Tournedos met madeirasaus en truffel

Tournedos met madeirasaus en truffel, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kerst, Tournedos bakken, Lekkere saus biefstuk. Abonnement Foodies winnen, Leuke kooktijdschriften recepten, Gezonde recepten blogs

Vleesliefhebbers eat your heart out want dit gerecht is echt góddelijk. Dit gerecht is er zo eentje die je je gasten voorschotelt of je lief tijdens een romantisch etentje. Hier scoor je punten mee :D Bespaar niet op het vlees en kies voor een mooi, mals stukje tournedos van de slager. Aan sommige combinaties moet je niets veranderen en zo ook precies met tournedos en truffel. De madeirasaus maak je zelf met eekhoorntjesbrood en madeira en voor iedereen die geen zwarte wintertruffel op de kop kan tikken, de truffeltapenade uit de supermarkt doet niet onder. Echt jongens, deze saus is fantástisch.

Dit recept komt uit de kersteditie van een van mijn favoriete magazines. Foodies! Dit magazine staat vol lekkere recepten voor beginnende tot gevorderde foodlovers.

 

Ennn.. IK GEEF EEN VAN JULLIE EEN JAAR ABBO OP FOODIES CADEAU :D Het is immers bijna kerst en ik wil jullie graag bedanken voor al jullie toffe reacties, likes, vragen en lieve woorden van het afgelopen jaar door middel van deze leuke winactie. Door jullie bezoekjes aan beaufood.nl heb ik van mijn droom mijn werk kunnen maken, DANK JULLIE WEL :) Hoe doe je mee? Geef onderaan dit bericht in een reactie even achter welke gerechten jij graag terug wilt zien op beaufood.nl. Meer lunches zonder brood, vis gerechten, vegetarische avond maaltijden, gezonde tussendoortjes, smoothies met groente? Ik ben erg benieuwd dus roept u maar! De winactie duurt tot aanstaande zondagavond *Deze winactie is afgelopen en er is een winnaar gekozen*

 

Tournedos met madeirasaus en truffel, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kerst, Tournedos bakken, Lekkere saus biefstuk. Abonnement Foodies winnen, Leuke kooktijdschriften recepten, Gezonde recepten blogs

 

Dit heb je nodig voor tourendos met madeirasaus en truffel a vier personen

 • 50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
 • 1 teentje knoflook
 • 3 el boter
 • 50 ml madeira
 • 500 ml vleesfond
 • 100 ml slagroom – ongeklopt
 • 300 gr bimi
 • 4 tournedos
 • 150 gr kastanje champignons – gehalveerd 
 • 1 zwarte wintertruffel – of 1 el truffeltapenade

 

 

Tournedos met madeirasaus en truffel, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Lekkere recepten kerst, Tournedos bakken, Lekkere saus biefstuk. Abonnement Foodies winnen, Leuke kooktijdschriften recepten, Gezonde recepten blogs

 

 

Zo maak je het

Week het eekhoorntjesbrood ongeveer 1 uur in 500 ml lauw water.  Pel ondertussen de knoflook en snijd deze heel fijn.

Giet het eekhoorntjesbrood af  (bewaar het vocht) en snijd in grove stukken. Verhit 1 eetlepel boter in een pannetje en fruit hierin het eekhoorntjesbrood en de knoflook aan. Blus het af met de madeira, het vocht van het eekhoorntjesbrood, de slagroom vleesfond. Laat de saus in zo’n 30 minuten inkoken op laag vuur. Gebruik je truffeltapenade in plaats van een hele truffel? Voeg dit dan ook toe.

Ga verder met de tournedos. Verwarm je oven voor op 175 graden en verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de tournedos met peper & zout en bak ze rondom in 4-5 minuten mooi goudbruin. Leg ze daarna voor zo’n 8 minuten (op een stuk aluminiumfolie) in de oven.

Breng ondertussen en pan met water aan de kook en blancheer hierin de bimi. Haal ze er na 4 minuten uit en spoel af met ijskoud water.

Bak de champignons goudbruin in de pan waarin je de tournedos bakte. Voeg als laatste de bimi toe en verhit deze nog even mee.

Haal de tournedos uit de oven, snijd ze in mooie dikke plakken en maak de borden op zoals op de foto. Eerst de bimi, dan de tournedos gevolgd door champignons en die heerlijke madeirasaus. Gebruik je een hele truffel? Schaaf deze er dan overheen.

 

Geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email
79 Comments
 1. Oh ik kan nog net meedoen… maar wat is dit een te gekke winactie. Aangezien ik snel aankom en ook nog steeds overgewicht heb, ben ik altijd opzoek naar gezonde recepten. Het lastige vind ik de tussendoortjes, dus dat zou ik graag meer willen zien, zeker die je ook mee kan nemen.

 2. Hi Beaufood,
  Ik hou het heel kort.
  Wat ben jij ontzettend creatief met elke dag weer iets leuks op je blog.
  Simpel makkelijk & gezond! Als ik even inspiratieloos ben…
  ben je de eerste die er wel wat lekkers op hebt staan en ik weer blij van wordt!
  Ik ben er erg blij mee en hoop met het foodies abbonnement een nieuw jaar te beginnen met nog meer heerlijke recepten in mijn keukentje!
  Ga zo door! ♡

 3. Wowwww op de valreep, maar deze saus trok mijn aandacht en dan lees ik over een jaar lang foodies op de mat!
  Wij zijn gek op vis/vlees, dus daar zie ik graag recepten van..maar volgens mij komt dat allemaal wel goed bij beaufood.
  Wens je hele fijne gezellige maar ook foodies dagen toe: geniet ervan en op naar een nieuw beauFOODIES jaar, geweldig toch.

 4. IK zou heel graag meer ontbijt recepten terug zien die heel makkelijk te maken zijn of de avond er voor al zoals Chia pudding etc. Ik werk in het ziekenhuis en ontbijt vaak niet vanwege tijd of nog geen honger om 6 u ’s ochtends maar dat trek ik helemaal niet de hele ochtend!

 5. O wat ziet het er allemaal weer heerlijk uit ! Ik ga voor meer vis recepten en gezonde tussendoortjes ! O ja en soepjes !! Je bent zo’n topper. Wat ziet alles er toch prachtig uit en zoooo lekker !♡

 6. Ziet er heerlijk uit! Oh en dan zit er ook nog eens truffel in, ik kan niet wachten dit te proeven!
  Ik haal altijd zoveel inspiratie uit je recepten, vooral ook via je mooie instagram feed.
  Ik zou het leuk vinden om misschien wat vaker gezonde ontbijtjes tussen je recepten te zien. Of healthy spreads en smeersels voor op crackers/brood, zelf kom ik vaak niet verder dan hummus of pindakaas haha ;)
  Doe vooral ook wat je zelf wilt, je doet het namelijk top! :)

 7. Je site is strak, overzichtelijk en inspirerend! Eigenlijk zou ik alles wel eens willen maken, maar ja… Ik zou graag wat meer ‘gezins recepten’ willen. Mijn kleine kindertjes zijn niet zo weg van geitenkaas, champignons etc in bijzondere gerechtjes (ikke wel hoor). Maar ‘kindereten’ dat gezond en voedzaam is en voor papa en mama ook heerlijk is, daar zou ik blij van worden.

  1. Ik geniet heel erg van je gezonde tussendoortjes!!! Bijna elk recept waar je mee komt staat dezelfde avond nog in de oven :-) ga zo door en vooral meer tussendoortjes!!
   Thanxx
   Tabitha

 8. Dankzij jouw creativiteit en inspiratie hier een nieuwe foodlover geboren. En dit recept van Foodies zorgt wellicht voor een heuse “hohoho” tijdens het kerstdiner. No longer only dress to impress but preparing a dish satisfying everyones Christmas-wish. Cant wiat. Dankje Beau en Foodies en een abonnement, dat zou de kerst op de taart zijn.

 9. Ik zou ook heel graag meer vegetarische recepten willen en dan graag zonder geitenkaas en blauwe kaas, etc. Heel erg lekker vind ik zelf, maar vriendlief wordt daar echt alles behalve blij van.
  En van een foodies abbonement wordt ik heeeeel erg blij!

 10. Dit klinkt heerlijk! Wordt ons kerstdiner denk ik.
  Al een tijdje ben ik op zoek naar ideeen voor gezonde tussendoortjes. Ik eet graag puur, natuurlijk en gezond, kijk naar voedsel als brandstof voor mijn lichaam. Maar ik grijp naar ongezonde tussendoortjes als er niets anders voor handen ligt. Eenmaal hier op kauwend is het moeilijk om weer op het gezonde spoor te komen, vind ik. Daar baal ik van!
  Graag zou ik ideeen voor gezonde tussendoortjes willen, die je evt ruim van te voren kan maken. Dingen tussen een voorverpakte Snickers óf (en dit soort dingen ben ik helemáál zat) gepureerde dadels met pindakaas / plakjes komkommer met kruidenkaas, etc. Normaal eten, maar wel goede brandstof voor mijn lichaam.
  En mag ik je alvast een hele mooie kerst toewensen?

 11. De mannen in mijn huis zijn niet zo van de veggies, vinden dat echt vrouwen-eten. Daarom word ik blij van vegetarische recepten waar mannen ook happy mee zijn!

 12. Oh Beau ik vind je één bonk inspiratie. Je Bedankt ons – je lezers – maar je zou ons niet hebben als jíj het niet onwijs goed zou doen. Wat een prachtige blog, prachtige foto’ss en prachtig mens! Ga zo door topper!

 13. Zo ik weet wat er volgende week met mijn verjaardag op het menu staat! Ziet er heerlijk uit en met dit gerecht maak ik man en kids ook heel blij!

 14. Klinkt super lekker! Het zou mij onwijs leuk en lekker lijken meer groente gerechten verschijnen. Lekker voedzaam, maar niet teveel kcal. Ik merk snel dat als ik iets ‘lekkers’ maak, dat er dan snel alweer veel ingaat, waardoor het niet eens meer zo heel gezond is. Terwijl ik echt van gezond hou! Vooral zonder pakjes, met verse kruiden! Ik ga duimen!

 15. Dank je wel voor het delen van dit recept. Nu weet ik eindelijk wat ik ga koken deze kerst. Je bent een inspiratie met al je fijne recepten, ik vind het heel fijn dat je veel recepten hebt die ik kan maken ondanks de vele allergieën van mijn kindjes. Ik zou heel graag leuke recepten voor makkelijke lunches zien, iets dat ik zowel voor mijn kindjes als mezelf kan maken, dat kan zoiets zijn als voedzame smeersels voor op brood. Ook zou ik heel graag lactosevrije toetjes, zonder soja willen maken. Maar recepten die ik maak zijn vaak niet echt lekker.

  1. Super om te horen Renee, heel erg fijn dat ik je zo kan inspireren. Daar doe ik het natuurlijk voor en ik ben blij dat je geniet van mijn recepten :) Ik ga in het nieuwe jaar aan de slag met makkelijke lunchen recepten. Liefs en fijne feestdagen alvast!

  2. Lieve Renee, JIJ HEBT GEWONNEN :D De Foodies valt een jaar lang elke maand bij je op de mat. Stuur je mij even een mail met je adres gegevens? Liefs, Bo

   Voor alle anderen: bedankt voor het mee doen! Er komen nog veel onwijs leuke winacties aan (slowjuicer & weekendje weg!) so stay tuuuuned :)

 16. Die saus lijkt me goddelijk, dus dat wordt een flesje madeira my dear halen :-)
  Foodies lijkt me geweldig, gaat me heel wat heen en weer gefiets schelen naar de jumbo,ah,hoogvliet en dirks.Nooit genoeg inspiratie kennelijk, alhoewel fietsen natuurlijk geweldig is,maar de mijne trapt zo zwaar (is dat een goed excuse)

  1. Zwaar trappen is alleen maar goed Arja, dat betekent namelijk een betere workout ;) Maar het is natuurlijk extra fijn als hij precies op tijd gewoon zo hup op je deurmat valt. Leuk dat je mee doet! Liefs, Bo

 17. Je hebt een super toffe blog met veel leuke gerechten en haal hier veel inspiratie uit om te koken!! Ik zou het leuk vinden om meer lunchgerechten, lunchsalades en gezonde tussendoortjes op je blog te zien. Ook lunchgerechten die je makkelijk mee kan nemen.

 18. Wat ontzettend leuk zeg! Jij bent een inspiratiebron voor zoveel mensen, dat is heel mooi om te zien! Vooral de hartige recepten die makkelijk zijn om mee te nemen. Ga vooral zo door lieve Bo!

 19. Oh daar zou je me zo blij mee maken!! Ik verslind de allerhande, hallo (jumbo!), boodschappen en als ik ze uit heb bewaar ik de beste recepten ennn maak ik ze! Elke week, elke dag iets met een recept! Meer inspiratie is zo welkom!!

  1. Ik wou dat er meer mensen waren als jij Laura, die lekker veel variëren met (gezonde) gerechten. Echt leuk om te lezen. Ik maak deze kerst ook een dessert dat ik jaaaaren geleden ooit eens uit een tijdschrift knipte. Liefs, Bo

 20. Hoi Bo,

  Ik ga de tournedos met madeirasaus maken met kerst ?. Ziet er goed uit. Ik houd echt van koken. Ik volg je sinds kort en kende eerlijk gezegd het tijdschrift foodies nog niet. Ik heb het tijdschrift gekocht vandaag na dit gelezen te hebben. Ik ben er helemaal weg van ??, dus een jaarabonnement zou ik heel blij mee zijn. Ook wil ik je complimenten geven over je mooie website en lekkere gerechten! Keep up the good work!
  Liefs,
  Een nieuwe fan,
  Emily

  1. Wat lief Emily, súper bedankt voor je compliment. Foodies is een van mijn favoriete food magazines. Leuk dat je mee doet aan de winactie! Liefs, Bo

 21. Het ziet er heerlijk uit! Helaas lust de helft van de familie geen truffels, maar dit recept ga ik zeker na de kerst eens proberen! Ik laat me graag verassen door alle lekkere recepten op beaufood.nl, maar in het nieuwe jaar zijn recepten die het makkelijk maken om mijn goede voornemens vol te houden erg fijn. Die staan er al veel, dus ‘keep up the good work!’

  1. Je kunt de truffel ook gewoon weglaten Fleur! Ik maakte hem de eerste keer ook zonder omdat de truffeltapenade uitverkocht was. Ik zal in het nieuwe jaar weer vol aan de slag gaan met gezonde recepten :D Liefs, Bo

 22. Ik wil dit zoooo graag winnen!
  Koken is ook van mij een passie en met dit abonnement kan ik er alleen maar beter in worden!
  Ik wil wel graag nog wat meer lunches zonder brood zien terugkomen in 2017, maar eigenlijk is wat je doet nu al fantastisch !
  Bedankt alvast !

 23. Alle recepten zijn zo lekker dat het echt lastig om te kiezen. Maar van een heerlijke take away maaltijd tot kerstgerecht. Je hebt echt super recepten. Keep on going!!!

  Ps. Het foodieabbo is toch echt een super feestje om te krijgen!

 24. Wat leuk dat je dit weggeeft Bo! Ik hoop dat je nog lang door kan gaan met je blog :) Ik ben zelf vooral fan van de vegetarische gerechten aangezien ik zelf vegetarisch ben haha. De tournedos sla ik dus over maar de saus klinkt goddelijk!

  1. Misschien kun je deze saus over geroosterde portobello’s eten? Ook suuuper lekker denk ik. Ik ga maandag aan de slag met een vegetarische beef wellington als hoofdgerecht met kerst :) Liefs, Bo

  1. Dit is nu echt het voorbeeld van mooi eten!! Wat een geweldige recepten iedere keer weer!
   Super leuk en zou geweldig zijn om nog meer recepten te testen met het mooie blad foodies :)

 25. Jij bent een voorbeeld voor velen, je straalt en geniet van alle grote en kleine dingen! Zelf plaats ik niet veel op Instagram maar ik kijk altijd uit naar jouw post, nu ook weer een heerlijk recept van foodies!

  Ga zo door in het nieuwe jaar, je bent inspirerend!

  Fijne feestdagen!

  1. Halloooo je maakt me verlegen! Wat een fantastisch compliment. Jij ook fijne feestdagen en ik zal in het nieuwe jaar weer vol aan de slag gaan met nieuwe gezonde recepten :) Liefs, Bo

 26. hallo, af en toe koop ik es de foodies. altijd een inspiratiebron om aan de slag te gaan. deze winactie lijkt mij dan ook ideaal als eindejaarskado. super toffe blog die ik met de regelmaat van de klok volg en mee experimenteer. grts uit belgie

 27. Vooral lunch recepten hebben mijn interesse, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn dochter van 16.
  Heerlijk al die varianten, terwijl m’n collega’s aan de vertrouwde boterham met kaas zitten

 28. Hee Beau,
  Ik wil even zeggen dat ik het bewonderingswaardig vind hoe proffesioneel je alles aanpakt. Het straalt er ook vanaf dat je echt geniet van wat je doet en als trouwe volger zie ik dat graag!! (Dat zeg ik niet omdat er een winactie is.) Ik zou het leuk vinden als je nog wat vegetarische hoofdgerechten zou maken die gezond zijn. Alles met pompoen vind ik heerlijk!

 29. Hee Beau,
  Ik wil even zeggen dat ik het bewonderingswaardig vind hoe proffesioneel je alles aanpakt. Het straalt er ook vanaf dat je echt geniet van wat je doet en als trouwe volger zie ik dat graag!! (Dat zeg ik niet omdat er een winactie is.) Ik zou het leuk vinden als je nog wat vegetarische hoofdgerechten zou maken die gezond zijn. Alles met pompoen vind ik heerlijk!

 30. Aangezien ik 9wk niet zelf heb kunnen koken doordat ik in het buitenland zit, zou dit een mooi kado zijn als ik in januari weer terug ben!! En eindelijk weer lekker kan koken!

  Ik zou graag makkelijke recepten willen maken voor na of voor het sporten. En gezonde taarten/cakes. En niet standaard recepten maar koken met ‘lef’ haha.

 31. Ik geniet van je recepten!

  Voor mij graag snel klaar te maken lunches zonder brood. Of (wat ik zelf vaak probeer) avondmaaltijd die goed als lunch mee te nemen is de volgende dag.

  Fijne feestdagen alvast!

 32. Dit recept ziet er lekker uit. Ik vind op deze blog veel inspiratie voor lekkere recepten. Ik ben dol op koken en ik zoek vaak online naar glutenvrije en vegetarische gerechten ,zodat we ook wat avonden in de week zonder vlees eten. Mijn vriend en ik houden allebei erg van koken en zouden heel graag het abonnement op Foodies winnen voor nog meer inspiratie!!

 33. Hoi Bo!
  Jaah leuk om nieuwe ideeen op te doen en dan zou ik gaan voor vegetarische maaltijden….soms heb ik even geen inspiratie meer haha!
  Superleuke actie dit!
  Grtjs Kim
  Food Health and Happiness

 34. Hoi Bo
  Ik geef twee keuzes op
  Meer lunches zonder brood maar ook vegetarische avond maaltijden
  Het valt niet mee om elke middag en avond weer iets anders op tafel neer te zetten.
  Dus nieuwe ideeen zijn van harte welkom.
  Ik maak bijna alles wat jij op BEAUFOOD plaats en eerlijk is eerlijk het is altijd lekker en wat ik het aller belangrijkst vind is dat het nooit geen ingewikkelde recepten zijn.
  Dus kom maar op met nieuwe ideeen.

  1. Kijk en dat is nou precíes wat ik wil, lekkere en gezonde recepten maken die niet te ingewikkeld zijn. Ik zal voor je aan de slag gaan met meer lunchen zonder brood en vega maaltijden :D

 35. Wauw, heel leuk en lekker ziet dit eruit! Ik doe graag mee met de winactie hoor! :)
  Wat ik persoonlijk heel erg leuk vind op je site zijn de gezonde tussendoortjes die je ook makkelijk mee kunt nemen, maar ik ben ook echt fan van alle dingen die je maakt met havermout haha, zoals die heerlijke broodjes! Dus die zou ik ook graag meer zien!
  Keep up the delicious work! <3

  1. Dat is nog eens een compliment! Ik weet zeker dat het smullen wordt. Ik zet dit gerecht morgen (weer) op tafel tijdens het etentje voor Sinterkerst met mijn vriendinnen. Liefs en geniet ervan!

 36. Wat ik terug wil zien? Meer wild, lekkere stoofpotjes, meer borrelhapjes, meer geitenkaas en misschien een slanke versie van de kaasfondue. (Is dat laatste überhaupt mogelijk???)

  Ik stop nu met opsommen, krijg er trek van haha ?

 37. Ik gebruik je website bijna dagelijks en vind al je recepten echt super! Je website is erg gevarieerd en inspirerend, ik ben vooral favoriet van je zoete recepten! Verder hou ik erg van vis, dus ik ga voor meer vis recepten. En chocolade recepten natuurlijk, wie houdt daar niet van :) ga vooral zo door!!

 38. Nog meer van die gezonde en lekkere hapjes, voor als je vrienden uitnodigt, zou super zijn!
  En een Foodies abonnement daarbovenop en 2017 kan helemaal top beginnen ?!

 39. Ik doe mee! Graag zou ik meer inspiratie krijgen voor snelle gluten- en lactosevrije avondmaaltijden die na het werk zo op tafel staan.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.