Over lievelings lunches gesproken, podverdorie wat is dit lekker! Je kunt natuurlijk een boterham beleggen met een plak geitenkaas óf je toast je boterham, legt er een plakje geitenkaas op samen met avocado en kiemen. Oh, en dadelstroop! Mijn honing 2.0. Ze verkopen dadelstroop tegenwoordig gewoon bij de meeste supermarkten en ik gebruik het vaak om cakes, koekjes en andere baksels op smaak te brengen, maar je kunt het ook bij een kaasplateau serveren of op een rijstwafel smeren. Kortom, echt de moeite waard om te kopen.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze toast met geitenkaas, avocado en dadelstroop / één persoon
- 2 boterhammen – eventueel glutenvrij
- 2 plakken geitenkaas
- 1 avocado
- snuf zwarte peper
- handje kiemen – bijvoorbeeld radijskiemen
- 1 el dadelstroop
Zo maak je het
Tja, dit is natuurlijk amper een recept te noemen ;)
Toast de broodjes. Halveer de avocado en snijd hem in plakken. Beleg de broodjes vervolgens met een plak geitenkaas en avocado. Breng op smaak met een snuf peper, wat dadelstroop en sluit af met een pluk kiemen.
Tip: ik bewaar mijn pot dadelstroop altijd in de koelkast zodat hij wat dikker wordt. Je kunt hem ook buiten de koelkast bewaren maar het wordt bij mij altijd een geklieder omdat hij zo super vloeibaar is