...

Super snelle bosbessen sorbet

Super snelle bosbessen sorbet

door | jun 23, 2015 | Desserts, Recepten | 9 reacties

Super snelle bosbessen sorbet

Ohhh wat kan het toch makkelijk zijn om een snel en lekker toetje te maken! Ik verbaas mezelf er steeds weer over. En dat terwijl ik niet eens een toetjesmens ben. Ik schrok ook een beetje toen ik naar de categorie gezonde toetjes keek, want toen zag ik dat het er veel te weinig gezonde toetjes opstonden. Maar hé, mijn nieuwe website is pas sinds december ’14 online :) Dus ik zal hier de aankomende tijd wat meer aandacht aan besteden. Ik vraag mezelf ook af welke categorie jij het liefst bezoekt? Ben jij op zoek naar snackinspiratie of juist naar avondeten? Ik ben heel benieuwd! Ik zal het top vinden als je hieronder een reactie achter laat :)

Even terug naar de super snelle bosbessensorbet. Dit ijsje is fris, zoet, koud (haha), erg lekker, gezond én binnen drie seconden gemaakt. Het perfecte toetje wanneer je zin hebt in ijs maar niet meteen een bak Ben & Jerry’s tevoorschijn wil toveren.

 

Super snelle bosbessen sorbet

 

Nodig voor twee personen

 • 250 gr bevroren blauwe bessen
 • 1 banaan
 • 1 el honing
 • 2 el cacao nibs

 

Zo maak je het

Stop de blauwe bessen, de banaan en de honing in de blender. Houd wat bessen over als garnering. Blend tot een romige sorbet. Je zal het fruit af en toe naar beneden moeten drukken zodat je blender alles goed pakt.

Schep het ijs in twee bakjes, top af met de bessen en cacao nibs en serveer direct.

 

Super snelle bosbessen sorbet

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Sandra

  Heerlijk…!! En super snel klaar.
  Een fan uit België! ;-)

  Antwoord
 2. Els

  Ziet er heerlijk uit, ga het van het weekend meteen uitproberen. Ik ben vooral op zoek naar meeneem lunches die niet te veel koolhydraten bevatten.

  Antwoord
 3. Miriam

  Ik sluit me aan bij Butterfly: wat een mooie site, heel inspirerend!!
  Ik zoek het meest naar ontbijt / lunch om mee te nemen :)

  Antwoord
  • Bo

   Super om te horen! Bedankt :)

   Antwoord
 4. Butterfly

  Ik vind vooral de zoete recepten het leukst om te bekijken, zoals voor het ontbijt. Ook recepten voor gezonde (verjaardags)taarten vind ik erg leuk, daar mogen er wat mij betreft wel wat meer van komen!

  Hartstikke mooie site heeft u! Heel inspirerend.

  Antwoord
  • Bo

   Dankje voor het mooie compliment! Ik zal binnenkort aan de slag gaan met (verjaardags)taarten :)

   Antwoord
 5. Michelle

  Weer iets lekkers om uit te proberen! De categorieën waar ik het meest naar zoek zijn eigenlijk gezonde cakes, zoals je red velvet maar voornamelijk avondeten.

  Antwoord
 6. Mieke

  Lijkt me heerlijk. Ga ik snel eens maken. Ik vind ontbijt het lastigste.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *