Zal de avocadohype ooit overgaan? Geen idee, maar tot die tijd doe ik vrolijk mee! Ik ben gek op de romige structuur en zachte smaak van avocado. Er gaan altijd wel een paar plakjes in een salade en op een cracker met geitenkaas is avocado ook vaste prik. Lekker met een snuf zwarte peper en een paar walnoten.
Laatst ging ik aan de slag met een nieuw lunchrecept en het resultaat was deze frisse, luchtige mousse van avocado met verse kruiden als munt. Echt heeeeeel erg lekker.. De avocado mousse is heerlijk op toast als lunch, maar ook als borrelhapje met kleine toastjes. Of als dip bij naturel chips! Heb je zin om zelf gezondere chips te maken? Hier vind je mijn recept voor paprika chips van zoete aardappel!
Dit heb je nodig voor deze toast met avocado mousse / een klein bakje voor vier stuks toast
- 2 avocado’s – als je een grote te pakken hebt is één ook genoeg
- 4 el yoghurt
- sap van 1/2 citroen
- 1 el olijfolie
- blaadjes van 2 takjes munt
- klein handje verse koriander
- 4 (glutenvrije) boterhammen
Zo maak je het
Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en voeg een snuf peper en zout toe. Blend alles in één minuut tot een romige mousse. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je staafmixer doen.
Rooster de boterhammen krokant in een tosti-ijzer of in een koekenpan.
Proef de mousse en voeg naar smaak nog wat citroensap of munt toe.
Deze mousse is het aller lekkerst wanneer hij net gemaakt is, maar je kunt hem wel gewoon een aantal daagjes (maximaal drie) in de koelkast bewaren
Ziet er erg smakelijk uit zeg