...

Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

Sushi van gierst, komkommer en gebakken zalm

door | jul 5, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Potverdorie wat hou ik toch van sushi. Ik had al helemaal in mijn hoofd wat ik wilde eten, begint mijn vriendin over sushi en jaaa hoor. Sushi it is! Maar dan wel een beetje snel want er heerst hongeeer. Sushi rijst is helaas niet zo voedzaam dus koos ik voor gierst. Ik maakte een tijd geleden sushi van bulgur (wat primaaa werkte), maar gierst werkt nóg beter omdat het wat plakkeriger is.

De vullingen voor sushi zijn eindeloos en ik wilde er een mega fantastisch gerecht van maken (gefrituurde garnalendingen), maar eigenlijk.. is zalm en komkommer gewoon een goude combi :)

 

Nodig voor 3 rollen

  • 100 gr gierst (en twee keer zoveel water)
  • stukje zalmfilet (200 gr)
  • 3 nori vellen
  • 1/2 komkommer
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • Sojasaus om te dippen



Zo maak je het

Breng de gierst samen met het water aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Als de korrel nog te hard is kook je het 20 minuutjes.

Strooi wat peper over de zalm en bak beide kanten kort aan in een koekenpan.

Leg een norivel op een plank en bedek 1/3 met gierst. Snij een reep van de zalm af en leg dit samen met een reep komkommer in het midden van de gierst. Rol op tot een mooie rol.

Ga door tot je drie rollen hebt en snij deze daarna in kleine stukken. Dit lukt het beste als je een scherp mes steeds nat maakt.

Serveer met een cupje sojasaus en geniet!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *