...

Thaise pompoen curry soep

Thaise pompoen curry soep

door | jun 9, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 2 reacties

Thaise pompoen curry soep

Dit recept was een uitprobeersel welke ik nog heeeel vaak ga maken! Wát een onverwachts lekkere soep zeg, van pompoen en curry met een Thais tintje. De reden van deze soepavond? Mijn lover en ik zijn vorige week naar de tandarts geweest. Samen is altijd gezelliger dan alleen, toch? En als je daar geweest bent en je mist een kies, dan kun je niet kauwen. En dan is soep natuurlijk dé uitkomst.

Kijkend naar mijn statistieken realiseer ik mij tevens dat mijn soeprecepten vaak bezocht worden. Jullie houden dus van soepjes en ik maak er dan eigenlijk veels te weinig.. Ik vind het stiekem een beetje zonde om soep te maken omdat er zoooveel andere lekkere dingen zijn om te eten. Maar soep is nu eenmaal snel, gezond en lekker dus speciaal voor de soeplovers; deze is voor jullie!

 

Dit heb je nodig voor deze Thaise pompoen curry soep / twee personen (flinke kommen)

 • 1 flespompoen – 700 gr
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1/2 kurkumapoeder
 • flink stuk verse gember – zo groot als een halve duim
 • snuf zeezout
 • een hand verse peterselie
 • 1 tl sambal – of niet, als je niet van pittig houdt
 • 500 ml water
 • 2 el vissaus
 • een beetje kokosvet om in te bakken

 

Thaise pompoen curry soep

Zo maak je het

Snij de flespompoen in kleine stukken en verwijder de zaadjes. Je mag hem schillen, maar dit hoeft niet persé. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember in kleine stukjes.

Verhit een pan met dikke bodem met daarin een schepje kokosvet. Bak de pompoen, ui, gember en knoflook even aan.

Voeg de kokosmelk toe samen met de kerrie en kurkumapoeder en laat (met de deksel op de pan) een half uurtje pruttelen tot de pompoen zacht is. Pureer daarna alles tot soep met een staafmixer.

Voeg het water toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Breng op smaak met wat zout, sambal en vissaus. Naar wens? Schep de soep dan in kommen en serveer met verse peterselie.

Wist je dat peterselie je spijsvertering ondersteunt? En een vochtafdrijvende werking heeft en daarmee je nieren helpt om beter te functioneren? Reden genoeg dus om je garnering op te eten :) Voor wat extra pit top je af met versgemalen chilipeper

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Christianne

  Mis ik het of zie ik in dit recept de curry niet staan?

  Antwoord
  • Bo

   Dat heb je goed! Ik gebruik geen kant en klare pasta in dit recept, maar breng de soep op smaak met currykruiden als gember, kurkuma, kerrie etc :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.