...

Tropische havermout met passievrucht

Tropische havermout met passievrucht

door | jul 22, 2015 | Ontbijt, Recepten | 2 reacties

Nu ik zo eens terug denk heb ik al een tijd geen havermout gegeten als ontbijt. Ik at het zoooveel dat ik er even klaar mee was. Ik heb in de tussentijd geëxperimenteerd met verschillende soorten granola’s, boekweit, quinoa (gepoft en gekookt) en noten. Allemaal ontzettend lekker, gezond en veelzijdig. Maar vanmorgen maakte ik weer eens een snel kommetje havermout. And i’m back! Want wat is havermout toch lekker. Ik at het ongeveer 3 uur geleden en ik begin nu pas weer een beetje trek te krijgen. Anders dan met yoghurt of crackers.

Om dit ontbijt een extra boost te geven eet je er passievrucht bij. Ontzettend lekker door de fris zoete smaak en super gezond door de hoeveelheid vitamines, vezels en mineralen!

Dit heb je nodig voor deze tropische havermout met passievrucht / 2 personen

 • 80 gr havermout
 • 400 ml melk naar keuze
 • 1 el honing
 • 1 tl kaneel
 • 4 passievruchten
 • 1 banaan

 

Zo maak je het

Verhit de havermout en melk in een kleine pan en blijf goed roeren. Breng op smaak met honing en kaneel.

Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Snij de banaan in plakken, de passievruchten door midden en leg op de havermout.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Fleur

  Heerlijk! Love havermout!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *