...

Truffel pepernotencake van havermout

Truffel pepernotencake van havermout

door | nov 5, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernoten. Ik kan ze maar moeilijk weerstaan als ik er langs loop in de supermarkt. Als ik dan toch overstag ga eet ik makkelijk in één keer een halve zak leeg met als resultaat dat ik er helemaal misselijk van ben ;) Dus hoe kun je toch genieten van die heerlijke smaak zonder jezelf misselijk te eten? Maak er een cake van!

Zoals jullie van mij gewend zijn gebruik ik graag havermout in mijn cakes, omdat je daar lekker lang vol van zit. Voor een nootachtige smaak voegde ik een paar scheppen amandelmeel toe en om de cake lekker smeuïg te maken (havermout cakes kunnen snel te droog worden) mengde ik stukjes peer door het beslag. Allemaal voedzame ingrediënten. Omdat we best een keertje mogen smokkelen maakte ik de cake af met chocolade truffel pepernoten. Resultaat: één GODDELIJKE cake. Ga hem maar snel maken en geniet ervan!

 

 

Dit heb je nodig voor deze truffel pepernotencake van havermout

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 150 ml melk – gewone of plantaardige melk
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 peer
  • 4 el honing – of meer naar smaak
  • 20 truffel pepernoten

 

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Je kunt ook een vel bakpapier gebruiken, zo krijg je de cake er makkelijker uit.

Doe de havermout, amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom. Meng door elkaar en voeg vervolgens de eieren, melk en honing toe. Mix alles (met een mixer) tot een egaal beslag.

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in kleine blokjes. Je hoeft de peer niet te schillen, wel even goed afspoelen. Roer de peer door het beslag samen met een stuk of 8 truffel pepernoten.

Schenk het beslag in de vorm en leg de overige truffel pepernoten erbovenop. Schuif de vorm voor 50 tot 60 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake goed afkoelen. Snijd hem in dikke plakken (serveer hem met extra truffel pepernoten on top..) en geniet ervan!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Alicia

    Lijkt mij een heerlijke cake om tijdens de winter te maken!

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker :D

      Antwoord
  2. Jeroen

    Nice gemaakt zeg! Prachtige foto met scherpte diepte. Zijn die truffel pepernoten lekkerder dan normale? :D

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Jeroen, bedankt en jazeker! Om de truffelpepernoten zit een wit chocoladelaagje.. JUM :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *