Sweet sticky chicken

Kip is denk ik een van de meest gegeten producten als we het hebben over de categorie vlees bij het avondeten. Ik dacht altijd van mezelf dat ik een echte vleeseter was, maar toen ik met Beaufood begon en mijn recepten ging opschrijven kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel vlees at. Een van mijn beste vriendinnen (die vegetarisch is) merkte zelfs op dat het fijn was dat er zoveel vega recepten op Beaufood stonden. En dat vind ik fijn, want ik ben ontzettend gek op dieren en ik vind het niet meer dan normaal om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Als ik vlees eet, maak ik een bewuste keuze in de winkel of koop ik een paar lekkere filets of biefstukken bij de slager.

In dit recept maak ik gebruik van kippendijfilets en ik raad je ten zeerste aan die ook te gebruiken. Kippendij is veel malser dan een kipfilet en je proeft daar echt verschil in.

 

Nodig voor twee personen

  • 300 gram kippendijfilet
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 2 el ketjap manis
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl honing
  • scheut olijfolie
  • een hand verse peterselie

  


Zo maak je het 

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip twee minuten.

Snipper de ui ondertussen en voeg alle overige ingredienten toe aan de pan, behalve de honing. Schep alles regelmatig om zodat alle stukken kip goed bedekt zijn, tot de kip gaar is.

Voeg in de laatste minuut een theelepel honing toe en schep goed door.

Top het gerecht af met verse peterselie en serveer met groenten, aardappels of granen.   

Ik at deze sticky chicken met gegrilde courgette en bulgur.

 

 

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!