...

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

door | mei 29, 2015 | Lunch, Recepten, Vis | 1 reactie

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

Ik ben een echte sushi lover. Maar ken je dat? Dat iets zooo lekker is en dat je datgeen dan heel veel en vaak gaat eten? En dat het dan op een gegeven moment even klaar is? Dat heb ik dus NOOIT met sushi! Haha.. Ik kan het blijven eten en ik geniet van elke hap. Maar een beetje variatie is wel fijn, dus wat dacht je van een sushi wrap met gerookte zalm en avocado? Gister bedacht ik deze wrap en op dit moment ligt hij veilig in een papiertje te wachten om opgegeten te worden. Can’t wait!

Je kan kant en klare wraps kopen en vullen, maar als je echt gezond wil doen maak je ze (heel makkelijk) zelf. Lunch je met vrienden? Serveer de wraps op een grote schaal en wissel de gerookte zalm af met tonijn of vegetarische ingredienten. Of wil je een snelle lunch voor onderweg? Rol de wrap op in aluminiumfolie of stop hem in een bakje.

 

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

 

Nodig voor twee wraps

  • 2 wraps
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 nori vellen
  • 100 gram zeewier
  • een handje rucola (de wasabi rucola van de AH past er goed bij!)
  • 1 avocado, in repen
  • 1/2 komkommer, in repen

 

Nodig voor 2 wraps

  • 50 gr boekweitmeel
  • 1 ei
  • 100 ml water
  • snuf zout
  • tl kokosvet

 

Sushi wrap met gerookte zalm en avocado

 

Zo maak je het

Indien je de wraps zelf maakt: verwarm wat kokosvet in een pan, klop alle ingredienten door elkaar en bak er twee wraps van.

Leg de wraps op een bord en leg hierop een norivel. Verdeel daarna de sla, het zeewier,  de zalm, avocado en de komkommer erover.

Rol de wrap op en zet eventueel vast met een prikker. Als je hem meteen in de folie rolt hoeft dit niet.

 

 

Vul een klein goed afsluitbaar(!) bakje met wat sojasaus of gembersiroop voor onderweg. Hier kun je de wrap in dippen. Aanrader!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Laura

    Wauw dit ziet er echt heerlijk uit!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *