Super snelle gevulde croissantmuffins

Super snelle gevulde croissantmuffins

Deze croissantmuffins zijn echt fan-tast-tisch al zeg ik het zelf. Jammer dat ik bijna nooit brood eet, maar voor deze toppers maak ik graag een uitzondering. En anders heeft vriendjelief er gewoon lekker veel  ;)

Deze muffins zijn binnen vijftien minuten klaar inclusief oventijd. En je kunt ze met (bijna) alles vullen. Zoet of hartig en naturel zijn ze ook lekker. Perfect als ontbijt maar ook leuk voor bij de borrel!

 

Nodig voor vier personen/twaalf stuks

  • 1 rol croissantdeeg (ik nam de grootste versie)
  • 1 muffinvorm met 12 muffin vormpjes. (Heb je een vorm met 6 vormpjes? Geen probleem. Neem dan een maatje kleiner van het croissantdeeg)

Ingrediënten voor de vulling

  • 2 el zachte geitenkaas, 2 plakken serranoham, tijmblaadjes en een tl honing
  • nutella (of chocoladepasta)
  • notenpasta

 

 

 

1

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en snij dit (over de stippellijnen) in drie gelijke stukken.

Beleg elk stuk met een van de ingrediënten en rol ze op, het liefst een beetje los. Snij elke rol in 4 gelijke stukken en leg deze in de muffinvorm met open kant naar boven.

Bak de croissantmuffins 10 tot 12 minuten tot ze een mooie bruine kleur hebben.

That’s all! Eet ze lekker warm op als ze net uit de oven komen.

 

2

 

Je kunt ze met nog veel meer lekkers vullen! Wat dacht je van roomkaas en aardbeien (cheesecake..), speculaaskruiden, hagelslag, amandelpasta, pindakaas, bosbessenjam of cacaoboter als ontbijt of met blauwschimmelkaas en honing, oude kaas en mosterd, kruidenkaas of petit doruval met balsamicostroop voor bij de borrel.

 

3

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Lees meer
Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde koffie banaan muffins

Gezonde muffins met een lekkere espresso kick. Heerlijk als tussendoortje of (zoals wij vanmorgen) als snel ontbijt. Het beslag van deze voedzame muffins maak je eenvoudigweg in één bowl en binnen een half uurtje is je keuken voorzien van de geur van versgebakken...

Lees meer
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel....

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *