Tony’s Chocolonely mousse met frambozen

Tony's Chocolonely mousse met frambozen , Makkelijke chocolade mousse, Makkelijke dessert kerst, Chocolade dessert, Kerstrecepten foodblfoggers, Beaufood's kerstrecepten, Amarula mousse, Kerst desserts

Oké, dit recept iets misschien ieeetsje minder Beaufood dan jullie van mij gewend zijn (lees: room en chocolade), maar met kerst gooi ik alle remmen los. Een roompje hier en scheutje Amarula daar, met kerst is het FEEST. Deze chocolade mousse is zó goddelijk en zo makkelijk te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten nodig. Plus wat fruitige toppings als frambozen, Kaapse goudbessen en een scheutje Amarula voor de liefhebber.

Je kunt deze mousse makkelijk een dag van te voren maken, zodat je hem voor het opdienen alleen nog even in kleine schaaltjes hoeft te scheppen. Of beter nog, schep de mousse in een spuitzak en serveer hem in mooie champagne flutes. De mousse is lekker zoet dus voor een verrassend smaakcontrast voeg je friszure goudbessen en frambozen toe. Chocolade kransje erop en genieten maar!

 

Tony's Chocolonely mousse met frambozen , Makkelijke chocolade mousse, Makkelijke dessert kerst, Chocolade dessert, Kerstrecepten foodblfoggers, Beaufood's kerstrecepten, Amarula mousse, Kerst desserts

Tony's Chocolonely mousse met frambozen , Makkelijke chocolade mousse, Makkelijke dessert kerst, Chocolade dessert, Kerstrecepten foodblfoggers, Beaufood's kerstrecepten, Amarula mousse, Kerst desserts

 

Dit heb je nodig voor deze Tony’s Chocolonely mousse met frambozen / 4 personen

  • 150 gr Tony’s Chocolonely – extra puur of een andere smaak (karamel zeezout bijvoorbeeld) 
  • 200 ml slagroom – ongeklopt
  • 5 eiwitten
  • 100 gr Kaapse goudbessen
  • 100 gr frambozen
  • optioneel: een scheutje Amarula en vier chocolade kransjes

 

Zo maak je het

Klop de slagroom licht op. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie en laat daarna even afkoelen.

Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten stijf. De eiwitten zijn goed als je de kom op zijn kop boven je hoofd kan houden en er geen eiwit naar beneden valt ;)

Schep de chocolade luchtig door de eiwitten heen. Vouw daarna de slagroom door het chocolademengsel. Let op dat je geen houten lepel gebruikt, dit haalt de lucht uit de mousse. Voeg ook de likeur toe wanneer je dit gebruikt.

Laat de mousse minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Je kunt hem in zijn geheel laten opstijven of de mousse alvast in glazen of kommetjes scheppen.

Halveer voordat je de mousse opdient de bessen en frambozen en verdeel deze over de mousse. Sluit af met een chocolade kransje.

 

Tony's Chocolonely mousse met frambozen , Makkelijke chocolade mousse, Makkelijke dessert kerst, Chocolade dessert, Kerstrecepten foodblfoggers, Beaufood's kerstrecepten, Amarula mousse, Kerst desserts

 

Tip: vervang de Amarula door Grand Marnier. Ook héél erg lekker

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments
  1. Voor kerst ga ik koken voor mijn schoonvader, vriend en schoonzus. Hiervoor wilde ik een lekker toetje maken. Met zo’n pakket kan ik wel wat maken…. misschien ook wel die mousse 😍

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont