Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine

Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine, Gezond broodbeleg,Beaufood recepten, Vegetarische broodbeleg, Voedzaam broodbeleg, Gezonde toast recepten, Broodbeleg groenten, Lekker en gezond lunchen, Voedzame lunch, Gezonde foodblogs

Alsjeblieft, je nieuwe lievelingslunch! Ik at deze toast met geiten-Hüttenkäse, honing en gegrilde aubergine gister voor het eerst en ik kan niet wachten om hem vanmiddag weer in elkaar te knallen. Het idee komt van mijn vriendinnetje, die het net als ik heerlijk vindt om zelf spreads en dipjes enzo te maken. Deze geiten-Hüttenkäse maak je bijvoorbeeld door geprakte feta met geitenyoghurt en een flinke snuf zwarte peper te mengen. Het resultaat is een suuuuper lekkere zoutige spread die perfect is voor op toast of crackers. Ik doe er vanmiddag ook stukjes dadel door denk ik.. 

Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine, Gezond broodbeleg,Beaufood recepten, Vegetarische broodbeleg, Voedzaam broodbeleg, Gezonde toast recepten, Broodbeleg groenten, Lekker en gezond lunchen, Voedzame lunch, Gezonde foodblogs

Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine, Gezond broodbeleg,Beaufood recepten, Vegetarische broodbeleg, Voedzaam broodbeleg, Gezonde toast recepten, Broodbeleg groenten, Lekker en gezond lunchen, Voedzame lunch, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine / 2 personen

  • 4 getoaste boterhammen – Eventueel glutenvrij
  • 120 gr feta
  • 70 gr geitenyoghurt
  • 1 aubergine
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 1 el honing
  • 4 takjes verse munt

 

Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine, Gezond broodbeleg,Beaufood recepten, Vegetarische broodbeleg, Voedzaam broodbeleg, Gezonde toast recepten, Broodbeleg groenten, Lekker en gezond lunchen, Voedzame lunch, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Toast de boterhammen. Ik deed de boterhammen een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Prak in een kom de feta met een vork. Roer de geitenyoghurt erdoor en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zwarte peper. Geen zout! De feta is al zout genoeg van zichzelf.

Verhit een scheut olie in een grillpan en snijd de aubergine in dunne plakken. Grill de plakken zo’n 3 minuten per kant of tot ze mooie grillstrepen hebben.

Hak de munt. Verdeel de geiten-Hüttenkäse over de toast en sluit af met een plak gegrilde aubergine, munt, granaatappelpitjes en honing. Ik druppelde er ook nog wat extra geitenyoghurt over voor een extra smeuïg resultaat!

Toast met geiten-Hüttenkäse en gegrilde aubergine, Gezond broodbeleg,Beaufood recepten, Vegetarische broodbeleg, Voedzaam broodbeleg, Gezonde toast recepten, Broodbeleg groenten, Lekker en gezond lunchen, Voedzame lunch, Gezonde foodblogs

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!