Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

Potverdorie wat hou ik toch van sushi. Ik had al helemaal in mijn hoofd wat ik wilde eten, begint mijn vriendin over sushi en jaaa hoor. Sushi it is! Maar dan wel een beetje snel want er heerst hongeeer. Sushi rijst is helaas niet zo voedzaam dus koos ik voor gierst. Ik maakte een tijd geleden sushi van bulgur (wat primaaa werkte), maar gierst werkt nóg beter omdat het wat plakkeriger is.

De vullingen voor sushi zijn eindeloos en ik wilde er een mega fantastisch gerecht van maken (gefrituurde garnalendingen), maar eigenlijk.. is zalm en komkommer gewoon een goude combi :)

 

Nodig voor 3 rollen

  • 100 gr gierst (en twee keer zoveel water)
  • stukje zalmfilet (200 gr)
  • 3 nori vellen
  • 1/2 komkommer
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • Sojasaus om te dippen



Zo maak je het

Breng de gierst samen met het water aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Als de korrel nog te hard is kook je het 20 minuutjes.

Strooi wat peper over de zalm en bak beide kanten kort aan in een koekenpan.

Leg een norivel op een plank en bedek 1/3 met gierst. Snij een reep van de zalm af en leg dit samen met een reep komkommer in het midden van de gierst. Rol op tot een mooie rol.

Ga door tot je drie rollen hebt en snij deze daarna in kleine stukken. Dit lukt het beste als je een scherp mes steeds nat maakt.

Serveer met een cupje sojasaus en geniet!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!