Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

Ik ben een echte sushi lover. Maar ken je dat? Dat iets zooo lekker is en dat je datgeen dan heel veel en vaak gaat eten? En dat het dan op een gegeven moment even klaar is? Dat heb ik dus NOOIT met sushi! Haha.. Ik kan het blijven eten en ik geniet van elke hap. Maar een beetje variatie is wel fijn, dus wat dacht je van een sushi wrap met gerookte zalm en avocado? Gister bedacht ik deze wrap en op dit moment ligt hij veilig in een papiertje te wachten om opgegeten te worden. Can’t wait!

Je kan kant en klare wraps kopen en vullen, maar als je echt gezond wil doen maak je ze (heel makkelijk) zelf. Lunch je met vrienden? Serveer de wraps op een grote schaal en wissel de gerookte zalm af met tonijn of vegetarische ingredienten. Of wil je een snelle lunch voor onderweg? Rol de wrap op in aluminiumfolie of stop hem in een bakje.

 

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

 

Nodig voor twee wraps

  • 2 wraps
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 nori vellen
  • 100 gram zeewier
  • een handje rucola (de wasabi rucola van de AH past er goed bij!)
  • 1 avocado, in repen
  • 1/2 komkommer, in repen

 

Nodig voor 2 wraps

  • 50 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • snuf zout
  • tl kokosvet

 

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

 

Zo maak je het

Indien je de wraps zelf maakt: verwarm wat kokosvet in een pan, klop alle ingredienten door elkaar en bak er twee wraps van.

Leg de wraps op een bord en leg hierop een norivel. Verdeel daarna de sla, het zeewier,  de zalm, avocado en de komkommer erover.

Rol de wrap op en zet eventueel vast met een prikker. Als je hem meteen in de folie rolt hoeft dit niet.

 

 

Vul een klein goed afsluitbaar(!) bakje met wat sojasaus of gembersiroop voor onderweg. Hier kun je de wrap in dippen. Aanrader!

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!