Gister was ik samen met Mike aanwezig bij een perslunch in de Westergasfabriek ter ere van het nieuwe online platvorm van The Neighbourfood Market, genaamd de Neighbourfood Guide. “Een online gids naar het beste eten met een goed verhaal”. En ik sta er ook in!
De Neighbourfood Market verzamelt één zondag per maand (soms twee) het beste en lekkerste eten uit alle windstreken. De deelnemers variëren per editie en gister hadden we geluk want het was een wijn editie. Ik blij en Mike al helemaal. De lunch werd verzorgd door de deelnemers van TNM en ik kan je vertellen dat ik van elke hap genoten heb.. Het was onwijs gezellig en inspirerend om omringd te zijn met mensen die eenzelfde passie delen, namelijk genieten van lekker eten. Ken je dat gevoel, dat je bruisend van de energie en nieuwe ideeën ergens vandaan komt? Zo liep ik de deur van de Westergasfabriek uit. Vrolijk, voldaan en vol inspiratie.
Het leuke aan TNM vind ik de kleinschaligheid en de persoonlijke benadering. De grote en populaire foodtrucks hebben hier niet de overhand, het gaat echt om het eten en de mensen daarachter. Bijna alles wordt ter plekke bereid zodat de hal gevuld is met de lekkerste geuren. Je kunt proeven, socializen, op een bankje neerploffen met een bord eten en een lekker glas wijn of neuzen tussen tweedehands en vintage spulletjes die je er kunt kopen. Binnen en buiten. Stiekem zou ik er zelf ook super graag een keer tussen willen staan met een kraam vol met Beaufoodies..
Ik neem jullie gewoon even mee aan de hand van een paar foto’s die ik daar heb gemaakt, maar ik raad je zeker aan daar gewoon zelf een keertje heen te gaan om de sfeer te proeven. En het eten natuurlijk.
Ik ben gék op de Libanese keuken! Michel Yammine zette een paar Libanese heerlijkheden voor ons op tafel waaronder falafel met een frisse dip.
Super leuk dit, een tafel vol onregelmatigheden en een ratjetoe aan bestek, glazen en vazen. En! Alles is te koop voor een gezellig prijsje.
Verse pate de provence gemaakt door Madame Pate.
Om van alles te kunnen proeven moet je soms met elkaar delen, zodat je niet meteen bomvol zit. Soms is dat niet erg, maar deze bietenburger had ik ook wel in mijn eentje op gekund.. Yum!
Géén idee meer wat dit was, excuses voor de maker. Het was in ieder geval echt te lekker! Helaas kon ik er maar een klein hapje van proeven vanwege mijn overgevoeligheid voor gluten.
Kleine sfeerimpressie van de tafel na een uur. Wat een zooitje maken we ervan, haha. Er stonden een paar flessen wijn op tafel waaronder een lekkere Viognier (die niet op de foto staat overigens). Met kurk.. Maar zonder opener. Die we snel even ergens vandaan getrokken hebben want die wijn moest natuurlijk wel even geproefd worden..
Dit bedoel ik met een persoonlijk tintje. Eten dat met liefde gemaakt is met een handgeschreven briefje erbij. Het gaat er spontaan nóg beter van smaken.
Diegene die mij kennen zullen hierom moeten lachen, want ik BEN ZO GEK OP KLEINE POTJES :D Ahhh, ik word echt vrolijk van kleine dingetjes. Dit is toch te lief? Er zit, als ik het goed heb onthouden, een zoetige sambal in die je kunt eten bij bijvoorbeeld kaas of worst. And it was goood..
En dit lieve mensen, is de winnaar van de dag. Een goddelijk, veganistisch, glutenvrij én suikervrij hapje van Sharp Sharp. Gemaakt door een stel dat al ruim een jaar op de NFM staat en zover is gekomen dat ze binnenkort een eigen winkel openen in Rotterdam. Hun hapjes waren al te verkrijgen bij o.a de Yoghurt Barn en door groot succes openen zij nu ook een eigen winkel. Hoe gaaf is dat?! Hun healthy treats hebben namen als Rozen Pistachio Brownie, Berry White No-Cheesecake en Don’t Be Chai Pumkpin Pie. Koop dit als je het tegenkomt en geniet er net zo hard van als dat ik deed.
Een beetje inspiratie op doen voor thuis :)
Wijn, wijn en nog meer wijn! Beetje jammer dat we met de auto waren.
Jeej Simone’s Kitchen stond er ook! Helaas zonder Simone omdat ze nog steeds herstellende is van een ongeluk tijdens een foodtrip.. Gelukkig was haar dude Tom er, zodat we gewoon kunnen blijven genieten van hun heerlijke producten.
Oesters! Mijn lievelings. Van de meiden van Oester Wijf.
Tja, wat dit was? Geeen idee. Het zag er in ieder geval bijzonder uit, alleen had ik geen gaatje meer over om het te proeven..
Tijdens ons reisje naar Polen afgelopen jaar aten we pierogi, een echt Poolse specialiteit. En dankzij foodmarkten als deze kunnen we er nu ook gewoon in ons kikkerland van genieten. Ze worden ter plekke gemaakt want vers zijn ze het allerlekkerst..
0 reacties