Super snelle bosbessen sorbet

Super snelle bosbessen sorbet

Ohhh wat kan het toch makkelijk zijn om een snel en lekker toetje te maken! Ik verbaas mezelf er steeds weer over. En dat terwijl ik niet eens een toetjesmens ben. Ik schrok ook een beetje toen ik naar de categorie gezonde toetjes keek, want toen zag ik dat het er veel te weinig gezonde toetjes opstonden. Maar hé, mijn nieuwe website is pas sinds december ’14 online :) Dus ik zal hier de aankomende tijd wat meer aandacht aan besteden. Ik vraag mezelf ook af welke categorie jij het liefst bezoekt? Ben jij op zoek naar snackinspiratie of juist naar avondeten? Ik ben heel benieuwd! Ik zal het top vinden als je hieronder een reactie achter laat :)

Even terug naar de super snelle bosbessensorbet. Dit ijsje is fris, zoet, koud (haha), erg lekker, gezond én binnen drie seconden gemaakt. Het perfecte toetje wanneer je zin hebt in ijs maar niet meteen een bak Ben & Jerry’s tevoorschijn wil toveren.

 

Super snelle bosbessen sorbet

 

Nodig voor twee personen

 • 250 gr bevroren blauwe bessen
 • 1 banaan
 • 1 el honing
 • 2 el cacao nibs

 

Zo maak je het

Stop de blauwe bessen, de banaan en de honing in de blender. Houd wat bessen over als garnering. Blend tot een romige sorbet. Je zal het fruit af en toe naar beneden moeten drukken zodat je blender alles goed pakt.

Schep het ijs in twee bakjes, top af met de bessen en cacao nibs en serveer direct.

 

Super snelle bosbessen sorbet

Print Friendly, PDF & Email
9 Comments
 1. Ziet er heerlijk uit, ga het van het weekend meteen uitproberen. Ik ben vooral op zoek naar meeneem lunches die niet te veel koolhydraten bevatten.

 2. Ik sluit me aan bij Butterfly: wat een mooie site, heel inspirerend!!
  Ik zoek het meest naar ontbijt / lunch om mee te nemen :)

 3. Ik vind vooral de zoete recepten het leukst om te bekijken, zoals voor het ontbijt. Ook recepten voor gezonde (verjaardags)taarten vind ik erg leuk, daar mogen er wat mij betreft wel wat meer van komen!

  Hartstikke mooie site heeft u! Heel inspirerend.

 4. Weer iets lekkers om uit te proberen! De categorieën waar ik het meest naar zoek zijn eigenlijk gezonde cakes, zoals je red velvet maar voornamelijk avondeten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.