...

Summer smoothie met grapefruit

Summer smoothie met grapefruit

door | apr 15, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 2 reacties

Bij zonnige dagen horen frisse smoothies en dan is grapefruit een heerlijk ingrediënt. En ook nog eens een hele gezonde. Wist je dat grapefruit een echte booster is voor je immuunsysteem? Persoonlijk vind ik de vrucht een kleeein beetje bitter, maar met een banaan erbij en een scheut kokoswater is het een heerlijke combi en gezonde verfrissing.

Dit heb je nodig voor deze summer smoothie met grapefruit / twee grote glazen

  • 1 grapefruit
  • 1 rijpe banaan
  • Flinke scheut (kokos)water
  • Optioneel: een paar blaadjes verse munt

 

Zo maak je het

Snijd de schil van de grapefruit af en snijd het vruchtvlees in stukken. Schil de banaan en blend alles tot een romige smoothie in minimaal een halve minuut. Voeg (kokos)water toen tot je de gewenste dikte hebt.

Je kunt natuurlijk ook gewoon water in plaats van kokoswater gebruiken. En extra lekker maak je deze smoothie door er wat verse blaadjes munt doorheen te blenden, plus eventueel wat ijsklontjes.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Emma

    Goed idee die grapefruit! Ik gebruik nu eigenlijk altijd sinaasappels in mijn smoothie, maar grapefruits is zo’n goede vervanger eigenlijk! Kan ik weer wat meer variëren!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *