Deze tofu steaks met avocado chimichurri kun je in de grillpan bereiden, maar ook op de barbecue met lekker weer. En ohhhh wat is dit lekker.. De tofu marineren we in een pittige homemade marinade van soja, honing en sriracha. (Geen zorgen, sriracha haal je gewoon bij de supermarkt). Onder het grillen van de tofu maken we een flinke portie chimichurri. Deze super smaakvolle saus maakt dit gerecht helemaal af. Maak vooral een dubbele portie om in te vriezen, want deze dip smaakt ook fantastisch in taco’s of wraps!
Dit heb je nodig voor deze tofu met avocado chimichurri / 2 personen
- 1 blok stevige tofu
- 4 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1 flinke tl sriracha
- rasp van 1 limoen
Voor de chimichurri
- 1 kleine avocado
- 1/2 rode peper
- 3 cm verse gember
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 limoen
- flinke scheut olijfolie
- 1 sjalot
- bosje verse munt
- bosje verse koriander
- snuf zout
- optioneel: peterselie on top
Zo maak je het
Haal de tofu uit het vocht. Pak een paar vellen keukenpapier en druk er nog wat extra vocht uit. Als de tofu te vochtig is zullen de plakken sneller breken.
Maak de marinade door de ingrediënten door elkaar te kloppen. Snijd de tofu in dunne plakken en marineer de plakken minimaal een half uur in de marinade. Liefst een nacht.
Maak de chimichurru. Pureer alle ingrediënten in je keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Indien je een staafmixer gebruikt: snijd de gember, rode peper, sjalot en knoflook eerst klein. Dit pureert wat makkelijker. Proef de chimichurri en voeg naar smaak nog wat zout of limoensap toe.
Verhit een grillpan (zonder olie) en grill de tofu aan beide kanten in vijf minuten mooi goudbruin. Of grill de tofu steaks aan beide kanten op de barbecue. Draai ze voorzichtig om met een spatel.
Serveer de tofu op een bord en lepel er lekker veel avocado chimichurri over.
Eet smakelijk!
Dit was zooooo lekker!
Nog steeds een tofu maagd hier maar dit ziet er toch wel erg lekker uit!
Ik was voorheen ook zeker geen fan van tofu (beetje saai smaakje), maar met de juiste marinade en saus kun je er een heeel lekker gerecht van maken :D
Bestaat er ook een sriracha zonder E621?
Poeh, géén idee. Ik ga binnenkort aan de slag met een recept voor homemade sriracha :)