Taco’s met gebakken zalm en mango-salsa

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Ik durf te wedden dat jullie dit nog nooit gedaan hebben: zalm bakken met een drupje ahornsiroop. Echt súper lekker. Ik wilde de zalm eigenlijk alleen kruiden met een snuf zout en peper, maar ik was op zoek naar een zoete toon in de taco’s naast de frisse mango-salsa en dacht dat een beetje ahornsiroop de zalm wel een lekker zoetje zou geven. And it did! Grappig dat je door te experimenteren soms op leuke smaakcombinaties komt. Deze taco’s zijn zijn perfect voor een koolhydraatarme avondmaaltijd en zitten vol goede vetten van de zalm. De mango-salsa maakt dit gerecht helemaal af en bevat ook nog eens een flinke dosis vezels én vitamine A en C, die onder andere zorgen voor een gezonde huid. Kortom, een lekker en gezond gerecht :D

 

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze taco’s met gebakken zalm en mango-salsa / twee personen

  • 6 taco schelpen
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 1 tl ahornsiroop
  • 100 gr rucola
  • 1 avocado
  • klein bakje tuinkers
  • optioneel: 2 el granaatappelpitjes

Voor de mango-salsa

  • 150 gr mango – vers of diepvries
  • 1 passievrucht
  • klein bosje munt – fijngehakt zo’n 3 el 
  • sap van 1/2 limoen

 

Zo maak je het

Begin met de mango-salsa. Snijd de mango in inimini blokjes en meng in een kom samen met het vruchtvlees van de passievrucht, limoensap en gehakte munt. Proef even en voeg naar smaak eventueel nog wat limoensap toe.

Snijd de alvast avocado in repen.

Snijd ook de zalmfilets in repen en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Breng de reepjes zalm op smaak met een snuf peper en zout. Bak ze aan beide kanten in één minuut gaar. Bestrijk de reepjes in de laatste minuut met ahornsiroop. Deze combi zou je waarschijnlijk niet verwachten, maar de zoete zalm combineert echt súper lekker met de frisse mango-salsa!

Verdeel de taco schelpen over twee borden. Vul ze met rucola, avocado en de gebakken zalmreepjes. Sluit af met tuinkers en de mango-salsa. Ik vond het zelf lekker om er ook nog wat granaatappelpitjes op te doen maar dit is geen must.

Eet smakelijk!

Taco's met gebakken zalm en mango-salsa, Gezonde avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten, Taco's vis, Beaufood recepten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.