...

Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

door | jul 5, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Potverdorie wat hou ik toch van sushi. Ik had al helemaal in mijn hoofd wat ik wilde eten, begint mijn vriendin over sushi en jaaa hoor. Sushi it is! Maar dan wel een beetje snel want er heerst hongeeer. Sushi rijst is helaas niet zo voedzaam dus koos ik voor gierst. Ik maakte een tijd geleden sushi van bulgur (wat primaaa werkte), maar gierst werkt nóg beter omdat het wat plakkeriger is.

De vullingen voor sushi zijn eindeloos en ik wilde er een mega fantastisch gerecht van maken (gefrituurde garnalendingen), maar eigenlijk.. is zalm en komkommer gewoon een goude combi :)

 

Nodig voor 3 rollen

  • 100 gr gierst (en twee keer zoveel water)
  • stukje zalmfilet (200 gr)
  • 3 nori vellen
  • 1/2 komkommer
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • Sojasaus om te dippen



Zo maak je het

Breng de gierst samen met het water aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Als de korrel nog te hard is kook je het 20 minuutjes.

Strooi wat peper over de zalm en bak beide kanten kort aan in een koekenpan.

Leg een norivel op een plank en bedek 1/3 met gierst. Snij een reep van de zalm af en leg dit samen met een reep komkommer in het midden van de gierst. Rol op tot een mooie rol.

Ga door tot je drie rollen hebt en snij deze daarna in kleine stukken. Dit lukt het beste als je een scherp mes steeds nat maakt.

Serveer met een cupje sojasaus en geniet!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.