Super snelle bosbessen sorbet

Super snelle bosbessen sorbet

door | jun 23, 2015 | Desserts, Recepten | 9 reacties

Super snelle bosbessen sorbet

Ohhh wat kan het toch makkelijk zijn om een snel en lekker toetje te maken! Ik verbaas mezelf er steeds weer over. En dat terwijl ik niet eens een toetjesmens ben. Ik schrok ook een beetje toen ik naar de categorie gezonde toetjes keek, want toen zag ik dat het er veel te weinig gezonde toetjes opstonden. Maar hé, mijn nieuwe website is pas sinds december ’14 online :) Dus ik zal hier de aankomende tijd wat meer aandacht aan besteden. Ik vraag mezelf ook af welke categorie jij het liefst bezoekt? Ben jij op zoek naar snackinspiratie of juist naar avondeten? Ik ben heel benieuwd! Ik zal het top vinden als je hieronder een reactie achter laat :)

Even terug naar de super snelle bosbessensorbet. Dit ijsje is fris, zoet, koud (haha), erg lekker, gezond én binnen drie seconden gemaakt. Het perfecte toetje wanneer je zin hebt in ijs maar niet meteen een bak Ben & Jerry’s tevoorschijn wil toveren.

 

Super snelle bosbessen sorbet

 

Nodig voor twee personen

 • 250 gr bevroren blauwe bessen
 • 1 banaan
 • 1 el honing
 • 2 el cacao nibs

 

Zo maak je het

Stop de blauwe bessen, de banaan en de honing in de blender. Houd wat bessen over als garnering. Blend tot een romige sorbet. Je zal het fruit af en toe naar beneden moeten drukken zodat je blender alles goed pakt.

Schep het ijs in twee bakjes, top af met de bessen en cacao nibs en serveer direct.

 

Super snelle bosbessen sorbet

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Sandra

  Heerlijk…!! En super snel klaar.
  Een fan uit België! ;-)

  Antwoord
 2. Els

  Ziet er heerlijk uit, ga het van het weekend meteen uitproberen. Ik ben vooral op zoek naar meeneem lunches die niet te veel koolhydraten bevatten.

  Antwoord
 3. Miriam

  Ik sluit me aan bij Butterfly: wat een mooie site, heel inspirerend!!
  Ik zoek het meest naar ontbijt / lunch om mee te nemen :)

  Antwoord
  • Bo

   Super om te horen! Bedankt :)

   Antwoord
 4. Butterfly

  Ik vind vooral de zoete recepten het leukst om te bekijken, zoals voor het ontbijt. Ook recepten voor gezonde (verjaardags)taarten vind ik erg leuk, daar mogen er wat mij betreft wel wat meer van komen!

  Hartstikke mooie site heeft u! Heel inspirerend.

  Antwoord
  • Bo

   Dankje voor het mooie compliment! Ik zal binnenkort aan de slag gaan met (verjaardags)taarten :)

   Antwoord
 5. Michelle

  Weer iets lekkers om uit te proberen! De categorieën waar ik het meest naar zoek zijn eigenlijk gezonde cakes, zoals je red velvet maar voornamelijk avondeten.

  Antwoord
 6. Mieke

  Lijkt me heerlijk. Ga ik snel eens maken. Ik vind ontbijt het lastigste.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.