...

Super snelle kokosgranola | En wat ritme en energie met elkaar te maken hebben

Super snelle kokosgranola | En wat ritme en energie met elkaar te maken hebben

door | sep 6, 2015 | Ontbijt, Recepten | 6 reacties

Super snelle kokosgranola

Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk je ontbijt is. Het is de maaltijd die je motor op gang brengt, je lichaam voorziet van de eerste energie en ervoor zorgt dat je spijsvertering optimaal werkt. Het hoeft niet groot of spectaculair te zijn, met tien verschillende superfoods of tropisch fruit. Schep gewoon een paar voedzame ingrediënten door elkaar en proef wat je eet.

 

Ik geloof heilig in ‘je bent wat je eet’

 

Even een persoonlijk nootje. Ik heb een vrij onregelmatig leven, elke dag ziet er anders uit en ik heb vrij weinig besef van doordeweekse of weekenddagen. Mijn maandag is net zo leuk en druk als een zaterdag. Ik heb het geluk dat ik af en toe lekker uit kan slapen als ik tot laat door heb gewerkt. Alhoewel, ik zag dat als geluk. Want uitslapen is toch super fijn? Toch was ik de afgelopen tijd onwijs moe en mijn energielevel kon wel een boost gebruiken. Aan mijn eten kon het niet liggen dacht ik want, even eerlijk, ik eet onwijs gezond. Alle fruitjes, vitamines, eiwitten en watertjes komen aan bod in mijn eetpatroon.

Twee weken geleden moest ik voor een opdracht voor dag en dauw mijn bed uit. Ik zag er enorm tegenop maar tot mijn grote verbazing vond ik het héérlijk. In de trein postte ik een foto op Instagram samen de vraag hoe laat mijn instafriends  elke dag opstaan. Het verbaaaasde mij echt hoe vroeg dat soms is. Nu zul je mij niet zo snel om 06.00 rondjes zien rennen in het park, maar ik heb mezelf wel even een vroege-ochtend-schop-onder-mijn-kont gegeven. En raad eens? Ik voel me zó top! Voordat ik aan de dag begin neem ik de tijd voor een ontbijtmoment aan tafel. Mijn meeneemontbijtjes (vaste bezoekers van Beaufood weten dat ik fán ben van ontbijten in de bus/trein) ruil ik in voor ontbijtjes aan de bar in onze keuken. Ik geniet van de ochtendzon en ik drink een kop thee. En geloof mij, ik ben echt een slaapkop. Ik ben zo’n typje wat zich duizend keer kan omdraaien. Maar echt, probeer het eens. Geef jezelf een half uur om te ontbijten of maak ondertussen ook een kleine snack klaar voor voor je lunch. Het heeft mij verrast hoeveel ritme en energie samen gaan.

Hieronder vind je het recept van een van mijn lievelingsontbijtjes, een super snelle kokosgranola. Met dit recept doe ik zo’n drie dagen, maar verdubbel het recept als je een grotere pot wil waarmee je de hele week vooruit kunt.

 

 

Dit heb je nodig voor drie porties

 • 100 gr gemengde noten
 • 40 gr kokos – geschaafd 
 • 1 tl kaneel – of een el!
 • 80 gr havervlokken
 • snufje zout

Voor erbij

 • volle yoghurt
 • 1/2 appel
 • optioneel: een superfood naar keuze. Denk aan goji’s, chiazaad, lijnzaad, gedroogde moerbeien etc.

 

 

Super snelle kokosgranola

 

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je het recept verdubbeld bekleed je twee bakplaten met papier.

Hak de noten fijn en stop ze samen met havermout, kokos, kaneel en zout in een kom. Hussel goed door elkaar. Verspreid de granola over een bakplaat (of twee) en zet in de oven voor ongeveer 10 minuten. Schep alles af en toe om! Mijn kokos was een beetje verbrand omdat ik even niet oplette, maar gelukkig deed dat niet af aan de smaak.

Schep een portie op een bord samen met yoghurt, fruit etc. Bewaar de rest in een goed afsluitbare pot.

 

Hoe laat sta jij op? En hoeveel tijd geef jij jezelf om te ontbijten? Ik ben benieuwd :) Vertel je het me hieronder? 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Tika

  Zo, dit artikel heeft me even de ogen geopend ;) ik ben inderdaad ook iemand die het liefst zo lang mogelijk blijft liggen.. Voor mijn bijbaan in de zomervakantie moest ik een paar keer per week om 6:15 opstaan en inderdaad I loved it. Wel een ontbijtje de dag van tevoren klaargezet, maar ik nam rustig de tijd om het aan tafel op te eten. Nu hoef ik niet meer vaak zo vroeg op te staan en ben ik dus ook de motivatie kwijt om het weer vaker te doen. Hoe doe jij dat dan? Denk dat het toch wel een kwestie van doorzetten is, maar dat vind ik dus heel lastig.. Liefs!

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Tika! Ja helaas.. Het is een kwestie van doorzetten. En ik vind dat vaak echt heel moeilijk. Wennen doe ik er ook niet echt aan. Maar als je eenmaal op bent voel je je meteen al beter :) En dat is dan ook mijn grootste motivatie, een fit en fijn gevoel hebben. Slim van jou om je ontbijt klaar te zetten zodat je het rustig op kunt eten! Dat moet ik misschien ook maar eens doen.. Liefs

   Antwoord
 2. Kim

  Ik sta inderdaad ook verschillende tijden op maar als ik moet werken ga ik er ook gewoon optijd uit en neem ik mijn tijd om te ontbijten en mijn lunch/tussendoortjes klaar te maken!

  Antwoord
  • Bo

   Goed van je Kim! Een beetje extra tijd in de morgen geeft je een lekker tussendoortje op in de middag :)

   Antwoord
 3. Yayitstoday

  Leuk en inspirerend artikel! Zelf sta ik doordeweeks om kwart voor 7 op en mediteer ik een paar minuten daarna doe ik meestal 1 oefening (bijv planken). Voor mijn ontbijt heb ik ongeveer 5- 15 min over. Ik eet redelijk snel dus eigenlijk zou ik rustiger moeten eten…

  Antwoord
  • Bo

   Wauw, super goed bezig! Klinkt als een heerlijk ritme. Wist je dat je spijsverteringsysteem beter werkt als je goed kauwt? Ik stel voor dat je dus een fijne tien of vijftien minuten voor jezelf neemt bij het ontbijt :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *