Sunny salad met geitenkaas, meloen en wilde perzik

Sunny salad met geitenkaas, meloen en wilde perzik

Tijdens deze heerlijk zonnige dagen wil ik niets liever dan de hele dag vers, kleurig fruit en frisse groene salades eten en gezonde sapjes drinken. Gister maakte ik een sunny salad met geitenkaas, meloen en wilde perzik. Topcombinatie al zeg ik het zelf! Helemaal met een paar extra plakken serrano ham. Je kunt hem afmaken met diverse dressings zoals honing, balsamicoazijn of stroop, maar ik gebruikte een goede extra virgin olijfolie (van de eerste koude pers) met een snuf peper.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 flinke handen veldsla
  • 4 plakken serrano ham
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 4 wilde perziken
  • 1/4 galia meloen
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • scheutje extra virgin olijfolie (Aanrader! Ik gebruik graag de olijfolie van Flor Y Sabor. Dit is een heerlijke ecologische olijfolie van de eerste koude pers met een mooi verhaal erachter. Meer info over deze olijfolie en de verkooppunten vind je hier)

 

Sunny salad met geitenkaas, meloen en wilde perzik

 

 

Zo maak je het

Was de sla en verdeel dit over twee borden.

Schil de meloen en snij hem in parten. Snij ook de perziken in kleine stukken.

Verdeel daarna de rest van de ingredienten over de sla en top af met de olijfolie en peper.

 

Ook leuk en extra gezellig voor bij een barbecue bijvoorbeeld: verdeel de salade niet over twee borden maar maak één mooi groot bord op

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.