Bonen taco’s met kip en limoen-avocado mayonaise

Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

Ik ben zo gewend om alles zelf te maken om zo min mogelijk rommel binnen te krijgen dat ik al heeel lang geen taco’s heb gegeten. Ik heb altijd gedacht dat ze vol zaten met zooi. Maar ineens verlangde ik zo naar een goed gevulde tacoschelp met bonen, kip en een lekker romig sausje – in dit geval limoen-avocado mayonaise – en ik kwam erachter dat die taco schelpen lang niet zo ongezond zijn als ik dacht. Er zit enkel maisbloem in, olie, water en zout. Valt reuze mee dus!

Deze taco’s zijn het ultieme healthy comfort food omdat ze snel klaar zijn – en daar houd ik van zoals jullie weten – heerlijk weghappen op de bank bij een goede film en ik vul ze in dit recept met voedzame ingrediënten. Als je een etentje geeft staat zo’n schaal taco’s trouwens echt super gezellig op tafel. Je zou de kip kunnen weglaten zodat ze vegetarisch zijn, maar Mike had enorm veel zin in kip so chicken it was! De zelfgemaakte avocado-limoen mayo geeft dit gerecht een hoog YUM gehalte en als je wat over hebt kun je dat de volgende dag bijvoorbeeld met geitenkaas op een crackertje smeren.

 

Dit heb je nodig voor deze bonen taco’s met kip en limoen-avocado mayonaise / zes taco’s voor twee personen

  • 6 taco schelpen
  • 150 gr rode kool – klein gesneden
  • 400 gr zwarte bonen uit pot – uitlek gewicht 265
  • 1/2 limoen
  • bosje koriander – fijn gesneden 
  • 1 tomaat
  • 1 kipfilet
  • snuf paprika poeder

Voor de mayo

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 el mayo

 


Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

 

Zo maak je ze

Begin met de mayonaise. Schil en ontpit de avocado en pureer hem fijn samen met de overige ingrediënten voor de mayo. Voor een dunnere saus voeg je wat water toe.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, bestrooi met een snuf zout en paprika poeder en bak ze gaar.

Spoel de zwarte bonen en de gesneden rode kool schoon. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Doe alles in een grote kom, pers het limoensap erover uit en voeg een snuf peper en de koriander toe. Hussel alles goed door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap toe.

Leg de taco schelpen op een bord en verdeel het bonenmengsel en de kip erover. Sluit af met de avocado-limoen mayo.

 

 

Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

 

5 Comments
  1. Hi Bo! Mhmm! Heerlijk inspirerend recept!
    Dankjewel! Mag ik jou vragen welke mayonaise jij gebruikt? Van welk merk? Ik wil komende week graag zelf een keer mayonaise maken. Nieuw experiment. Maar mogelijk voor het gemak en voor de zekerheid ook een bestaande achter de hand. Ik ben benieuwd. Dankjewel alvast voor jouw reactie!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!