Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Zal de avocadohype ooit overgaan? Geen idee, maar tot die tijd doe ik vrolijk mee! Ik ben gek op de romige structuur en zachte smaak van avocado. Er gaan altijd wel een paar plakjes in een salade en op een cracker met geitenkaas is avocado ook vaste prik. Lekker met een snuf zwarte peper en een paar walnoten.

Laatst ging ik aan de slag met een nieuw lunchrecept en het resultaat was deze frisse, luchtige mousse van avocado met verse kruiden als munt. Echt heeeeeel erg lekker.. De avocado mousse is heerlijk op toast als lunch, maar ook als borrelhapje met kleine toastjes. Of als dip bij naturel chips! Heb je zin om zelf gezondere chips te maken? Hier vind je mijn recept voor paprika chips van zoete aardappel!

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Toast met avocado mousse, Gezond broodbeleg, Suikervrij broodbeleg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Avocado recepten, Lunchen met avocado, Gezonde borrelhapjes

Dit heb je nodig voor deze toast met avocado mousse / een klein bakje voor vier stuks toast

  • 2 avocado’s – als je een grote te pakken hebt is één ook genoeg 
  • 4 el yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • klein handje verse koriander
  • 4 (glutenvrije) boterhammen

 

Zo maak je het

Ontpit de avocado en schep het vruchtvlees uit de schil. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en voeg een snuf peper en zout toe. Blend alles in één minuut tot een romige mousse. Wanneer je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je staafmixer doen.

Rooster de boterhammen krokant in een tosti-ijzer of in een koekenpan.

Proef de mousse en voeg naar smaak nog wat citroensap of munt toe.

Deze mousse is het aller lekkerst wanneer hij net gemaakt is, maar je kunt hem wel gewoon een aantal daagjes (maximaal drie) in de koelkast bewaren

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Rachel

    Ziet er erg smakelijk uit zeg

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.