Sushi van ei met gerookte zalm

Sushi van ei en gerookte zalm

Laatst blogde ik over mijn lievelingsontbijt van dit moment, namelijk rozemarijn crackers met geitenkaas, avocado en honing. Maar deze snelle sushi van ei met gerookte zalm schopt ze linea recta van de eerste plaats. Wie had gedacht dat zo’n simpele combinatie ZO lekker kan zijn? En dan ook nog eens in de vorm van sushi. Real happy food! En dit super gezonde gerecht is natuurlijk naast ontbijt ook geschikt als lunch.

Je hoeft het trouwens niet persé in sushi stukjes te snijden (als is dat wel het lekkerst, helemaal met een beetje soja saus on the side..) maar je kunt hem ook oprollen in een stuk folie en meenemen voor onderweg. Zoals ik vandaag bijvoorbeeld doe. Zalm heeft na enige tijd wel wat verkoeling nodig dus ik hoop dat ik op locatie ergens een koelkast te vinden. Tip van de dag, vergeet die heerlijke rol niet op te eten! Of ben ik de enige die af en toe vergeet dat er een lekker maaltje in de koelkast ligt en daar pas aan denk als ik weer thuis ben? Beetje jammer dat mijn brein daar pas zo laat mee komt. Misschien moet ik een food-alarmpje zetten.. Want ook tijdens een drukke dag is het belangrijk om regelmatig te eten :)

Oh en voor de vroege vogels onder ons, dit gerecht is dit-kun-je-de-avond-van-te-voren-makenproof!

Eiersushi met gerookte zalm

 

Nodig voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • scheutje soja melk – zo’n 3 el 
  • 2 plakken gerookte zalm
  • snuf peper
  • een reep komkommer
  • handje radijskiemen
  • 1/2 tl kokosvet om in te bakken
  • optioneel: soja saus om te dippen

 

Zo maak je het

Meng in een kommetje de eieren, melk en een snuf peper door elkaar. Verhit in een koekenpan wat kokosvet en bak hierin de eieren gaar.

Tip: zet het vuur laag/medium zodat het ei in zijn geheel gaar bakt. Zo hoef je hem niet om te draaien en omzeil je de kans je ei tot een hoopje te gooien.

Leg de omelet op een bord en beleg het midden met zalm, komkommer en kiemen. Rol hem op tot een sushirol en snijd hem in kleine stukjes.

Vul een klein bakje met een beetje soja saus en eet smakelijk!

 

 

Sushi van ei en gerookte zalm

 

 

Je kunt de rol ook in zijn geheel wikkelen in een stuk folie en meenemen naar werk of voor onderweg. Je hoeft er natuurlijk niet persé sushi stukjes van te snijden, je kunt hem ook zo afhappen. Koud is hij namelijk net zo lekker :)

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.