...

Super snelle crunchy sushi bowl

Super snelle crunchy sushi bowl

door | dec 7, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Super snelle sushi bowl

De credits voor deze geniale oplossing gaan helaas niet naar moi, maar naar geweldige inspirerende platvormen als Pinterest. Daar zag ik deze bowl tijden geleden voorbij komen in verschillende vormen. Het idee is altijd hetzelfde. Heb je geen zin om sushi te rollen? Dan doe je gewoon alles bij elkaar in een grote kom en klaar is je sushi! Al moet ik zeggen dat het wel wat lastig sojasaus dippen is met al die losse stukjes. Maar ach, dan schenk je dat er ook gewoon lekker overheen.

Even iets anders, WAAROM zijn er op zondagmiddag geen sushi restaurants beschikbaar die thuis bezorgenl? Er zijn echt wel mensen die tussen de middag (vooral mensen zoals ik met een kater) die zin hebben in een plateau verse sushi.. Ja er is wel een enkeling beschikbaar maar die bezorgen dan ook hamburgers, patat, kebab, spareribs én pasta’s. Dan lijkt het me sterk dat de sushi lekker is, laat staan vers. Dus ben jij toevallig een sushi restauranteigenaar? Ga open op zondag :D Ik zal een trouwe klant zijn. Tot die tijd kies ik voor de makkelijke weg en eet ik mijn sushi in een grote bowl. Gewoon een kom dus maar een bowl klinkt veel spannender.

 

 

Super snelle sushi bowl

 

In een sushi bowl kun je werkelijk van alles met elkaar combineren. Denk aan je favoriete sushi’s, verzamel de ingrediënten en husselen maar. De ingrediënten in mijn bowl zijn:

  • quinoa – of rijst, gierst, amaranth etc.
  • rauwe zalm – liefst van de visboer. Zalm uit de supermarkt bak ik altijd even lichtjes aan
  • garnalen
  • avocado
  • gember
  • zeewier
  • stukjes norivel
  • soja saus
  • cassave kroepoek voor de crunch

 

 

Zo maak je het

Snij alles in repen, stukjes of plakken. Zoals ik hierboven al zei ik het belangrijk om de zalm uit de supermarkt even aan te bakken en niet rauw te eten.

Hussel alle ingrediënten door elkaar, breng op smaak met sojasaus en genieten maar! Kruimel er als laatst wat kroepoek overheen voor de crunch. Voor het sushi gevoel kun je met stokjes eten, maar zelf heb ik er na een tijdje maar een vork bij gepakt haha.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.