...

Sweet sticky chicken

Sweet sticky chicken

door | apr 7, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

Kip is denk ik een van de meest gegeten producten als we het hebben over de categorie vlees bij het avondeten. Ik dacht altijd van mezelf dat ik een echte vleeseter was, maar toen ik met Beaufood begon en mijn recepten ging opschrijven kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel vlees at. Een van mijn beste vriendinnen (die vegetarisch is) merkte zelfs op dat het fijn was dat er zoveel vega recepten op Beaufood stonden. En dat vind ik fijn, want ik ben ontzettend gek op dieren en ik vind het niet meer dan normaal om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Als ik vlees eet, maak ik een bewuste keuze in de winkel of koop ik een paar lekkere filets of biefstukken bij de slager.

In dit recept maak ik gebruik van kippendijfilets en ik raad je ten zeerste aan die ook te gebruiken. Kippendij is veel malser dan een kipfilet en je proeft daar echt verschil in.

 

Nodig voor twee personen

 • 300 gram kippendijfilet
 • 1 flinke el tomatenpuree
 • 2 el ketjap manis
 • 1 kleine rode ui
 • 1 tl honing
 • scheut olijfolie
 • een hand verse peterselie

  


Zo maak je het 

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de kip twee minuten.

Snipper de ui ondertussen en voeg alle overige ingredienten toe aan de pan, behalve de honing. Schep alles regelmatig om zodat alle stukken kip goed bedekt zijn, tot de kip gaar is.

Voeg in de laatste minuut een theelepel honing toe en schep goed door.

Top het gerecht af met verse peterselie en serveer met groenten, aardappels of granen.   

Ik at deze sticky chicken met gegrilde courgette en bulgur.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

 1. A

  Vanavond gemaakt, was heerlijk! En lekker makkelijk…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *