...

Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Zal de avocadohype ooit overgaan? Geen idee, maar tot die tijd doe ik vrolijk mee! Ik ben gek op de romige structuur en zachte smaak van avocado. Er gaan altijd wel een paar plakjes in een salade en op een cracker met geitenkaas is avocado ook vaste prik. Lekker met een snuf zwarte peper en een paar walnoten.

Laatst ging ik aan de slag met een nieuw lunchrecept en het resultaat was deze frisse, luchtige mousse van avocado met verse kruiden als munt. Echt heeeeeel erg lekker.. De avocado mousse is heerlijk op toast als lunch, maar ook als borrelhapje met kleine toastjes. Of als dip bij naturel chips! Heb je zin om zelf gezondere chips te maken? Hier vind je mijn recept voor paprika chips van zoete aardappel!

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Dit heb je nodig voor deze toast met avocado mousse / een klein bakje voor vier stuks toast

  • 2 avocado’s – als je een grote te pakken hebt is één ook genoeg 
  • 4 el yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • klein handje verse koriander
  • 4 (glutenvrije) boterhammen

 

Zo maak je het

Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en voeg een snuf peper en zout toe. Blend alles in één minuut tot een romige mousse. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je staafmixer doen.

Rooster de boterhammen krokant in een tosti-ijzer of in een koekenpan.

Proef de mousse en voeg naar smaak nog wat citroensap of munt toe.

Deze mousse is het aller lekkerst wanneer hij net gemaakt is, maar je kunt hem wel gewoon een aantal daagjes (maximaal drie) in de koelkast bewaren

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Rachel

    Ziet er erg smakelijk uit zeg

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *