Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

Potverdorie wat hou ik toch van sushi. Ik had al helemaal in mijn hoofd wat ik wilde eten, begint mijn vriendin over sushi en jaaa hoor. Sushi it is! Maar dan wel een beetje snel want er heerst hongeeer. Sushi rijst is helaas niet zo voedzaam dus koos ik voor gierst. Ik maakte een tijd geleden sushi van bulgur (wat primaaa werkte), maar gierst werkt nóg beter omdat het wat plakkeriger is.

De vullingen voor sushi zijn eindeloos en ik wilde er een mega fantastisch gerecht van maken (gefrituurde garnalendingen), maar eigenlijk.. is zalm en komkommer gewoon een goude combi :)

 

Nodig voor 3 rollen

  • 100 gr gierst (en twee keer zoveel water)
  • stukje zalmfilet (200 gr)
  • 3 nori vellen
  • 1/2 komkommer
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • Sojasaus om te dippen



Zo maak je het

Breng de gierst samen met het water aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Als de korrel nog te hard is kook je het 20 minuutjes.

Strooi wat peper over de zalm en bak beide kanten kort aan in een koekenpan.

Leg een norivel op een plank en bedek 1/3 met gierst. Snij een reep van de zalm af en leg dit samen met een reep komkommer in het midden van de gierst. Rol op tot een mooie rol.

Ga door tot je drie rollen hebt en snij deze daarna in kleine stukken. Dit lukt het beste als je een scherp mes steeds nat maakt.

Serveer met een cupje sojasaus en geniet!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.