Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

door | dec 7, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola, Gezonde sushi recepten, Sushi maken van bulgur, Sushi maken zonder sushi rijst, Sushi met kip, Sushi zonder vis, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Sushi met mango

Sushi is mijn ideale comfort food en als je het met bulgur maakt in plaats van sushirijst is het gezonder én sneller klaar dan wanneer je sushi rijst gebruikt. Ik zeg win win. Daarnaast is gerookte kip en mango een killer combinatie. Beetje sojasaus en wasabi erbij en je hebt een heerlijke maaltijd!

 

Ingrediënten voor vier rollen sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

  • 150 gram bulgur
  • 4 norivellen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 4 tl smeerkaas
  • 1/2 mango, geschild
  • 2 handjes rucola
  • Sojasaus om in te dippen
  • Optioneel: gember en wasabi

 

Sushi van bulgur met gerookte kip, mango en rucola

 

Zo maak je het

Kook de bulgur gaar volgens de bereidingswijze.

Snij de kipfilet en de mango  in dunne repen.

Leg een norivel met de gladde kant naar boven. Bestrijk de onderste helft voorzichtig met een theelepel smeerkaas. Verdeel hierover 2 eetlepels bulgur, een reep kip, een reepje mango en wat rucola. Leg de kip, mango en rucola 2 cm van de onderste rand van het vel af.

Rol de sushi op. Maak het laatste stukje vel een beetje nat zodat de rol goed dichtplakt. Je kunt een sushi matje gebruiken om de sushi op te rollen maar het lukt ook prima zonder.

Maak een mes nat en snij kleine stukjes van de rollen. Maak je mes telkens nat, zodat je mooie stukjes kunt snijden.

 

Tip van de dag: bij de toko kun je wasabipoeder kopen. Deze poeder vermeng je met een beetje water zodat er een pasta ontstaat. Handig voor diegene die niet elke dag wasabi eten, want een tube kant en klare wasabi is maar een paar dagen houdbaar

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.