Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Zal de avocadohype ooit overgaan? Geen idee, maar tot die tijd doe ik vrolijk mee. Ik ben gek op de romige structuur en zachte smaak van avocado. Er zitten altijd wel een paar plakjes in mijn salades en op een cracker met geitenkaas is avocado ook vaste prik. Lekker met een snuf zwarte peper en een paar walnoten. Laatst ging ik aan de slag met een nieuw lunchrecept en omdat vriendlief zin had in toast ging ik voor een recept voor gezond beleg. Het resultaat was een frisse, luchtige mousse van avocado met verse kruiden als munt. Echt heeeeeel erg lekker, al zeg ik het zelf! Deze avocado mousse is heerlijk op toast als lunch, maar ook als borrelhapje bij kleine toastjes of een bakje naturel chips. Heb je altijd al zelf gezonde chips willen maken? Dan vind je hier het recept voor paprika chips van zoete aardappel. Laat je me weten hoe het je smaakte?

 

Dit heb je nodig voor deze toast met avocado mousse / een klein bakje voor vier toasts

  • 2 avocado’s – als je een grote te pakken hebt is één ook genoeg 
  • 4 el yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • klein handje verse koriander
  • 4 (glutenvrije) boterhammen

 

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

 

Zo maak je het

Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en voeg een snuf peper en zout toe. Blend alles in één minuut tot een romige mousse. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je staafmixer doen.

Rooster de boterhammen krokant in een tosti-ijzer of in een koekenpan.

Proef de mousse en voeg naar smaak nog wat citroensap of munt toe.

That’s it! Makkelijk he?

 

Deze mousse is het aller lekkerst wanneer hij net gemaakt is, maar je kunt hem wel gewoon een aantal daagjes (maximaal drie) in de koelkast bewaren

 

 

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw! Dit is hoe ik orde creëer in mijn chaotische bloggerleven:Doei chaotische notitieboekjes, hallo uitwisbaar Greenbook!, Duurzame notitieboeken, Milieu vriendelijke notebooks, Beaufood tips, Duurzame planning, Duurzaam boodschappenlijstje
Volg mij op Facebook

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

BEAUFOOD YOUTUBE KANAAL