogde vorm. Wat heel erg jammer is omdat er bij deze manier veel voedinstoffen verloren zijn gegaan. Nanne besloot om de bessen in hun natuurlijk vorm naar Nederland te halen zodat wij optimaal kunnen genieten van hun smaak en power. Eerlijk, je wilt nooit meer terug naar gedroogd.

In dit recept gebruik ik Turkse yoghurt omdat deze zo lekker romig is, maar je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt gebruiken. Turkse yoghurt is verkrijgbaar de Turk en ook bij de Appie.

 

Nodig voor twee personen

  • 250 ml turkse yoghurt
  • 100 gram granola (zelf heel makkelijk granola maken? Klik dan hier)
  • 4 el bessen naar keuze (ik ben gek op de inca en goji bessen!)
  • paar blaadjes munt

 

Zo maak je het

Tjah, dat is vrij logisch natuurlijk. Schep de yoghurt in een diep bord, verdeel de granola eroverheen en sluit af met de superfoods en blaadjes munt :)

 

Inukshuk

 

Benieuwd naar de superfoods van Inukshuk en waar je ze kunt kopen? Neem dan een kijkje op hun website. Ik kan je wel alvast verklappen dat ze onder andere bij Boon’s in Utrecht verkrijgbaar zijn..

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *