Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Zal de avocadohype ooit overgaan? Geen idee, maar tot die tijd doe ik vrolijk mee! Ik ben gek op de romige structuur en zachte smaak van avocado. Er gaan altijd wel een paar plakjes in een salade en op een cracker met geitenkaas is avocado ook vaste prik. Lekker met een snuf zwarte peper en een paar walnoten.

Laatst ging ik aan de slag met een nieuw lunchrecept en het resultaat was deze frisse, luchtige mousse van avocado met verse kruiden als munt. Echt heeeeeel erg lekker.. De avocado mousse is heerlijk op toast als lunch, maar ook als borrelhapje met kleine toastjes. Of als dip bij naturel chips! Heb je zin om zelf gezondere chips te maken? Hier vind je mijn recept voor paprika chips van zoete aardappel!

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Dit heb je nodig voor deze toast met avocado mousse / een klein bakje voor vier stuks toast

  • 2 avocado’s – als je een grote te pakken hebt is één ook genoeg 
  • 4 el yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • klein handje verse koriander
  • 4 (glutenvrije) boterhammen

 

Zo maak je het

Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en voeg een snuf peper en zout toe. Blend alles in één minuut tot een romige mousse. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je staafmixer doen.

Rooster de boterhammen krokant in een tosti-ijzer of in een koekenpan.

Proef de mousse en voeg naar smaak nog wat citroensap of munt toe.

Deze mousse is het aller lekkerst wanneer hij net gemaakt is, maar je kunt hem wel gewoon een aantal daagjes (maximaal drie) in de koelkast bewaren

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!