...

Suikervrije mango chutney

Suikervrije mango chutney

Suikervrije mango chutney, Gezonde paasrecepten, Gezond broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije broodbeleg, Mango chutney zonder suiker

Ik spiek tijdens de lunch op kantoor altijd in de lunchbox van mijn lieve collega’s. Ik ben namelijk altijd benieuwd wat iedereen zoal eet. Zo at er vorige week iemand een mega lekkere wrap met geitenkaas, hummus en mango chutney. Ehh oke wauw, waarom ben ik niet op deze combi gekomen? Na het zelf maken van zachte geitenkaas ging ik dus maar eens aan de slag met een heerlijke mango chutney zonder drie kilo geraffineerde suiker. Waarom doen mensen überhaupt suiker in mango chutney, terwijl mango van zichzelf al heerlijk zoet is? Ik snap er niets van, een eetlepel rauwe honing is meer dan genoeg. Plus een scheutje appelazijn, vers geraspte gember.. Resultaat: mega lekkere mango chutney zonder geraffineerde suiker die fantastisch smaakt op een cracker met geitenkaas of als dipje bij een borrelplateau. Of als extra topping op deze hartige quiche met feta :D

Suikervrije mango chutney, Gezonde paasrecepten, Gezond broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije broodbeleg, Mango chutney zonder suiker

Suikervrije mango chutney, Gezonde paasrecepten, Gezond broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije broodbeleg, Mango chutney zonder suiker

Dit heb je nodig voor deze suikervrije mango chutney / 300 gram

  • 400 gr mango – vers of in blokjes gesneden uit de diepvries 
  • 120 gr appelazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 el honing
  • 1 el vers geraspte gember
  • 1 rode peper – of een halve als je een hele hete peper te pakken hebt 

 

Suikervrije mango chutney, Gezonde paasrecepten, Gezond broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije broodbeleg, Mango chutney zonder suiker

Zo maak je het

Snipper de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem (of gebruik een gewone pan met zo’n kookplaatje waardoor het geheel op heel zacht voor kan pruttelen) en fruit vijf minuten aan.

Rasp de gember en snijd de mango in kleine blokjes. Snijd ook de rode peper klein. Voeg dit samen met de appelazijn en honing toe aan de pan en laat het mengsel op laag vuur 45 minuten tot een uur zacht pruttelen.  Voeg een snuf zout toe en roer zo nu en dan de boel even om.

De chutney is klaar als hij de perfecte chutney consistentie heeft! Proef even en voeg naar smaak nog wat honing toe.

Je kunt de chutney vijf dagen bewaren in de koelkast.

Suikervrije mango chutney, Gezonde paasrecepten, Gezond broodbeleg, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Suikervrije broodbeleg, Mango chutney zonder suiker

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Marjan

    Superlekker!! En geniaal bedacht!!

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen dat je het lekker vond!

      Antwoord
  2. Joke

    Helaas kon ik de beschrijving niet afdrukken, alleen de plaatjes kwamen door . wat deed ik verkeerd?

    Antwoord
    • Bo

      Geen idee Joke :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *