Sweet sticky chicken

Kip is denk ik een van de meest gegeten producten als we het hebben over de categorie vlees bij het avondeten. Ik dacht altijd van mezelf dat ik een echte vleeseter was, maar toen ik met Beaufood begon en mijn recepten ging opschrijven kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel vlees at. Een van mijn beste vriendinnen (die vegetarisch is) merkte zelfs op dat het fijn was dat er zoveel vega recepten op Beaufood stonden. En dat vind ik fijn, want ik ben ontzettend gek op dieren en ik vind het niet meer dan normaal om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Als ik vlees eet, maak ik een bewuste keuze in de winkel of koop ik een paar lekkere filets of biefstukken bij de slager.

In dit recept maak ik gebruik van kippendijfilets en ik raad je ten zeerste aan die ook te gebruiken. Kippendij is veel malser dan een kipfilet en je proeft daar echt verschil in.

 

Nodig voor twee personen

  • 300 gram kippendijfilet
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl honing
  • scheut olijfolie
  • een hand verse peterselie

  


Zo maak je het 

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip twee minuten.

Snipper de ui ondertussen en voeg alle overige ingredienten toe aan de pan, behalve de honing. Schep alles regelmatig om zodat alle stukken kip goed bedekt zijn, tot de kip gaar is.

Voeg in de laatste minuut een theelepel honing toe en schep goed door.

Top het gerecht af met verse peterselie en serveer met groenten, aardappels of granen.   

Ik at deze sticky chicken met gegrilde courgette en bulgur.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.