Bonen taco’s met kip en limoen-avocado mayonaise

Bonen taco’s met kip en limoen-avocado mayonaise

door | sep 6, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 4 reacties

Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

Ik ben zo gewend om alles zelf te maken om zo min mogelijk rommel binnen te krijgen dat ik al heeel lang geen taco’s heb gegeten. Ik heb altijd gedacht dat ze vol zaten met zooi. Maar ineens verlangde ik zo naar een goed gevulde tacoschelp met bonen, kip en een lekker romig sausje – in dit geval limoen-avocado mayonaise – en ik kwam erachter dat die taco schelpen lang niet zo ongezond zijn als ik dacht. Er zit enkel maisbloem in, olie, water en zout. Valt reuze mee dus!

Deze taco’s zijn het ultieme healthy comfort food omdat ze snel klaar zijn – en daar houd ik van zoals jullie weten – heerlijk weghappen op de bank bij een goede film en ik vul ze in dit recept met voedzame ingrediënten. Als je een etentje geeft staat zo’n schaal taco’s trouwens echt super gezellig op tafel. Je zou de kip kunnen weglaten zodat ze vegetarisch zijn, maar Mike had enorm veel zin in kip so chicken it was! De zelfgemaakte avocado-limoen mayo geeft dit gerecht een hoog YUM gehalte en als je wat over hebt kun je dat de volgende dag bijvoorbeeld met geitenkaas op een crackertje smeren.

 

Dit heb je nodig voor deze bonen taco’s met kip en limoen-avocado mayonaise / zes taco’s voor twee personen

  • 6 taco schelpen
  • 150 gr rode kool – klein gesneden
  • 400 gr zwarte bonen uit pot – uitlek gewicht 265
  • 1/2 limoen
  • bosje koriander – fijn gesneden 
  • 1 tomaat
  • 1 kipfilet
  • snuf paprika poeder

Voor de mayo

  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 el mayo

 


Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

 

Zo maak je ze

Begin met de mayonaise. Schil en ontpit de avocado en pureer hem fijn samen met de overige ingrediënten voor de mayo. Voor een dunnere saus voeg je wat water toe.

Verhit wat (kokos)olie in een koekenpan. Snijd de kipfilet in kleine stukjes, bestrooi met een snuf zout en paprika poeder en bak ze gaar.

Spoel de zwarte bonen en de gesneden rode kool schoon. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Doe alles in een grote kom, pers het limoensap erover uit en voeg een snuf peper en de koriander toe. Hussel alles goed door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap toe.

Leg de taco schelpen op een bord en verdeel het bonenmengsel en de kip erover. Sluit af met de avocado-limoen mayo.

 

 

Bonen taco's met kip en limoen-avocado mayonaise

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Cathelijne

    Hi Bo! Mhmm! Heerlijk inspirerend recept!
    Dankjewel! Mag ik jou vragen welke mayonaise jij gebruikt? Van welk merk? Ik wil komende week graag zelf een keer mayonaise maken. Nieuw experiment. Maar mogelijk voor het gemak en voor de zekerheid ook een bestaande achter de hand. Ik ben benieuwd. Dankjewel alvast voor jouw reactie!

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Cathelijne, ik heb een heeel makkelijk en gezond recept om zelf mayo te maken! Deze vind je hier –> https://beaufood.nl/zelf-mayonaise-maken-binnen-3-seconden/ Mocht je hier geen zin of tijd voor hebben, ik koop altijd de yoghurt mayo van de Albert Heijn die met het blauwe dekseltje :) Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Debbie Bodewes

    Ik eet vanavond iets anders maar daar ga ik wel die avocado mayonaise bij maken! Lijkt me superlekker!

    Antwoord
    • Bo

      Die avocado mayo smaakt ook heeel erg lekker bij andere gerechten :D Wat eet jij vanavond? Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.