Tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo

Tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo, Gezond en lekker avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Taco's met vis, Gezonde foodblogs

Ik ben gek op taco’s. Ze zijn makkelijk te bereiden en je kunt ze op eindeloos veel manieren vullen. De laatste tijd koos ik vaak voor vegetarische taco’s, maar gister had ik zin in een visje. Kabeljauwfilet is heerlijk in combinatie  met een frisse salade van bonen en lente ui en een pittig homemade sausje. De gevulde tacoschelpen staan onwijs leuk op tafel met een etentje, maar doen het ook prima als gezond comford food.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor 12 tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo / 3 tot 4 personen

  • 12 taco schelpen
  • 2 kabeljauwfilets – 300 gr
  • 300 gr rode kool
  • pot zwarte bonen – 400 gr 
  • scheutje witte wijnazijn – zo’n 3 el 
  • 2 lente uitjes
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • bosje verse koriander

Voor de saus

  • 3 el mayo
  • 2 el kwark
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder – pittig (verkrijgbaar bij de AH)

 

Tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo, Gezond en lekker avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Taco's met vis, Gezonde foodblogs

Tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo, Gezond en lekker avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Taco's met vis, Gezonde foodblogs

Tacoschelpen met kabeljauw, bonensalade en pittige mayo, Gezond en lekker avondeten, Glutenvrij avondeten, Beaufood recepten, Taco's met vis, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Snijd de lente ui in ringetjes. Giet de bonen af, spoel ze na met water en meng in een grote kom samen met de lente ui en rode kool. Breng alles op smaak met witte wijnazijn en een snuf peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snijd de kabeljauw klein en bak rondom gaar. Breng op smaak met viskruiden of peper en zout.

Maak ondertussen de saus. Meng de mayo, kwark en paprikapoeder door elkaar en verdun het sausje met twee eetlepels water. Snijd de avocado op het laatste moment in repen (om verkleuring te voorkomen).

Nu kun je twee dingen doen. Je kunt alle tacoschelpen vullen en serveren op een groot bord óf de schelpen los serveren en de ingrediënten in verschillende bakjes zodat iedereen zijn eigen taco kan vullen. Vul de schelpen met de bonensalade, vis, avocado, verse koriander en de pittige saus. Leg er partjes limoen bij voor de liefhebber.

 

Heb je nog wat bonensalade over? Eet dit dan de volgende dag als lunch met een flinke hand veldsla, tomaatjes en avocado

 

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.