...

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

door | jun 14, 2016 | Lunch, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

Ik ben gek op de Aziatische keuken en ik vind het daarom ook geweldig dat ik praktisch naast een van de meest uitgebreide Aziatische supermarkten woon. Als ik iets nodig heb voor een Aziatisch recept slaag ik bij Amazing Oriental áltijd. Alleen.. Raak ik vaak een beetje verdwaald in de winkel. Ze hebben er zooooveel voor mij onbekende producten, kruiden, groentes, fruitsoorten, pasta’s en artikelen waarvan ik niet eens weet wat het is, laat staan waar ik het voor kan gebruiken. Ik was dan ook meer dan blij toen ik vorige week een rondleiding door een van de filialen kreeg. Inclusief proeverij van chefkok Cheung, een kok met al meer dan 36 jaar ervaring in de Aziatische keuken :D  Ik keek mijn ogen uit, mijn smaakpapillen sloegen op hol en ik ben een hoop kennis rijker.

Dertig jaar geleden opende meneer Chin en zijn echtgenote een supermarkt in Amsterdam met als doel de Aziatische kookcultuur en de Europese met elkaar te verbinden. Ze leverden aan groothandels, restaurants én aan de gewone consument. Dat is wat ik zo fijn vind aan deze winkel. Je vindt er dezelfde kwalitatieve producten als wanneer je in een restaurant eet. Daarbij proef je echt verschil tussen de verse kruiden die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld Thailand en kruiden uit de gewone supermarkt. Er zit veel meer smaak aan. Wisten jullie dat er zo’n twee keer per week een vliegtuig vol verse Aziatische producten als groenten en fruit naar Nederland komt? De groenten op je bord lagen een paar dagen geleden nog te genieten van de Aziatische zon. Bizar toch, dat je niet eerst helemaal naar Azië hoeft voor een stukje Thailand op je bord.

Aziatisch koken is koken met (verse) kruiden, pure ingrediënten, veel smaken en een combinatie tussen zoet, zuur en zout. Vindt een balans tussen die smaken en je hebt binnen no time een ontzettend lekker en gezond gerecht op tafel. Rijstnoedels zijn een favoriet hier in huis en ik laat jullie zien hoe je heel gemakkelijk een lekkere rijstnoedel salade maakt met geweldig gemarineerde kip en groene papaya. Ik dacht tijdens de rondleiding een courgette in mijn handen te hebben maar het bleek een groene papaya te zijn. Het is een onrijpe vrucht die rauw wordt gegeten als groente. In dunne slierten gesneden is het een frisse en gezonde toevoeging aan bijvoorbeeld een salade. Vraag naar een verse groene papaya en probeer de diepvries variant te ontwijken, hier zit weinig tot geen smaak aan. Mocht je er geen op de kop kunnen tikken, vervang hem dan door een onrijpe mango.

 

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

 

 

Nodig voor twee personen

 • 160 gr rijstnoedels
 • 400 gr kippendij – in stukjes gesneden
 • handje verse korianderblaadjes
 • handje verse muntblaadjes
 • 1/2 groene papaya
 • 1 stengel lente ui – in ringetjes

voor de marinade

 • scheut vissaus
 • 1 el honing
 • 1 rode peper – in kleine stukjes
 • sap van 1 limoen
 • teentje knoflook – geperst
 • 1 stengel citroengras – in kleine stukjes

 

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

 

Zo maak je het

Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze gaar.

Meng de kip samen met de ingrediënten voor de marinade (behalve de honing!) en zet even weg. Voor het lekkerste resultaat laat je het een paar uurtjes marineren, maar dit hoeft niet persé.

Schil de papaya en snijd er zo dun mogelijke slierten van.

Verhit wat kokosvet in een koekenpan en bak hierin de kip samen met de marinade. Voeg in de laatste twee minuten de lente ui en honing toe. Proef even en voeg naar smaak nog wat vissaus toe.

Giet de rijstnoedels af. Verdeel de rijstnoedels, papaya en de kip over twee borden en sluit af met de verse kruiden.

Geniet van je Thaise maaltijd!

 

Thaise rijstnoedel salade met geweldig gemarineerde kip en groene papaya

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *