Tosti met feta en avocado-pesto

Tosti met feta en avocado-pesto, Gezonde tosti's, nieuwe sauzen AH, Ketchup natuurlijke suikers, Tosti avocado, Tosti recepten, Beaufood recepten, Beaufood lunch

Oké, dit is by far de lekkerste tosti die ik ooit heb gemaakt. En ook nog eens de meeste gezonde! Toen ik drie jaar geleden begon met mijn nieuwe eetpatroon ruilde ik de bergen boterhammen die ik op een dag at in voor salades, crackers met groentespread of gezonde wraps. Ik kwam erachter dat ik gevoelig was voor gluten, omdat ik ineens een stuk minder last van mijn buik had, en ik ben nooit meer terug gegaan naar mijn oude eetpatroon. Al ben ik nog steeds gék op brood. Ik probeer het alleen zo min mogelijk te eten, maar als ik het eet maak ik er iets extra lekkers van. Zoals deze fantastische tosti bijvoorbeeld. Belegd met een dikke laag homemade pesto van avocado, feta en kiemen. Té lekkere combi tussen twee knapperige boterhammen.

Een tosti is voor mij niet compleet zonder een portie ketchup om te dippen. Toen ik ruim drie jaar geleden begon met mijn nieuwe, gezondere eetpatroon was er alleen geen plek meer voor suikerrijke sauzen. De oplossing was vrij simpel: lekker zelf aan de slag gaan! Ik dook de keuken in en maakte gezonde varianten op ketchup, chilisaus, mayonaise en barbacuesaus. Hartstikke lekker maar.. je moet er toch weer een paar minuten extra voor vrijmaken en die paar minuten zijn soms schaars op een drukke dag. Daarom ben ik super blij dat steeds meer supermarkten (zoals Albert Heijn) gehoor geven aan de behoefte aan producten die passen bij een gezonde levensstijl zoals die van jou en mij. Ze introduceerden laatst een nieuwe lijn sauzen die geheel suikervrij is, zoals de mayo, of alleen natuurlijke suikers bevat, zoals de tasty ketchup die ik at bij mijn tosti. YAY!  Zó fijn dat supermarkten steeds meer inzien dat er echt niet zoveel onnodige troep als kleurstoffen of bergen suiker in producten hoeft te zitten :D

Gezonde tosti, Check. Verantwoorde ketchup, check. Eet smakelijk!

Tosti met feta en avocado-pesto, Gezonde tosti's, nieuwe sauzen AH, Ketchup natuurlijke suikers, Tosti avocado, Tosti recepten, Beaufood recepten, Beaufood lunch

Tosti met feta en avocado-pesto, Gezonde tosti's, nieuwe sauzen AH, Ketchup natuurlijke suikers, Tosti avocado, Tosti recepten, Beaufood recepten, Beaufood lunch

Tosti met feta en avocado-pesto, Gezonde tosti's, nieuwe sauzen AH, Ketchup natuurlijke suikers, Tosti avocado, Tosti recepten, Beaufood recepten, Beaufood lunch

Dit heb je nodig voor deze tosti met feta en avocado-pesto / twee personen

Voor de avocado-pesto

  • Handje basilicum
  • Sap van een halve citroen
  • Klein teentje knoflook
  • 1/2 avocado

 

Zo maak je het

Begin met de avocado-pesto. Pureer de ingrediënten samen met een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe. Ik vind het zelf lekker als mijn pesto lekker fris is.

Snijd de tweede helft van de avocado in dunne plakjes.

Beleg de boterhammen met pesto, plakjes avocado en verkruimelde feta. Sluit af met een snuf peper en kiemen. Bak de tosti’s krokant in je tosti-ijzer. Serveer de tosti’s met een flinke klodder ketchup.

Geniet ervan!

Tosti met feta en avocado-pesto, Gezonde tosti's, nieuwe sauzen AH, Ketchup natuurlijke suikers, Tosti avocado, Tosti recepten, Beaufood recepten, Beaufood lunch

 

 

Psst.. Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Albert Heijn :D

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.