Super snelle gevulde croissantmuffins

Deze croissantmuffins zijn echt fan-tast-tisch al zeg ik het zelf. Jammer dat ik bijna nooit brood eet, maar voor deze toppers maak ik graag een uitzondering. En anders heeft vriendjelief er gewoon lekker veel  ;)

Deze muffins zijn binnen vijftien minuten klaar inclusief oventijd. En je kunt ze met (bijna) alles vullen. Zoet of hartig en naturel zijn ze ook lekker. Perfect als ontbijt maar ook leuk voor bij de borrel!

 

Nodig voor vier personen/twaalf stuks

  • 1 rol croissantdeeg (ik nam de grootste versie)
  • 1 muffinvorm met 12 muffin vormpjes. (Heb je een vorm met 6 vormpjes? Geen probleem. Neem dan een maatje kleiner van het croissantdeeg)

Ingrediënten voor de vulling

  • 2 el zachte geitenkaas, 2 plakken serranoham, tijmblaadjes en een tl honing
  • nutella (of chocoladepasta)
  • notenpasta

 

 

 

1

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en snij dit (over de stippellijnen) in drie gelijke stukken.

Beleg elk stuk met een van de ingrediënten en rol ze op, het liefst een beetje los. Snij elke rol in 4 gelijke stukken en leg deze in de muffinvorm met open kant naar boven.

Bak de croissantmuffins 10 tot 12 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.

That’s all! Eet ze lekker warm op als ze net uit de oven komen.

 

2

 

Je kunt ze met nog veel meer lekkers vullen! Wat dacht je van roomkaas en aardbeien (cheesecake..), speculaaskruiden, hagelslag, amandelpasta, pindakaas, bosbessenjam of cacaoboter als ontbijt of met blauwschimmelkaas en honing, oude kaas en mosterd, kruidenkaas of petit doruval met balsamicostroop voor bij de borrel.

 

3

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.