Truffel pepernotencake van havermout

Truffel pepernotencake van havermout

door | nov 5, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 4 reacties

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernoten. Ik kan ze maar moeilijk weerstaan als ik er langs loop in de supermarkt. Als ik dan toch overstag ga eet ik makkelijk in één keer een halve zak leeg met als resultaat dat ik er helemaal misselijk van ben ;) Dus hoe kun je toch genieten van die heerlijke smaak zonder jezelf misselijk te eten? Maak er een cake van!

Zoals jullie van mij gewend zijn gebruik ik graag havermout in mijn cakes, omdat je daar lekker lang vol van zit. Voor een nootachtige smaak voegde ik een paar scheppen amandelmeel toe en om de cake lekker smeuïg te maken (havermout cakes kunnen snel te droog worden) mengde ik stukjes peer door het beslag. Allemaal voedzame ingrediënten. Omdat we best een keertje mogen smokkelen maakte ik de cake af met chocolade truffel pepernoten. Resultaat: één GODDELIJKE cake. Ga hem maar snel maken en geniet ervan!

 

 

Dit heb je nodig voor deze truffel pepernotencake van havermout

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 150 ml melk – gewone of plantaardige melk
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 flinke tl kaneel
  • 1 peer
  • 4 el honing – of meer naar smaak
  • 20 truffel pepernoten

 

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

Truffel pepernotencake van havermout, Gezonde cakerecepten, Glutenvrije cakes, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Beaufoodrecepten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Je kunt ook een vel bakpapier gebruiken, zo krijg je de cake er makkelijker uit.

Doe de havermout, amandelmeel, kaneel en bakpoeder in een grote kom. Meng door elkaar en voeg vervolgens de eieren, melk en honing toe. Mix alles (met een mixer) tot een egaal beslag.

Verwijder het klokhuis van de peer en snijd hem in kleine blokjes. Je hoeft de peer niet te schillen, wel even goed afspoelen. Roer de peer door het beslag samen met een stuk of 8 truffel pepernoten.

Schenk het beslag in de vorm en leg de overige truffel pepernoten erbovenop. Schuif de vorm voor 50 tot 60 minuten in het midden van de oven.

Laat de cake goed afkoelen. Snijd hem in dikke plakken (serveer hem met extra truffel pepernoten on top..) en geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Alicia

    Lijkt mij een heerlijke cake om tijdens de winter te maken!

    Antwoord
    • Bo

      Jazeker :D

      Antwoord
  2. Jeroen

    Nice gemaakt zeg! Prachtige foto met scherpte diepte. Zijn die truffel pepernoten lekkerder dan normale? :D

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Jeroen, bedankt en jazeker! Om de truffelpepernoten zit een wit chocoladelaagje.. JUM :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.