Truffel pepernoten cheesecake

Truffel pepernoten cheesecake, Leuke verjaardagstaarten, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taarten, Leuke foodblogs, Cheesecake geen suiker, Pepernoten recepten

Jaaaa hij is er weer! Die goeie oude Sint. Dat vieren we natuurlijk met iets lekkers. Vrijdag maakte ik deze truffel pepernoten cheesecake. De bodem bestaat voor de helft uit havermout en de andere helft truffel pepernoten. Yes, gewoon de truffelnootjes uit de supermarkt! Omdat dit redelijke suikerbommetjes zijn zoette ik de cheesecake niet met geraffineerde suiker, maar met een paar eetlepels kokossiroop. Kun je dit niet vinden? Gebruik dan gewoon honing. Deze taart is super makkelijk te maken en ik weet zeker dat iedereen ervan zal smullen :) Extra lekker met truffelpepernoten on top!

Truffel pepernoten cheesecake, Leuke verjaardagstaarten, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taarten, Leuke foodblogs, Cheesecake geen suiker, Pepernoten recepten

Truffel pepernoten cheesecake, Leuke verjaardagstaarten, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taarten, Leuke foodblogs, Cheesecake geen suiker, Pepernoten recepten

Truffel pepernoten cheesecake, Leuke verjaardagstaarten, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taarten, Leuke foodblogs, Cheesecake geen suiker, Pepernoten recepten

Dit heb je nodig voor deze truffel pepernoten cheesecake

Voor de bodem

  • 100 gr truffel pepernoten – liever gezondere pepernoten door de bodem? Gebruik dan mijn havermout pepernoten met chocolade!
  • 100 gr havermout
  • 50 gr roomboter – of kokosvet 

Voor de vulling

  • 500 gr monchou
  • 3 eieren
  • 100 gr crème fraîche
  • 2 el bloem
  • 4 el kokossiroop – honing kan ook
  • 1 tl vanille essence
  • extra: een paar truffel pepernoten voor op de taart

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 120 graden. Vet de zijkant van een springvorm (van 20 centimeter) in en bekleed de bodem met bakpapier.

Begin met de bodem. Maal de truffel pepernoten fijn en smelt de boter of het kokosvet. Meng deze ingrediënten samen met de boter en havermout in een kom tot een kruimelig deeg. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan.

Maak nu de vulling. Mix alle ingrediënten in twee minuten tot een egale massa.

Schenk de vulling in de vorm. Bak de cheesecake 60 tot 75 minuten in het midden van de oven. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog een beetje wiebelig. Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna minimaal drie uur in de koelkast. Ik maak hem vaak de dag van te voren zodat hij de hele nacht kan opstijven in de koelkast.

Hak nog wat truffel pepernoten fijn en strooi ze voor het opdienen over de taart.

Genieten maaaaar :D

Truffel pepernoten cheesecake, Leuke verjaardagstaarten, Sinterklaas recepten, Sinterklaas taarten, Leuke foodblogs, Cheesecake geen suiker, Pepernoten recepten

9 Comments
  1. Ik zou hem glutenvrij willen maken. Mijn dochter heeft coeliakie en dol op pepernoten.
    Ik weet niet of er glutenvrije truffel pepernoten zijn ?
    Zou een welkome afwisseling zijn op de gewone pepernootsmaak.

  2. Wauw, dat ziet er super uit!!
    Maar wat doen we met die 100gr havermout die bij de bodem staat?
    Malen we die ook fijn met de truffel pepernoten?

    Denk je dat ik de bodem ook kan maken van jou chocolade havermout pepernoten?
    Ik kijk er naar uit om hem te maken.
    Liefs Jitske

    1. Yes, de pepernoten gaan door de bodem! Ik heb het er iets duidelijker bij gezet. En yes, je kunt ook mijn gezonde versie van de chocolade pepernoten gebruiken :D

  3. Wauw, deze ziet er heerlijk uit!!!
    En eindelijk een recept zonder gelatine.
    2 vraagjes;
    – wat doe je met die 100gr havermout die bij de bodem staat?
    Maal ik die fijn met de truffel pepernoten?
    – kan ik hier jouw havermout chocolade pepernoten ook voor in de plaats gebruiken?
    Liefs Jitske

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.