Thaise mosselen in kokosmelk

Thaise mosselen in kokosmelk, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Ik ben zooo ontzettend gek op mosselen. Al van jongs af aan ga ik elk jaar in het mosselseizoen met paps op pad op zoek naar de lekkerste mosselpan. Nu is het op dit moment helaas geen mosselseizoen, maar bij het zien van een mooie bak mosselen in de Sligro kreeg ik er meteen trek in. Meestal ga ik voor een klassiek pannetje met witte wijn, groenten als prei, bleekselderij, wortel en lekker veel peterselie. Ik herinnerde me ineens een overheerlijke variant met lemongrass en kokosmelk die ik ooit ergens at. Ik probeerde hem vorig jaar tevergeefs na te maken, maar hij was het nét niet. Nu ben ik achter het geheime ingrediënt.. verse limoenblaadjes! Verkrijgbaar bij de toko en niet te vergelijken met de gedroogde variant. Echt héél erg lekker in combinatie met lemongrass en kokosmelk. In plaats van in een grote pan serveer ik deze Thaise mosselen in diepe borden met lekker veel verse kruiden erover en knapperig stokbrood uit de oven met een yoghurt-kruiden dipje.

Thaise mosselen in kokosmelk, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Thaise mosselen in kokosmelk, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Thaise mosselen in kokosmelk, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Dit heb je nodig voor deze thaise mosselen in kokosmelk / 2 personen

  • 1.5 kilo mosselen
  • teentje knoflook
  • 1 stengel lemongrass
  • 4 verse limoenblaadjes – diepvries, toko
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml witte wijn
  • 1 puntpaprika
  • 2 lente uien
  • 1 tot 2 el vissaus
  • klein bosje verse peterselie
  • 4 takjes verse munt
  • 1 limoen

Diptip

  • 1 vers afgebakken stokbrood
  • yoghurt-kruiden dip: 3 el yoghurt, 2 el mayo, 1 flinke tl gedroogde dille en een snuf peper en zout.

 

Zo maak je het

Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen.

Snijd de puntpaprika klein. Pers de knoflook en snijd de lemongrass in kleine ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een diepe pan. Fruit hierin de knoflook, lemongrass en paprika aan. Schenk de kokosmelk en de wijn erbij. Roer even door en breng op smaak met vissaus en een snuf versgemalen zwarte peper. Voeg de mosselen toe aan de pan en doe een deksel erop. Schud de mosselen zo nu en dan om. De mosselen zijn na een minuut 6 tot 8 klaar, wanneer de schelpen geopend zijn.

Maak ondertussen de yoghurt-kruiden dip. Meng de ingrediënten in een klein kommetje en verdun de dip eventueel met een eetlepel water.

Hak ook de kruiden voor de mosselpan fijn en snijd de lente ui in ringetjes. Verdeel de mosselen over twee diepe borden (vergeet het overheerlijke vocht niet) en garneer met de verse kruiden en lente ui. Of zet gewoon gezellig de pan op tafel!

Thaise mosselen in kokosmelk, Gezond avondeten, Lekkere mossel recepten, Beaufood blog, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Mosselen bereiden

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.