...

Tropische havermout met passievrucht

Tropische havermout met passievrucht

door | jul 22, 2015 | Ontbijt, Recepten | 2 reacties

Nu ik zo eens terug denk heb ik al een tijd geen havermout gegeten als ontbijt. Ik at het zoooveel dat ik er even klaar mee was. Ik heb in de tussentijd geëxperimenteerd met verschillende soorten granola’s, boekweit, quinoa (gepoft en gekookt) en noten. Allemaal ontzettend lekker, gezond en veelzijdig. Maar vanmorgen maakte ik weer eens een snel kommetje havermout. And i’m back! Want wat is havermout toch lekker. Ik at het ongeveer 3 uur geleden en ik begin nu pas weer een beetje trek te krijgen. Anders dan met yoghurt of crackers.

Om dit ontbijt een extra boost te geven eet je er passievrucht bij. Ontzettend lekker door de fris zoete smaak en super gezond door de hoeveelheid vitamines, vezels en mineralen!

Dit heb je nodig voor deze tropische havermout met passievrucht / 2 personen

 • 80 gr havermout
 • 400 ml melk naar keuze
 • 1 el honing
 • 1 tl kaneel
 • 4 passievruchten
 • 1 banaan

 

Zo maak je het

Verhit de havermout en melk in een kleine pan en blijf goed roeren. Breng op smaak met honing en kaneel.

Verdeel de havermout over twee schaaltjes. Snij de banaan in plakken, de passievruchten door midden en leg op de havermout.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Fleur

  Heerlijk! Love havermout!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *