...

Thaise gamba’s met rijstnoedels

Thaise gamba’s met rijstnoedels

door | sep 1, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Thaise gamba's met glasnoedels

Ik ben hélemaal in de Thaise sferen de laatste tijd. De combinatie van limoen, rode peper, gember, lemongrass en vissaus laat me niet meer los. Tot vreugde van Mike, want er mag ein-de-lijk een pepertje in het eten. Er zijn zo ontzettend veel heerlijke typisch Thaise gerechten die ik wil uitproberen. Op mijn bucketlist staat dan ook zeker een foodreisje naar Thailand, waar ik hele dagen rond kan slenteren over markten met Thaise heerlijkheden. Al denk ik dat ik de insecten even oversla. Maar voor nu duik ik de Thaise kookboeken in of gooi ik zelf wat kruiden bij elkaar zoals ik deed in dit gerecht.

Een kenmerk van de Thaise keuken is de hoeveelheid verse kruiden die gebruikt worden. Dus geen knoflookpoeder maar verse knoflook, verse gember, mooie rode pepers etc. Een wereld van verschil in smaak kan ik je vertellen. En vandaag de dag hoef je niet eens persé meer naar een toko voor de ingrediënten (wat je eigenlijk wel zou moeten doen omdat er zoveel lekkere en spannende producten te vinden zijn), want alles is tegenwoordig ook gewoon verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Heb je die dunne wit/groene stengels wel eens zien liggen in het groenteschap? Dat is lemongrass of ook wel sereh genaamd. Het is dé smaakmaker in deze lekkere maaltijd met gebakken gamba’s en rijstnoedels. Rijstnoedels zijn glutenvrij, maar naast dat vind ik de structuur ook erg fijn. Je kunt natuurlijk ook gewoon elk ander soort noedel gebruiken.

Thais koken makkelijk dan je denkt :)

 

 

Thaise gamba's met rijstnoedels

 

 

Nodig voor twee personen

 • 300 gr gepelde garnalen
 • 200 gr rijstnoedels
 • 100 gr bambooscheuten
 • scheutje olie om in te bakken
 • optioneel: een lente ui om erbij te serveren

voor de saus

 • 1/2 rode peper – eventueel extra om erbij te serveren als je van pittig houdt
 • 2 tenen knoflook
 • 5 cm gember
 • 1/2 limoen – de andere helft serveer je er in partjes bij
 • 2 stengels lemongrass
 • 200 ml kokosmelk
 • 3 el vissaus
 • scheutje sojasaus

 

Zo maak je het

Breng een pan water aan de kook voor de noedels. Ontdooi de gamba’s indien ze uit de vriezer komen.

Met de kruiden kun je twee dingen doen. Het lekkerst is om ze te pureren met een staafmixer of om ze fijn te vijzelen. Zo komen de smaken goed vrij. Je kunt ze ook zeer fijn snijden met een mes.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de gamba’s. Voeg na vier minuten de ingrediënten voor de saus toe behalve de vissaus, kokosmelk en sojasaus en bak even mee tot de geur van de kruiden los komt. Voeg daarna ook de kokosmelk, bambooscheuten en vissaus toe. Proef even en breng op smaak met sojasaus.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze. En vergeet niet om een fijn muziekje op te zetten en een wijntje voor jezelf in te schenken ;) Het is avond! Gun jezelf wat rust.

Verdeel de noedels over twee borden en schep de gamba’s erover. Snij een lente ui in ringetjes en serveer dit erbij.

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben super benieuwd naar wat je ervan vindt! Tag Beaufood in je foto of comment op Facebook of Instagram  

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *