Thaise mosselen in rode currysaus

Thaise mosselen in rode currysaus

Deze Thaise mosselen in rode currysaus zijn echt next level en eigenlijk moet iedere mosselliefhebber deze mosselpan eens gemaakt hebben. Ik ben ZO ontzettend gek op mosselen.. Al van jongs af aan ga ik elk jaar in het mosselseizoen met paps op pad op zoek naar de lekkerste mosselpan. Meestal ga ik voor een klassiek pannetje met witte wijn en groenten. Met friet of stokbrood én een lekker dipje erbij natuurlijk. Ook als ik thuis een mosselpan op tafel zet ga ik voor de klassieke versie, maar ik herinnerde me ineens een overheerlijke Thaise variant met currysaus die ik ooit ergens at. Ik probeerde hem tevergeefs na te maken, maar hij was het nét niet.. Tot nu, want het is me gelukt!

Thaise mosselen in rode currysaus, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Podverdorie wat een heerlijkheid. Ik wil nooit meer anders. Ik durf te wedden dat ook jij je vingers zult aflikken na het eten van deze Thaise mosselpan.. Hij is zo makkelijk te maken en zó super lekker. Laat de dipjes maar achterwege, want je wilt de stokbroodjes toch alleen maar dippen in de heerlijke romige currysaus. Toch een dipje erbij serveren? Ga dan voor een fris kruidensausje van mayonaise, yoghurt en gedroogde peterselie of tijm.

Zoals je hoort ben ik erg fan van dit gerecht en ik hoop dat jullie dat ook zijn. Laat je me even weten wat je ervan vond?:D

Thaise mosselen in rode currysaus

Thaise mosselen in rode currysaus

Dit heb je nodig voor deze Thaise mosselen in rode currysaus / 2 personen

  • 2 kilo mosselen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 prei
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el rode curry pasta – Tip: de rode curry pasta van Blue Elephant is echt een topper
  • sap van 1/2 limoen
  • 150 ml witte wijn
  • 2 lente uitjes
  • klein bosje verse peterselie – koriander is ook heerlijk!

 

Zo maak je het

Spoel de mosselen af onder de kraan. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.

Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes en de prei in ringen. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een grote (mossel)pan en bak de paprika en prei vijf minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.

Blus de groenten af met een flinke scheut witte wijn en breng de boel royaal op smaak met een snuf peper en zout. Doe de mosselen in de pan, zet de deksel erop en kook de mosselen in 5 – 8 minuten gaar. De mosselen zijn klaar als alle schelpen openstaan. Schud de pan onder het koken (met gesloten deksel) een of twee keer om.

Verhit ondertussen in een kleine pan de kokosmelk samen met de rode currypasta en het sap van aan halve limoen. Roer de saus met een garde tot een romig geheel.

Snijd de lente uien in ringetjes en hak de peterselie (of koriander) fijn.

Zijn de mosselen gaar? Giet dan het grootste gedeelte van het kookvocht af. “Huh, maar dat is toch súper zonde van dat smaakvolle vocht?!” Klopt, maar je krijgt er een héérlijke smaak voor terug. De mosselen hebben de smaak van het kookvocht in zich opgenomen en daaroverheen schenk je vervolgens die heerlijk romige currysaus. Als je het kookvocht in de pan zou laten en vervolgens de currysaus erbij zou schenken, dan krijg je een waterige saus en dat willen we niet ;) Dus: giet het kookvocht grotendeels af, zet de pan op tafel en schenk de rode currysaus erover.

Eerlijk. Dat ruikt fantastisch toch? Garneer de mosselen met lente ui en verse kruiden. Serveer er vooral wat stokbrood bij, waarmee je die lekkere saus kunt dippen!

PS. Je kunt de mosselen en de groenten ook verdelen over twee diepe borden, maar het liefst zet je gewoon lekker bourgondisch de pan op tafel ;)

Thaise mosselen in rode currysaus

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.