...

Super snelle gevulde croissantmuffins

Super snelle gevulde croissantmuffins

Deze croissantmuffins zijn echt fan-tast-tisch al zeg ik het zelf. Jammer dat ik bijna nooit brood eet, maar voor deze toppers maak ik graag een uitzondering. En anders heeft vriendjelief er gewoon lekker veel  ;)

Deze muffins zijn binnen vijftien minuten klaar inclusief oventijd. En je kunt ze met (bijna) alles vullen. Zoet of hartig en naturel zijn ze ook lekker. Perfect als ontbijt maar ook leuk voor bij de borrel!

 

Nodig voor vier personen/twaalf stuks

  • 1 rol croissantdeeg (ik nam de grootste versie)
  • 1 muffinvorm met 12 muffin vormpjes. (Heb je een vorm met 6 vormpjes? Geen probleem. Neem dan een maatje kleiner van het croissantdeeg)

Ingrediënten voor de vulling

  • 2 el zachte geitenkaas, 2 plakken serranoham, tijmblaadjes en een tl honing
  • nutella (of chocoladepasta)
  • notenpasta

 

 

 

1

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en snij dit (over de stippellijnen) in drie gelijke stukken.

Beleg elk stuk met een van de ingrediënten en rol ze op, het liefst een beetje los. Snij elke rol in 4 gelijke stukken en leg deze in de muffinvorm met open kant naar boven.

Bak de croissantmuffins 10 tot 12 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.

That’s all! Eet ze lekker warm op als ze net uit de oven komen.

 

2

 

Je kunt ze met nog veel meer lekkers vullen! Wat dacht je van roomkaas en aardbeien (cheesecake..), speculaaskruiden, hagelslag, amandelpasta, pindakaas, bosbessenjam of cacaoboter als ontbijt of met blauwschimmelkaas en honing, oude kaas en mosterd, kruidenkaas of petit doruval met balsamicostroop voor bij de borrel.

 

3

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *