...

Thaise mosselen in rode currysaus

Thaise mosselen in rode currysaus

door | jun 6, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 3 reacties

Thaise mosselen in rode currysaus

Deze Thaise mosselen in rode currysaus zijn echt next level en eigenlijk moet iedere mosselliefhebber deze mosselpan eens gemaakt hebben. Ik ben ZO ontzettend gek op mosselen.. Al van jongs af aan ga ik elk jaar in het mosselseizoen met paps op pad op zoek naar de lekkerste mosselpan. Meestal ga ik voor een klassiek pannetje met witte wijn en groenten. Met friet of stokbrood én een lekker dipje erbij natuurlijk. Ook als ik thuis een mosselpan op tafel zet ga ik voor de klassieke versie, maar ik herinnerde me ineens een overheerlijke Thaise variant met currysaus die ik ooit ergens at. Ik probeerde hem tevergeefs na te maken, maar hij was het nét niet.. Tot nu, want het is me gelukt!

Thaise mosselen in rode currysaus, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Podverdorie wat een heerlijkheid. Ik wil nooit meer anders. Ik durf te wedden dat ook jij je vingers zult aflikken na het eten van deze Thaise mosselpan.. Hij is zo makkelijk te maken en zó super lekker. Laat de dipjes maar achterwege, want je wilt de stokbroodjes toch alleen maar dippen in de heerlijke romige currysaus. Toch een dipje erbij serveren? Ga dan voor een fris kruidensausje van mayonaise, yoghurt en gedroogde peterselie of tijm.

Zoals je hoort ben ik erg fan van dit gerecht en ik hoop dat jullie dat ook zijn. Laat je me even weten wat je ervan vond?:D

Thaise mosselen in rode currysaus

Thaise mosselen in rode currysaus

Dit heb je nodig voor deze Thaise mosselen in rode currysaus / 2 personen

  • 2 kilo mosselen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 prei
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el rode curry pasta – Tip: de rode curry pasta van Blue Elephant is echt een topper
  • sap van 1/2 limoen
  • 150 ml witte wijn
  • 2 lente-uien
  • 1 knoflookteen
  • klein bosje verse peterselie – koriander is ook heerlijk!

 

Zo maak je het

Spoel de mosselen af onder de kraan. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.

Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes en de prei in ringen. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een grote (mossel)pan en bak de paprika en prei vijf minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.

Blus de groenten af met een flinke scheut witte wijn en breng de boel royaal op smaak met een snuf peper en zout. Doe de mosselen in de pan, zet de deksel erop en kook de mosselen in 5 – 8 minuten gaar. De mosselen zijn klaar als alle schelpen openstaan. Schud de pan onder het koken (met gesloten deksel) een of twee keer om.

Verhit ondertussen in een kleine pan de kokosmelk samen met de rode currypasta en het sap van aan halve limoen. Roer de saus met een garde tot een romig geheel.

Snijd de lente uien in ringetjes en hak de peterselie (of koriander) fijn.

Zijn de mosselen gaar? Giet dan het grootste gedeelte van het kookvocht af. “Huh, maar dat is toch súper zonde van dat smaakvolle vocht?!” Klopt, maar je krijgt er een héérlijke smaak voor terug. De mosselen hebben de smaak van het kookvocht in zich opgenomen en daaroverheen schenk je vervolgens die heerlijk romige currysaus. Als je het kookvocht in de pan zou laten en vervolgens de currysaus erbij zou schenken, dan krijg je een waterige saus en dat willen we niet ;) Dus: giet het kookvocht grotendeels af, zet de pan op tafel en schenk de rode currysaus erover.

Eerlijk. Dat ruikt fantastisch toch? Garneer de mosselen met lente ui en verse kruiden. Serveer er vooral wat stokbrood bij, waarmee je die lekkere saus kunt dippen!

PS. Je kunt de mosselen en de groenten ook verdelen over twee diepe borden, maar het liefst zet je gewoon lekker bourgondisch de pan op tafel ;)

Thaise mosselen in rode currysaus

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Ben

    Hoeveel knoflook gebruik je in dit gerecht. Dat staat niet vermeld bij de ingrediënten.

    Antwoord
    • Bo

      1 teentje :)

      Antwoord
  2. Caroline

    Echt héérlijk!!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *