...

Super snelle bosbessen sorbet

Super snelle bosbessen sorbet

door | jun 23, 2015 | Desserts, Recepten | 9 reacties

Super snelle bosbessen sorbet

Ohhh wat kan het toch makkelijk zijn om een snel en lekker toetje te maken! Ik verbaas mezelf er steeds weer over. En dat terwijl ik niet eens een toetjesmens ben. Ik schrok ook een beetje toen ik naar de categorie gezonde toetjes keek, want toen zag ik dat het er veel te weinig gezonde toetjes opstonden. Maar hé, mijn nieuwe website is pas sinds december ’14 online :) Dus ik zal hier de aankomende tijd wat meer aandacht aan besteden. Ik vraag mezelf ook af welke categorie jij het liefst bezoekt? Ben jij op zoek naar snackinspiratie of juist naar avondeten? Ik ben heel benieuwd! Ik zal het top vinden als je hieronder een reactie achter laat :)

Even terug naar de super snelle bosbessensorbet. Dit ijsje is fris, zoet, koud (haha), erg lekker, gezond én binnen drie seconden gemaakt. Het perfecte toetje wanneer je zin hebt in ijs maar niet meteen een bak Ben & Jerry’s tevoorschijn wil toveren.

 

Super snelle bosbessen sorbet

 

Nodig voor twee personen

  • 250 gr bevroren blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 1 el honing
  • 2 el cacao nibs

 

Zo maak je het

Stop de blauwe bessen, de banaan en de honing in de blender. Houd wat bessen over als garnering. Blend tot een romige sorbet. Je zal het fruit af en toe naar beneden moeten drukken zodat je blender alles goed pakt.

Schep het ijs in twee bakjes, top af met de bessen en cacao nibs en serveer direct.

 

Super snelle bosbessen sorbet

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

  1. Sandra

    Heerlijk…!! En super snel klaar.
    Een fan uit België! ;-)

    Antwoord
  2. Els

    Ziet er heerlijk uit, ga het van het weekend meteen uitproberen. Ik ben vooral op zoek naar meeneem lunches die niet te veel koolhydraten bevatten.

    Antwoord
  3. Miriam

    Ik sluit me aan bij Butterfly: wat een mooie site, heel inspirerend!!
    Ik zoek het meest naar ontbijt / lunch om mee te nemen :)

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen! Bedankt :)

      Antwoord
  4. Butterfly

    Ik vind vooral de zoete recepten het leukst om te bekijken, zoals voor het ontbijt. Ook recepten voor gezonde (verjaardags)taarten vind ik erg leuk, daar mogen er wat mij betreft wel wat meer van komen!

    Hartstikke mooie site heeft u! Heel inspirerend.

    Antwoord
    • Bo

      Dankje voor het mooie compliment! Ik zal binnenkort aan de slag gaan met (verjaardags)taarten :)

      Antwoord
  5. Michelle

    Weer iets lekkers om uit te proberen! De categorieën waar ik het meest naar zoek zijn eigenlijk gezonde cakes, zoals je red velvet maar voornamelijk avondeten.

    Antwoord
  6. Mieke

    Lijkt me heerlijk. Ga ik snel eens maken. Ik vind ontbijt het lastigste.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *