...

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

door | dec 7, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola, Gezonde sushi recepten, Sushi maken van bulgur, Sushi maken zonder sushi rijst, Sushi met kip, Sushi zonder vis, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Sushi met mango

Sushi is mijn ideale comfort food en als je het met bulgur maakt in plaats van sushirijst is het gezonder én sneller klaar dan wanneer je sushi rijst gebruikt. Ik zeg win win. Daarnaast is gerookte kip en mango een killer combinatie. Beetje sojasaus en wasabi erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

 

Ingrediënten voor vier rollen sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

  • 150 gram bulgur
  • 4 norivellen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 4 tl smeerkaas
  • 1/2 mango, geschild
  • 2 handjes rucola
  • Sojasaus om in te dippen
  • Optioneel: gember en wasabi

 

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

 

Zo maak je het

Kook de bulgur gaar volgens de bereidingswijze.

Snij de kipfilet en de mango  in dunne repen.

Leg een norivel met de gladde kant naar boven. Bestrijk de onderste helft voorzichtig met een theelepel smeerkaas. Verdeel hierover 2 eetlepels bulgur, een reep kip, een reepje mango en wat rucola. Leg de kip, mango en rucola 2 cm van de onderste rand van het vel af.

Rol de sushi op. Maak het laatste stukje vel een beetje nat zodat de rol goed dichtplakt. Je kunt een sushi matje gebruiken om de sushi op te rollen maar het lukt ook prima zonder.

Maak een mes nat en snij kleine stukjes van de rollen. Maak je mes telkens nat, zodat je mooie stukjes kunt snijden.

 

Tip van de dag: bij de toko kun je wasabipoeder kopen. Deze poeder vermeng je met een beetje water zodat er een pasta ontstaat. Handig voor diegene die niet elke dag wasabi eten, want een tube kant en klare wasabi is maar een paar dagen houdbaar

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *