Thaise kip in citroen-honing saus

Thaise kip in citroen-honing saus

Mijn lover en ik eten maar zo’n twee avonden per week samen. En als we dan toch samen vrij zijn gaan we het liefst lekker uit eten. Maar ik vind het ook leuk om voor ons te koken en op zo’n avond sloof ik me altijd een beetje uit. Wat echt ónwijs lastig is want er is ZOVEEL lekkers te maken en te eten. En als we dan bijna een keus hebben gemaakt veranderen we hem minimaal drie keer. En daarna kom de keuze nog: wat drinken we erbij? Al met al eten we dan vaak pas rond half 9 ;)

Maar gister waren we er meteen over uit, kippendij op z’n thais met een sticky sausje. Klinkt easy, maar we moeten altijd maar afwachten of alles wat ik bij elkaar gooi goed uit pakt. And it did! Dit werd zo’n gerechtje waarvan je denkt jep.. Dit is écht lekker :)

 

Nodig voor twee personen

  • 4 kippendijtjes (totaal 300 gr)
  • 150 gr zilvervliesrijst (200 gr als je een grotere porties wil)
  • schil van 1/4 citroen
  • 1 lente ui
  • klein rood pepertje
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • olie om in te bakken

Voor de saus

  • 3 el soja saus
  • 1 stengel sereh
  • klein stukje gember (10 cm)
  • 1 el vissaus
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 el honing
  • 1 tl maizena
  • 200 ml water

 

Thaise kip in citroen-honing saus

 

Zo maak je het

Snij de dijtjes in kleine stukken. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de kip vijf minuten.

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze.

Snij de sereh en de gember in kleinere stukken. Maak de saus door de ingredienten (behalve het water) fijn te blenden met een staafmixer. Voeg de saus toe aan de kip.

Na twee minuten zal de saus indikken. Verdun hem met het water. Neem eerst 100 ml en voeg naar wens ook de andere 100 ml toe. Haal de pan na ongeveer vier minuten van het vuur.

Verdeel de rijst en de kip over twee schaaltjes. Snij de lente ui, citroenschil en peper in kleine stukjes en verdeel het pittig frisse mengsel over de kip. Top af met wat sesamzaadjes.

 

Thaise kip in citroen-honing saus

 

 

Naast de rijst aten we er ook een simpele groene salade bij, maar groene boontjes of bimi’s passen er ook goed bij!

 

4 Comments
  1. Dat ziet er weer goddelijk uit! :) De ‘sweet sticky chicken’ is hier ook een groot succes.. Wel een klein vraagje: gebruik je zoute of zoete sojasaus?

    1. Hoi Eline, ik gebruik gewoon de zoute sojasaus. Zoete jou je eventueel ook kunnen gebruiken, maar in combinatie met de honing is dat misschien iets te zoet? Liefs en een fijne dag!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.