...

Super healthy tonijn salade met kappertjes en kiemen

Super healthy tonijn salade met kappertjes en kiemen

door | jun 16, 2016 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 0 Reacties

Super healthy tonijn salade met kappertjes en kiemen

Vandaag is het VERHUISDAG :D Of eigenlijk meer verbouwdag want de aankomende week staat in het teken van klussen, verven, inpakken, ophangen, slepen en drieëntachtig keer terug  naar de bouwmarkt (mij kennende). Volgende week donderdag verhuis ik naar onze nieuwe casa in Utrecht. Al die drukte is hartstikke leuk (echt ik hou ervan) alleen schiet gezond eten er op dat soort moment sneller bij in. En dat kan natuurlijk niet bij een healthy foodie als ik ;) Daarom maakte ik een extra grote schaal home made salade. Zelfgemaakt omdat dat stukken gezonder is dan zo’n bak kleurstof uit de winkel en extra groot omdat mams en de rest vast ook een hapje lusten. Uiteindelijk aten Mike en ik voordat we weggingen de halve bak al leeg maaar dat maakt niet uit.

Deze tonijnsalade zit vol gezonde extra foodies bij als kiemen en appel. En kappertjes want die mogen natuurlijk niet ontbreken in een tonijnsalade. Smeer hem op crackers, dikke plakken courgette (dit is de extreem gezonde versie) of schep een flinke klodder op een groene salade. Lekker met gepofte tomaatjes!

 

Dit heb je nodig

  • 370 gr tonijn (2 blikjes) – uit water,  geen olie
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr kappertjes
  • 100 gr gemengde kiemen – kiemen vind je in het gekoelde slavak bij de supermarkt of bij een biowinkel. Vaak heb je de keuze tussen alfalfa of gemengde kiemen. Ik neem altijd de gemengde omdat daar verschillende smaken in zitten = lekker!
  • 1 appel
  • hand verse peterselie
  • 2 el mayo
  • 2 el kwark

Voor erbij

  • 1 courgette

 

Super healthy tonijn salade met kappertjes en kiemen

 

Zo maak je het

Snijd de rode ui en appel in kleine blokjes. Snijd de peterselie fijn.

Giet de tonijn af en meng alles in een grote kom tot salade. Proef even en voeg naar smaak gemalen zwarte peper en zout toe.

 

Ik was even crackerloos, maar had wel een courgette in huis! Dus sneed ik de courgette in dikke plakken en gebruikte die als crackers. Lekker knapperig en bommetje vol voedingsstoffen. Daarnaast bevat een courgette veel goede vezels waardoor je langer verzadigd bent dan wanneer je deze tonijnsalade op crackertjes smeert. Ook lekker voor bij de borrel trouwens op kleine toastjes!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.