Truffel pepernotencake van havermout

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernoten. Ik kan ze maar moeilijk weerstaan als ik er langs loop in de supermarkt. Als ik dan toch overstag ga eet ik makkelijk in één keer een halve zak leeg met als resultaat dat ik er helemaal misselijk van ben ;) Dus hoe kun je toch genieten van die heerlijke smaak zonder jezelf misselijk te eten? Maak er een cake van!

Zoals jullie van mij gewend zijn gebruik ik graag havermout in mijn cakes, omdat je daar lekker lang vol van zit. Voor een nootachtige smaak voegde ik een paar scheppen amandelmeel toe en om de cake lekker smeuïg te maken (havermout cakes kunnen snel te droog worden) mengde ik stukjes peer door het beslag. Allemaal voedzame ingrediënten. Omdat we best een keertje mogen smokkelen maakte ik de cake af met chocolade truffel pepernoten. Resultaat: één GODDELIJKE cake. Ga hem maar snel maken en geniet ervan!

 

 

Dit heb je nodig voor deze truffel pepernotencake van havermout

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 150 ml melk – gewone of plantaardige melk
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 peer
  • 4 el honing – of meer naar smaak
  • 20 truffel pepernoten

 

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Je kunt ook een vel bakpapier gebruiken, zo krijg je de cake er makkelijker uit.

Doe de havermout, amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom. Meng door elkaar en voeg vervolgens de eieren, melk en honing toe. Mix alles (met een mixer) tot een egaal beslag.

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in kleine blokjes. Je hoeft de peer niet te schillen, wel even goed afspoelen. Roer de peer door het beslag samen met een stuk of 8 truffel pepernoten.

Schenk het beslag in de vorm en leg de overige truffel pepernoten erbovenop. Schuif de vorm voor 50 tot 60 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake goed afkoelen. Snijd hem in dikke plakken (serveer hem met extra truffel pepernoten on top..) en geniet ervan!

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont